Als thuisbasis van de Landelijke Rijverenigingen en van het Belgisch Warmbloedpaard zijn we heel fier dat we over deze moderne infrastructuur mogen beschikken. Al eind de jaren ’50 werden deze terreinen aan de Waversebaan aangekocht en in gebruik genomen. Op 9 juli 1959 werd de Ruiterschool officieel geopend.

Ondertussen is deze site uitgegroeid tot een bloeiend hippisch complex met 2 rijhallen, waarvan 1 met tribune, een ruime paardenstalling, aanpalende kantoren voor het Nationaal secretariaat, 3 vergaderruimtes, 1 cafetaria en een buitenpiste. Ook als je langer in Oud-Heverlee wil vertoeven, kan je bij ons terecht: wij bieden ook slaapgelegenheid aan, voor 40 personen.

Aan de rijhal is er een verharde parking voorzien voor ongeveer 30 wagens. Aan de buitenpiste kunnen er ook een 60-tal wagens gestald worden. Daarnaast biedt de achterliggende weide nog ruimte om extra parking te voorzien.

Midden in het groen, tussen Brussel en Leuven vormt ze de ideale locatie voor hippische en niet-hippische evenementen en vergaderingen.

Indien u de mogelijkheden van de vernieuwde Ruiterschool wil komen ontdekken, bent u tijdens de kantooruren van harte welkom. U kan uiteraard ook een afspraak maken via het contactformulier of via 016 47 99 60 - Klik hier voor een overzicht van de verhuurmogelijkheden en de verhuurprijzen

Pisteverhuur

Ben je eenmalig op zoek naar een overdekte piste? Of eerder naar een wekelijkse uitvalbasis tijdens de winter? De Ruiterschool heeft een buitenpiste en 2 binnenpistes ter beschikking.

Onze buitenpiste heeft een afmeting van 22 x 60m. Binnenpiste A heeft een afmeting van 22 x 60m en binnenpiste B van 30 x 65m.
Alle pistes worden zowel exclusief (door 1 ruiter) als gedeeld (door max. 6 ruiters) verhuurd. 
In de binnenpistes kan er gebruik gemaakt worden van het springmateriaal.

Ook als locatie voor je evenement is de Ruiterschool een uitgelezen uitvalbasis. Met tribune, uitgeruste cafetaria, ruime parking en vlotte bereikbaarheid heb je alvast alle troeven in handen.

Voor meer info i.v.m. prijzen en beschikbaarheid kan u ons contactformulier invullen of bellen naar 016 47 99 60.

Pistes Ruiterschool

Verhuur bij evenementen

Verhuur cafetaria (vb. familiefeesten, personeelsfeest, teambuilding)

Ook voor de organisatie van een familiefeest, teambuilding of personeelsfeest kan out of the box denken, voor originele inzichten zorgen. Bij de zoektocht naar een feestzaal, zal je immers in eerste instantie niet denken aan de Ruiterschool. Maar als je een overdekte locatie zoekt, met aanpalend een mooie graszode, omzoomd door het Meerdaalbos, kom je al een stap dichter!

Mag het wat groter, dan zijn de binnenpistes heel eenvoudig om te vormen tot mooie hallen, die zich laten aankleden in ieder thema. Geen uitdaging te groot!

Qua feestlocatie kan onze accommodatie uiteraard gebruikt worden! Naast ons cafetaria hebben we immers een keuken, met vaatwasser, fornuis, twee ovens, koffiezetapparaat, koelkast, .. Buiten zijn ook alle voorzieningen getroffen om een foodtruck aan te sluiten.

Verhuur gehele locatie, incl. rijhal(len)

Onze infrastructuur biedt heel wat mogelijkheden. Twee binnenpistes van 22 x 60m en 30 x 65m en zijn niet alleen voor hippische activiteiten interessant.

Je kan perfect out of the box denken op deze locatie, aangezien er een hele ruimte aanwezig is die een waaier aan mogelijkheden biedt. Door bijvoorbeeld een houten vloer te leggen, verander je in een mum van tijd een rijhal om naar een evenementenhal. De groene omgeving kan je integreren in je setting. We zijn vlot bereikbaar, nabij de E40. Uw klanten en medewerkers bereiken de Ruiterschool vlot, dankzij de strategische ligging aan de rand van Leuven.

Vraag naar de mogelijkheden via ons contactformulier of 016 47 99 60