Brevettenwerking
De ruiterbrevetten hebben reeds een hele geschiedenis achter zich. Zij werden voor het eerst uitgereikt in de jaren ’70. Het zou tot het einde van 1993 duren tot dezelfde normen ingevoerd werden voor alle instanties die zich in de Vlaamse Gemeenschap bezig houden met opleiding in de paardensport. Deze vereisten waaraan op de respectievelijke niveaus moet worden voldaan werden van toen af vastgelegd in eindtermen, die beoordeeld worden door examinatoren van de erkende federaties.
Brevetten
- Controle van de deelnamevoorwaarden en/of vrijstellingen
- Overlopen van de dagorde-
- Theoretisch examen (schriftelijk en eventueel mondeling)
- Praktisch examen-
- Evaluatie (met deliberatie (indien van toepassing)
- Proclamatie
Ruiterbrevetten
Bekijk de filmpjes voor het praktijkgedeelte van je A- en B-brevet
Ruiterbrevet A - Dressuur - Proef
Ruiterbrevet A - Springen - Prototcol
Ruiterbrevet B - Dressuur - Proef
Ruiterbrevet B - Springen - Protocol
Nuttige documenten
Een examendag bevat volgende onderdelen:
Duplicaat aanvragen?
Het is mogelijk om een duplicaat van een brevet of een attest aan te vragen. Dat kan via een email aan h.engelen@lrv.be met vermelding van uw naam en adres. De kostprijs voor een duplicaat van een brevet bedraagt € 6,05 per brevet en wordt per post naar uw thuisadres verzonden.
Opgelet!
In het aanvraagformulier moet u zeker de locatie waar u het brevet heeft behaald en het jaar waarin u het brevet heeft behaald vermelden. Zonder deze 2 gegevens kan uw brevet niet gevonden worden.
Menbrevetten
De mensport groeit en steeds meer mensen zoeken genieten van het recreatieve mennen. In de huidige toenemende verkeersdrukte is het niet onbelangrijk om de mensen te begeleiden in hun omgang met het paard en het mennen. Naast het menbrevet A dat zich vooral richt naar de recreatieve menner wordt ook het menbrevet B uitgereikt, dit is verplicht voor deelname aan menwedstrijden.