#beleefLRV - Wedstrijden

LRV-wedstrijden

LRV  is Sport en Recreatie beleven. Wedstrijdruiters en -amazones kunnen het hele jaar rond deelnemen aan wedstrijden.  De drempel om LRV Sport te beleven is financieel laag. Iedereen die over een paard of een pony beschikt moet kunnen deelnemen aan wedstrijden op zijn of haar niveau. LRV biedt voldoende mogelijkheden.  Een overzicht van de verschillende LRV-wedstrijden. 

Wedstrijden - #beleefLRV

LRV - Tornooien - Competities

Tornooien met duizend paarden of pony's. Wedstrijden voor jonge paarden en pony's. Eventing met cross-country in de natuur. Aangespannen wedstrijden. Selectieproeven voor jumping Mechelen. Regelmatigheidscriteriums. Indoor dressuur- en springwedstrijden. LRV-wedstrijdruiters kunnen het hele jaar door LRV-Sport beleven en dat met één en dezelfde licentie!

  LRV Ruiter/Ponytornooien

  Vanaf de maand mei tot de eerste zondag van oktober loopt het LRV-tornooiseizoen. Overal in Vlaanderen organiseren LRV-rijverenigingen en LRV-Ponyclubs, tornooien. Op een LRV-tornooi verzamelen grote aantallen paarden en pony's.  Combinaties (Ruiter/Amazone & Paard/Pony) kunnen er selectiepunten verdienen voor de 'Provinciale en Nationale LRV-Kampioenschappen' waar de beste combinaties worden uitgenodigd om voor de Nationale LRV titels te strijden. 

  Op een Ruitertornooi voor paarden worden volgende disciplines verreden: 

  Op een Ponytornooi worden volgende disciplines verreden: 

  Combinaties kunnen aan meerdere disciplines op één dag deelnemen en dat is een uniek gegeven binnen de paardensport in Vlaanderen. 

   

   

  AVEVE Eventing Cup

  In het najaar en het voorjaar organiseren LRV-Rijverenigingen (paarden) en LRV-Ponyclubs Eventingwedstrijden voor respectievelijk paarden en pony's.  Deze wedstrijden vinden plaats onder de naam AVEVE Eventing Cup. De beste combinaties (Ruiter/Amazone en Paard/Pony) plaatsen zich voor de Nationale Finale van de AVEVE Eventing Cup

  Dressuurproeven: Klik hier 

  eventing 2023-2024

   

   

  SBB-Competitie voor Jonge Paarden/Pony's

  LRV Rijverenigingen (paarden) en LRV Ponyclubs, organiseren in het voorjaar, wedstrijden voor jonge dressuur- en springpaarden/ponys. De SBB Competitie voor Jonge Paarden/Pony's  is elk jaar een druk bijgewoonde competitie. Een dankbaar instrument voor ruiters/amazones, fokkers en eigenaars om hun paarden/pony's wedstrijdervaring te laten opdoen en in de kijker te laten lopen. 

  SBB

  Vier-, vijf- en zesjarige paarden ingeschreven in een door de  WBFSH erkend stamboek, kunnen deelnemen  aan de de SBB Competitie voor Jonge Paarden. Voor pony's geldt deze regel niet. Zij hoeven niet ingeschreven te zijn in een stamboek. 

  De beste jonge paarden en pony's plaatsen zich voor de Nationale Finales van de SBB Competitie. Voor de paarden worden deze finales traditioneel op de laatste zondag van juni verreden. 

  Er zijn zowel voor de paarden en de pony's die deelnemen aan de dressuur, speciale dressuurproeven voorzien. De parcoursen voor de jonge paarden/pony's worden op maat van jonge paarden ontworpen. 


  Jonge paarden 2024 

  sbb 2024

  De inschrijvingen verlopen via Eqify.

  Niet LRV-leden kunnen enkel via de nieuwe Eqify-app inschrijven.   
  Klik hier voor meer info over de Eqify-app


  sbb-pony

  Jonge pony's 2024

  Ook in 2024 kunnen we een mooi aanbod met wedstrijden voor jonge dressuur- en/of springpony's aanbieden.
  Ook 'niet-stamboek-pony's' kunnen aan deze unieke wedstrijden deelnemen. Ideale leermomenten. Klik hier voor alle info 

  SBB 2024 pony

  Inschrijven via Eqify! Of via de Eqify-app. 

   

  KBC Gouden Teugel

  KBC wil jonge en beloftevolle ruiters/amazones alle kansen geven om ervaring op te doen. Geen betere plaats en moment om toekomstige talenten onder te dompelen in de 'internationale sfeer' van Jumping Mechelen moet KBC gedacht hebben. 

   Een overzicht van de vier criteriums waar KBC heel graag zijn naam aan geeft. 

  • KBC Gouden Teugel B-Licht: De beste ponydressuurcombinaties van de klasse B-Licht 1 (stokmaat:  van 1.17m. tot minder dan 1.27m.) tijdens het tornooiseizoen, krijgen een uitnodiging om deel te nemen aan de Finale van de KBC Gouden Teugel tijdens Jumping Mechelen. Wie daar in de grote Christmas-Arena goed scoort mag nadien uitkijken naar een les met topruiter Jeroen Devroe.
    
  • KBC Gouden Teugel Stijlrijden C-Licht en D-Licht: Stijlrijden vormt jonge ruiters/mazones tot betere ruiters en amazones. De beste combinaties in het onderdeel stijlrijden uit de pony-springreeksen C-Licht en D-Licht, tijdens het tornooiseizoen, krijgen een uitnodiging om deel te nemen aan de Finale van de KBC Gouden Teugel tijdens Jumping Mechelen. Wie daar in de grote Christmas-Arena goed scoort mag nadien uitkijken naar een les met Olivier en Nicola Philippaerts. 
    
  • KBC Gouden Teugel Finale ZZ-Dressuur: De beste vijf combinaties (paard en ruiter/amazone) van de hoogste individuele dressuurklasse ZZ, tijdens het Nationaal Ruitertornooi, krijgen een uitnodiging voor een ultieme overkamping in de Christmas Arena van Jumping Mechelen. Een mooie kans om voor een publiek van kenners en in een hele speciale omgeving, ervaring op te doen. 
    
  • KBC Gouden Teugel Eventing: Eventingruiters/amazones uit de reeksen Licht, Midden en Zwaar tot 23 jaar komen in aanmerking voor het regelmatigheidscriterium van de KBC-Gouden Teugel Eventing. De meest regelmatige combinatie van een eventingseizoen (najaar + voorjaar) wint de KBC-Gouden Teugel die uitgereikt wordt na afloop van de Finale van de AVEVE Eventing Cup

    

   

   

  KBC Dreamteam Cup

  Op de KBC Dreamteam Cup-selectiewedstrijd, die tijdens de Nationale Finale van de SBB-Competitie voor Jonge Pony's wordt verreden, kunnen teams van drie ponyruiters/amazones met pony's uit verschillende stokmaten, zich kwalificeren voor de Finale van de KBC Dreamteam Cup. De beste teams rijden tijdens Jumping Mechelen een ultieme herkansing en krijgen hulp van een absolute topruiter/amazone. De wedstrijd wordt volgens de formule van een landenwedstrijd verreden in de New Year-Arena van Jumping Mechelen tijdens de JM Kids Day

   

  KBC-DREAMTEAM CUP

  De KBC-Dreamteam Cup zal plaatsvinden op maandag 20/05/2024 te Waregem, LRV Maarkedal.

  Deze Cup is een springwedstrijd, waarbij teams van drie combinaties het tegen elkaar rijden. De drie combinaties springen daarbij onderstaande hoogtes :

  • één combinatie een parcours op hoogte 60 cm  (enkel S-, A- of B-pony)
  • één combinatie een parcours op hoogte 80 cm  (enkel B-, C- of D-pony)
  • één combinatie een parcours op hoogte 100 cm (enkel C- of D-pony)

  In het team moeten minstens pony's van 2 verschillende stokmaten zitten en minstens 1 A of B-pony moet deel uit maken van het team.

  • De teams worden bij voorkeur samengesteld uit leden van dezelfde ponyclub.  Indien dit niet lukt mag er respectievelijk  binnen het eigen gewest en dan binnen de eigen provincie naar een team gezocht worden. Enkel wanneer het binnen eigen ponyclub niet opgelost kan worden, mag er elders gezocht worden, maar een team mag maximum  uit 2 ponyclubs samengesteld worden. Er wordt gereden onder de club waarvan er 2 ruiters ingeschreven zijn

  Bijkomende voorwaarden:

  • Een ruiter en/of pony mag maar éénmaal deelnemen
  • Het kalenderjaar waarin de ponyruiter 12 jaar wordt, is het laatste werkingsjaar dat men kan deelnemen aan wedstrijden met pony’s met een stokmaat tot 1.27m (s-, A- en B-pony’s).
  • Pony's die deelnemen aan de nationale wedstrijd jonge pony's, mogen geen deel uitmaken van een dreamteam.

  Wedstrijdvorm :

  • De drie combinaties rijden hun basisparcours (barema A) : eerst alle combinaties op hoogte 60cm, daarna alle combinaties op hoogte 80cm, daarna alle combinaties op hoogte 100cm.
  • Het klassement wordt opgemaakt op basis van het totaal aantal behaalde strafpunten, behaald per  team. Indien er een ex aequo is, vindt uitsluitend voor de eerste plaats een barrage op tijd plaats. Daarbij worden de strafpunten van de drie combinaties opgeteld en enkel de tijd van de combinaties die de hoogte 80cm en 100cm wordt opgeteld. De combinatie, die springt op 60cm, dient binnen de vastgestelde tijd te rijden.
  • Het klassement van de teams, die geen barrage rijden, wordt bepaald door de som van de strafpunten van de drie combinaties en de tijd van de combinatie op 80cm en op 100cm wordt bij elkaar opgeteld.

  De 8 beste teams zullen uitgenodigd worden om hun KBC-superfinale, samen met een professionele ruiter te rijden tijdens de Kerstjumping te Mechelen! Het team voor Mechelen moet hetzelfde zijn, indien dit niet het geval is zal het volgende team in rij worden opgeroepen.

  Inschrijven :

  • Formulier via onderstaande link invullen en insturen voor maandag 13/05/2024.

  https://forms.gle/MGNn4hQfKdWhnfSs6

  Contactpersoon; Kristel Derweduwen, k.derweduwen@lrv.be.

  LRV-WEDSTRIJDREGLEMENT

  !!! Opgelet: er wordt gereden volgens het LRV-wedstrijdreglement, waardoor wij wensen te benadrukken dat een safety cap en een bodyprotector LEVEL 3 bij de springwedstrijden verplicht is.

   

   

  Jeugd Cup

  Zie Jumping Mechelen Indoor Masters 

   

   

  JM Indoor Masters

  Dit is je kans om mee te springen op Jumping Mechelen 

  Jumping Mechelen blijft trouw aan zijn basis opzet: zoveel mogelijk ruiters de kans te geven om deel te nemen aan dit feestelijk evenement tussen Kerst en Nieuw. Ook dit jaar, voor de 10e keer, zullen de Jumping Mechelen Indoor Masters selectiewedstrijden georganiseerd worden, om zo een plaatsje te kunnen bemachtigen in de finales te Jumping Mechelen.

  De eerste wedstrijden staan inmiddels open op Eqify om in te schrijven! 

   Acht wedstrijden

  Er zijn dit jaar 8 indoor wedstrijden. Op 4 kwalificatiewedstrijden voor pony’s en jeugd (90cm+1m00) en 4 kwalificatiewedstrijden voor senioren en jeugd (1m10+1m20), kunnen ruiters zich plaatsen voor de diverse finales die op verschillende dagen plaatsvinden tijdens Jumping Mechelen. De Indoor Masters staan open voor Paardensport Vlaanderen/LEWB ruiters en LRV ruiters.

  Inschrijvingen voor LRV-combinaties verlopen via Eqify! 

  Flanders Indoor Mencup

  De Flanders Indoor Mencup is een gezamenlijk initiaties van LRV en VLP. Tijdens het najaar en de winter vinden er indoor-menwedstrijden plaats. De beste spannen kunnen zich plaatsen voor de Finale tijdens Flanders Horse Expo te Gent. 

  Staat open voor alle LRV Menners

  • Categorieën:
  • Enkelspan pony’s
  • Enkelspan paarden
  • Enkelspan trekpaard
  • Dubbelspan pony’s
  • Dubbelspan paarden
  • Dubbelspan trekpaard
  • Meerspan pony’s
  • Meerspan paarden Junioren

  Meer info

   

   
Maude De Smedt

Zo veel mogelijkheden als wedstrijdruiter en zo veel disciplines onder één lidmaatschap. Dat is uniek! 

Maude De Smedt

Directeur LRV en gepassioneerd dressuuramazone

#beleefLRV - Wedstrijden