Tekst en foto's: AVEVE

Of je paard nu oud, herstellend of kerngezond is: bezuinigen op de kwaliteit van ruw- en krachtvoeder mag je nooit doen.

Tekst: SBB

Wijzigt er iets binnen het bestuursorgaan van je vzw? Treedt een bestuurder af, komt er een nieuwe bij, of is er sprake van een herbenoeming?

Tekst en foto's: Paard in landschap - Dirk Caremans

16 Oost-Vlaamse paardenhouders plantten in de afgelopen twee winters samen 521 meter gemengde hagen, 1945 meter gemengde heggen, 843 vierkante meter ...

Tekst: Kris Van Steen - Foto's: Dirk Caremans

‘Hoe zou het zijn het met Joris Vanspringel?’ Goed! Heel goed zelfs. Pas – nu ja pas – getrouwd. Gelukkig en gezond. Joris leeft en werkt alle dagen met paarden

Tekst: Kris Van Steen – foto’s: Dirk Caremans

Eenentwintig jaar (!) is Jorich Spits van LRV Merksplas. Nog piepjong dus, maar toch al Provinciaal kampioen in de klasse Zwaar van LRV Antwerpen.

Jolien Bertels - Voedingsadviseur paard AVEVE

In dit artikel beschrijven we de veranderende voedingsbehoeften van de merrie tijdens dracht en lactatie en van het veulen tijdens de verschillende groeistadia.

Starten als zelfstandige in coronatijden? Het is een sprong in het diepe, maar dat heeft de startende zelfstandigen niet afgeschrikt.

In deze #beterwordenmet LRV toont Xanthe ons haar tips en tricks en waarom het nuttig is tempowisselingen mee te nemen in jouw training.

Zwervende en verblijvende wolven zijn in Vlaanderen geen uitzondering meer. De laatste maanden bereiken ons meer berichten over wolven die dieren aanvallen.