Samen sport & recreatie beleven

Binnen LRV komen zowat alle disciplines van de paardensport aan bod. De hoofddisciplines zijn springen, dressuur en niet te vergeten groepsdressuur. Toch nemen eventing, mennen, ponyspelen en paardrijden voor personen met een beperking (G-sport) ook een belangrijke plaats in. Uiteraard laten we de recreatieve ruiters niet in de kou staan en bieden we ook hier een brede waaier aan ondersteuning en begeleiding aan.

Er zijn geregeld plaatselijke trainingen en vormingscycli die de ruiters en amazones voorbereiden op wedstrijden, op wandel gaan, leren omgaan met paard & pony, ... . Deze groepstrainingen liggen aan de basis van de open en de sociale geest die binnen de LRV van groot belang is. Je kan de LRV-momenten het hele jaar door beleven.

LRV streeft de democratisering van de paardensport na. Iedereen die over een paard of pony beschikt, zich wil inzetten voor LRV, wedstrijden wil rijden of gewoon wil genieten van een ontspannende buitenrit is welkom bij een van de plaatselijke verenigingen, zelfs als je nog niet echt kan paardrijden. Er wordt een degelijke begeleiding aangeboden door oa. de plaatselijke lesgever. Als lid van deze vereniging kan je met je vriend(inn)en deelnemen aan alle LRV activiteiten.

Samen sport beleven, genieten van en in de natuur te paard of op de koets, samen op wedstrijd gaan, je uitleven in de plaatselijke ponyclub met je vrienden en vriendinnen, samen nakaarten na een prachtige buitenrit, ... het is slechts een grabbel uit de unieke aspecten wat LRV te bieden heeft! Kom langs bij een van onze talrijke lokale rijverenigingen of ponyclubs en beleef LRV vooral zelf!

Je kan je meer informatie bekomen of je lid maken via een van onderstaande clubs, verenigingen of werkingen:

LRV biedt een bijzonder concept aan binnen de hippische sportsector. Je kan met 1 lidmaatschap 8 disciplines rijden! Das toch uniek, niet?

*

Kostprijs Lidmaatschappen

De voorgestelde lidmaatschappen houden rekening met de standaard prijzen. Clubs en rijverenigingen kunnen hogere lidgelden aanrekenen per jaar aangezien dit soms ook zaken zoals lesgelden, activiteiten, gebruik accommodatie,... inhoudt. Neem gerust contact op met een club bij jou in de buurt voor meer informatie.

Alle lidmaatschappen omvatten een ruime verzekering. Je kan deze standaard verzekering ook uitbreiden met een extra privé verzekering.

Type lidmaatschap Prijs per jaar Extra informatie
Wedstrijdruiter €80 Vanaf 12 jaar, via een rijvereniging. Geldig voor een volledig werkingsjaar (zomer & winter). Beleef alle LRV evenementen en kies uit 8 verschillende disciplines.
Ponyruiter €70 Vanaf 6 jaar, via een ponyclub. Geldig voor een volledig werkingsjaar (zomer & winter). Beleef samen met je vriendjes en vriendinnetjes waarom LRV aanziet wordt als de 'jeugdbeweging' in de hippische sector.
Mennen: Type 1 €80 Hiermee geniet je van alle in- en outdoors. Door de samenwerking met PSV kan je ook via dit type lidmaatschap deelnemen aan alle CAV-wedstrijden. 
Mennen: Type 2 €21 Beleef niet enkel de LRV-indoors (enkel winterwerking) maar neem ook deel aan de indoors georganiseerd door VLP. Maak zo kans op de finale tijdens Flanders Horse Expo.
Mennen: Groomlidmaatschap €21 Wil je als menners je grooms op een voordelige manier verzekeren en dit voor een volledig jaar! Sluit dan per groom een groomlidmaatschap af. 

Wandelruiter

 

 

Verzekerings-uitbreiding privé

€21

 

 

€6.00

Geniet van de natuur te paard of met de koets! Trek erop uit en ontdek unieke locaties!
Vanaf 6 jaar kan je je reeds aansluiten als wandelruiter. Let wel op dit wil niet zeggen dat je zomaar alleen de baan op kan. Hiervoor heb je wel degelijk een A-brevet nodig! 

Naast de algemene ruime verzekering kan je via deze minimale bijdrage genieten van een ruimer pakket. Zo ben je ook verzekerd wanneer je, buiten een LRV-activiteit, bv. op wandeling gaat.