#beleefLRV - Wedstrijden

LRV-wedstrijden

LRV  is Sport en Recreatie beleven. Wedstrijdruiters en -amazones kunnen het hele jaar rond deelnemen aan wedstrijden.  De drempel om LRV Sport te beleven is financieel laag. Iedereen die over een paard of een pony beschikt moet kunnen deelnemen aan wedstrijden op zijn of haar niveau. LRV biedt voldoende mogelijkheden.  Een overzicht van de verschillende LRV-wedstrijden. 

Wedstrijden - #beleefLRV

LRV - Tornooien - Competities

Tornooien met duizend paarden of pony's. Wedstrijden voor jonge paarden en pony's. Eventing met cross-country in de natuur. Aangespannen wedstrijden. Selectieproeven voor jumping Mechelen. Regelmatigheidscriteriums. Indoor dressuur- en springwedstrijden. LRV-wedstrijdruiters kunnen het hele jaar door LRV-Sport beleven en dat met één en dezelfde licentie!

  LRV Ruiter/Ponytornooien

  Vanaf de maand mei tot de eerste zondag van oktober loopt het LRV-tornooiseizoen. Overal in Vlaanderen organiseren LRV-rijverenigingen en LRV-Ponyclubs, tornooien. Op een LRV-tornooi verzamelen grote aantallen paarden en pony's.  Combinaties (Ruiter/Amazone & Paard/Pony) kunnen er selectiepunten verdienen voor de 'Provinciale en Nationale LRV-Kampioenschappen' waar de beste combinaties worden uitgenodigd om voor de Nationale LRV titels te strijden. 

  Op een Ruitertornooi voor paarden worden volgende disciplines verreden: 

  Op een Ponytornooi worden volgende disciplines verreden: 

  Combinaties kunnen aan meerdere disciplines op één dag deelnemen en dat is een uniek gegeven binnen de paardensport in Vlaanderen. 

   

   

  AVEVE Eventing Cup

  In het najaar en het voorjaar organiseren LRV-Rijverenigingen (paarden) en LRV-Ponyclubs Eventingwedstrijden voor respectievelijk paarden en pony's.  Deze wedstrijden vinden plaats onder de naam AVEVE Eventing Cup. De beste combinaties (Ruiter/Amazone en Paard/Pony) plaatsen zich voor de Nationale Finale van de AVEVE Eventing Cup

   

   

   

  SBB-Competitie voor Jonge Paarden/Pony's

  LRV Rijverenigingen (paarden) en LRV Ponyclubs, organiseren in het voorjaar, wedstrijden voor jonge dressuur- en springpaarden/ponys. De SBB Competitie voor Jonge Paarden/Pony's  is elk jaar een druk bijgewoonde competitie. Een dankbaar instrument voor ruiters/amazones, fokkers en eigenaars om hun paarden/pony's wedstrijdervaring te laten opdoen en in de kijker te laten lopen. 

  Vier-, vijf- en zesjarige paarden ingeschreven in een door de  WBFSH erkend stamboek, kunnen deelnemen  aan de de SBB Competitie voor Jonge Paarden. Voor pony's geldt deze regel niet. Zij hoeven niet ingeschreven te zijn in een stamboek. 

  De beste jonge paarden en pony's plaatsen zich voor de Nationale Finales van de SBB Competitie. Voor de paarden worden deze finales traditioneel op de laatste zondag van juni verreden. 

  Er zijn zowel voor de paarden en de pony's die deelnemen aan de dressuur, speciale dressuurproeven voorzien. De parcoursen voor de jonge paarden/pony's worden op maat van jonge paarden ontworpen. 


  Jonge paarden 2023

   

  klik hier voor de omzendbrief met alle praktische info en de data!
  De inschrijvingen verlopen via Eqify.

  Niet LRV-leden kunnen enkel via de nieuwe Eqify-app inschrijven.   
  Klik hier voor meer info over de Eqify-app


  Jonge pony's 2023

  Ook in 2023 kunnen we een mooi aanbod met wedstrijden voor jonge dressuur- en/of springpony's aanbieden.
  klik hier voor de omzendbrief met alle praktische info en de data! 

  ook 'niet-stamboek-pony's' kunnen aan deze unieke wedstrijden deelnemen. Ideale leermomenten. 

  Inschrijven via Eqify! Of via de Eqify-app. 

   

  KBC Gouden Teugel

  KBC wil jonge en beloftevolle ruiters/amazones alle kansen geven om ervaring op te doen. Geen betere plaats en moment om toekomstige talenten onder te dompelen in de 'internationale sfeer' van Jumping Mechelen moet KBC gedacht hebben. 

   Een overzicht van de vier criteriums waar KBC heel graag zijn naam aan geeft. 

  • KBC Gouden Teugel B-Licht: De beste ponydressuurcombinaties van de klasse B-Licht 1 (stokmaat:  van 1.17m. tot minder dan 1.27m.) tijdens het tornooiseizoen, krijgen een uitnodiging om deel te nemen aan de Finale van de KBC Gouden Teugel tijdens Jumping Mechelen. Wie daar in de grote Christmas-Arena goed scoort mag nadien uitkijken naar een les met topruiter Jeroen Devroe.
    
  • KBC Gouden Teugel Stijlrijden C-Licht en D-Licht: Stijlrijden vormt jonge ruiters/mazones tot betere ruiters en amazones. De beste combinaties in het onderdeel stijlrijden uit de pony-springreeksen C-Licht en D-Licht, tijdens het tornooiseizoen, krijgen een uitnodiging om deel te nemen aan de Finale van de KBC Gouden Teugel tijdens Jumping Mechelen. Wie daar in de grote Christmas-Arena goed scoort mag nadien uitkijken naar een les met Olivier en Nicola Philippaerts. 
    
  • KBC Gouden Teugel Finale ZZ-Dressuur: De beste vijf combinaties (paard en ruiter/amazone) van de hoogste individuele dressuurklasse ZZ, tijdens het Nationaal Ruitertornooi, krijgen een uitnodiging voor een ultieme overkamping in de Christmas Arena van Jumping Mechelen. Een mooie kans om voor een publiek van kenners en in een hele speciale omgeving, ervaring op te doen. 
    
  • KBC Gouden Teugel Eventing: Eventingruiters/amazones uit de reeksen Licht, Midden en Zwaar tot 23 jaar komen in aanmerking voor het regelmatigheidscriterium van de KBC-Gouden Teugel Eventing. De meest regelmatige combinatie van een eventingseizoen (najaar + voorjaar) wint de KBC-Gouden Teugel die uitgereikt wordt na afloop van de Finale van de AVEVE Eventing Cup

    

   

   

  KBC Dreamteam Cup

  Op de KBC Dreamteam Cup-selectiewedstrijd, die tijdens de Nationale Finale van de SBB-Competitie voor Jonge Pony's wordt verreden, kunnen teams van drie ponyruiters/amazones met pony's uit verschillende stokmaten, zich kwalificeren voor de Finale van de KBC Dreamteam Cup. De beste teams rijden tijdens Jumping Mechelen een ultieme herkansing en krijgen hulp van een absolute topruiter/amazone. De wedstrijd wordt volgens de formule van een landenwedstrijd verreden in de New Year-Arena van Jumping Mechelen tijdens de JM Kids Day

  Omzendbrief SBB Competitie Jonge Pony's 2021 en KBC Dreamteam Cup 2021

  Jeugd Cup

  De Jeugd Cup is een samenwerking tussen LRV en VLP en promoot het 'stijlrijden'. In het najaar worden er wedstrijden stijlrijden georganiseerd in de reeksen 'Pony's kleine 'maat', 'Pony's grote maat', 'Paarden 80cm.' en 'Paarden 1m.'. 

  De beste combinaties (ruiter/amazone en paard/pony) kunnen zich selecteren voor de Finale op de New Year Arena tijdens Jumping Mechelen.  

  De Jeugd Cup is toegankelijk voor ruiters van het basis- en secundair onderwijs, inclusief leerlingen van scholen met paardenopleidingen of specialisatiejaren.

  Zowel leden als niet-leden van door Sport Vlaanderen erkende sportfederaties kunnen deelnemen aan de Jeugd Cup. Niet-leden dienen zich wel door middel van een beperkte bijdrage te verzekeren. Deze verzekering is enkel geldig per wedstrijd van de Jeugd Cup waar men voor inschrijft.

  Ontdek de gewijzigde Jeugd Cup editie 2020

   

   

   

   

  JM Indoor Masters

  LRV-ruiters/amazones die altijd al eens hadden willen deelnemen aan Jumping Mechelen kunnen deelnemen aan de selectie-wedstrijden van de Jumping Mechelen Indoor Masters

  Ponyruiters kunnen hun kans wagen in vier reeksen (80, 90, 100 en 110 cm.). Scholieren, junioren en senioren nemen het tegen elkaar op in proeven van 100, 110 en 120 cm. 

  Wil je deelnemen? Hang dan je competitie-uniform al maar klaar. Om te kwalificeren dien je punten te verzamelen. En die kan je bij elkaar sprokkelen op 6 verschillende indoorwedstrijden, georganiseerd door onze trouwe partners. Verzamel je genoeg punten, dan mag je aantreden tijdens de finales in de New Year Arena van Jumping Mechelen.

  Ontdek de JM Indoor Masters editie 2020

   

  Klik hier voor de tussenstanden.

  Flanders Indoor Mencup

  De Flanders Indoor Mencup is een gezamenlijk initiaties van LRV en VLP. Tijdens het najaar en de winter vinden er indoor-menwedstrijden plaats. De beste spannen kunnen zich plaatsen voor de Finale tijdens Flanders Horse Expo te Gent. 

  Staat open voor alle LRV Menners

  • Categorieën:
  • Enkelspan pony’s
  • Enkelspan paarden
  • Enkelspan trekpaard
  • Dubbelspan pony’s
  • Dubbelspan paarden
  • Dubbelspan trekpaard
  • Meerspan pony’s
  • Meerspan paarden Junioren

  Meer info

   

   
Maude De Smedt

Zo veel mogelijkheden als wedstrijdruiter en zo veel disciplines onder één lidmaatschap. Dat is uniek! 

Maude De Smedt

Directeur LRV en gepassioneerd dressuuramazone

#beleefLRV - Wedstrijden