Samen sport & recreatie beleven

Binnen LRV komen zowat alle disciplines van de paardensport aan bod. De hoofddisciplines zijn springen, dressuur en niet te vergeten groepsdressuur. Toch nemen eventing, mennen, ponyspelen en paardrijden voor personen met een beperking (G-sport) ook een belangrijke plaats in. Uiteraard laten we de recreatieve ruiters niet in de kou staan en bieden we ook hier een brede waaier aan ondersteuning en begeleiding aan.

Er zijn geregeld plaatselijke trainingen en vormingscycli die de ruiters en amazones voorbereiden op wedstrijden, op wandel gaan, leren omgaan met paard & pony, ... . Deze groepstrainingen liggen aan de basis van de open en de sociale geest die binnen de LRV van groot belang is. Je kan de LRV-momenten het hele jaar door beleven.

LRV streeft de democratisering van de paardensport na. Iedereen die over een paard of pony beschikt, zich wil inzetten voor LRV, wedstrijden wil rijden of gewoon wil genieten van een ontspannende buitenrit is welkom bij een van de plaatselijke verenigingen, zelfs als je nog niet echt kan paardrijden. Er wordt een degelijke begeleiding aangeboden door oa. de plaatselijke lesgever. Als lid van deze vereniging kan je met je vriend(inn)en deelnemen aan alle LRV activiteiten.

Samen sport beleven, genieten van en in de natuur te paard of op de koets, samen op wedstrijd gaan, je uitleven in de plaatselijke ponyclub met je vrienden en vriendinnen, samen nakaarten na een prachtige buitenrit, ... het is slechts een grabbel uit de unieke aspecten wat LRV te bieden heeft! Kom langs bij een van onze talrijke lokale rijverenigingen of ponyclubs en beleef LRV vooral zelf!

Je kan je meer informatie bekomen of je lid maken via een van onderstaande clubs, verenigingen of werkingen:

LRV biedt een bijzonder concept aan binnen de hippische sportsector. Je kan met 1 lidmaatschap 8 disciplines rijden! Das toch uniek, niet?

*

Kostprijs Lidmaatschappen

Ledenbijdrage LRV

 • Licentie wedstrijdruiters rijverenigingen: 85 euro
 • Licentie wedstrijdruiters ponyclubs: 75 euro
 • Licentie wandelruiters: 25 euro
 • Licentie mennen: 65 euro
 • Groomlicentie mennen:  25 euro
 • Licentie G-ruiters (enkel op G+ wedstrijden): 25 euro

In deze bijdrage is naast het lidgeld een bijdrage vervat voor de globale verzekeringspolis, welke door het decreet aan de sportfederaties werd opgelegd.

Daarnaast kan er ook nog een plaatselijke bijdrage zijn. Elke vereniging is bevoegd om haar lidgelden te verhogen om eventuele plaatselijke werking- en opleidingskosten te dekken.

Leeftijdsvoorwaarden

Voor de toetreding tot de ponyclub gelden bijkomende voorwaarden:

 • In het kalenderjaar van toetreding 6 jaar worden of ouder dan 6 jaar zijn : aansluiten bij de ponyclub als wandelruiter;
 • In het kalenderjaar van toetreding 7 jaar worden of ouder dan 7 jaar zijn : aansluiten bij de ponyclub als wedstrijdruiter;
 • Rijden met een pony die een stokmaat heeft tot en met 1,48 m;
 • Het kalenderjaar waarin men 16 jaar wordt, is het laatste jaar dat men als ponyruiter in de ponyclub kan ingeschreven worden

Voor de toetreding tot de rijvereniging gelden bijkomende voorwaarden:

 • In het kalenderjaar van toetreding 12 jaar worden of ouder dan 12 jaar zijn: aansluiten bij de rijvereniging als wedstrijdruiter;
 • Rijden met een paard die een stokmaat heeft van meer dan 1,48 m, tenzij via uitzondering voorzien in het wedstrijdreglement. In geval van twijfel over de stokmaat, dient dit gemeld te worden aan het Provinciaal Bestuur, welke vervolgens de nodige acties zal ondernemen.

 


Leden kunnen genieten van een aantal extra voordelen:

 • Abonnement EquiTime

De abonnementsprijs - welke niet in het lidgeld begrepen is – bedraagt voor LRV-leden      35 euro, i.p.v. 69 euro en loopt van januari t.e.m. december.

 • Abonnement LRV Magazine

De abonnementsprijs voor dit magazine - welke niet in het lidgeld begrepen is - bedraagt voor LRV-leden 11 euro, i.p.v. 21,50 euro loopt van januari t.e.m. december.

 • Uitbreiding persoonlijke verzekering

Ook dit jaar wordt de mogelijkheid geboden om voor het paardrijden in privé-verband (buiten de vereniging) een uitbreiding op deze verzekering (volgens dezelfde voorwaarden als verder in deze brochure beschreven) te nemen. Deze uitbreiding kost 6 euro en moet in Eqify expliciet worden aangeduid. Deze uitbreiding kan voor alle leden (ook voor de wandelruiters).