Ponywerking

Zonnebeke Nationaal Ponytornooi 2019

Eindelijk! Je bent zes jaar geworden. En je hebt een pony of je mag misschien wel een pony rijden van vrienden, buren, clubgenoten, … Dan kan je lid worden van een plaatselijke ponyclub.

Klik hier om er één te vinden in je buurt die aan al je verwachtingen voldoet

Een ponyclub, dat betekent samen met vrienden en vriendinnetjes beter leren ponyrijden. Er staan ervaren lesgevers voor je klaar om je beter te maken in dressuur en groepsdressuur. In springen en eventing. Maar een ponyclub betekent ook spelen met je pony. Samen met je vrienden en vriendinnen op ponykamp en regelmatig staat er ook een feestje op het programma. Vraag er zeker naar als je op zoek gaat naar een ponyclub waar je LRV kan beleven.

Lise is een enthousiaste pony-amazone:"Ik vind ponyrijden samen met mijn vrienden en vriendinnen in de ponyclub fantastisch! Ik kijk elke keer uit naar de trainingen. We rijden en spelen samen. Als we samen op wedstrijd gaan dan is het geweldig om samen te sporten, maar evengoed om te supporteren voor mijn clubgenoten en voor al die andere ponyruiters en amazones die ik ondertussen op de tornooien en de andere wedstrijden heb leren kennen.  Het allerleukste vind ik het jaarlijkse ponykamp in de grote vakantie. Dat is echt genieten!"

Op wedstrijd

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Je wordt snel beter en beter. Je wil wel is proeven van een wedstrijd. Dat kan perfect vanaf het jaar dat je zeven wordt. Als je lid bent van een LRV-ponyclub, dan kan/mag je deelnemen aan individuele dressuur, groepsdressuur (samen met vier of acht clubgenoten dressuuroefeningen rijden), springen, eventing (dressuur, cross-country en springen op één dag in één wedstrijd), ponyspelen en stoelrijden en zelfs aan het mennen.

Ontdek hier de verschillende disciplines!

Safety first

Je kan en mag deelnemen aan de wedstrijden vanaf het jaar dat je zeven wordt. Vooraleer je aan springwedstrijden kan/mag deelnemen, moet je eerst je bekwaamheidsproef afleggen of over een B-brevet beschikken. Dat geldt ook voor de eventing-wedstrijden voor pony’s. De bekwaamheidsproef en/of het B-brevet dienen als test om na te gaan of je al goed genoeg kan rijden om een springparcours veilig af te leggen.

Sweet sixteen

Je beleeft een geweldige ‘ponytijd’ in de ponyclub. De tijd vliegt voorbij en je wordt zestien jaar. Helaas is dit je laatste jaar als ponyruiter of ponyamazone. Wellicht ben je stilaan ook te groot aan het worden voor je pony(‘s). En misschien wil je graag met een paard aan de slag in de rijvereniging (link). Dat kan overigens al vanaf het moment dat je twaalf wordt.  Als we aan ruiters en amazones vragen wat hun mooiste tijd van hun paarden(sport)carrière was, dan krijgen we steevast het antwoord dat dat de ‘ponytijd’ was.


LRV ponyruiters/amazones betalen 70 euro LRV-lidgeld – Ook je ponyclub kan/mag lidgeld vragen - Vraag dit zeker even na als je info opvraagt aan een mogelijke toekomstige ponyclub!

  • Je bent verzekerd tijdens clubactiviteiten – voor zes euro kan je de verzekering uitbreiden naar een privé-verzekering  - Meer info globale polis en uitbreiding privé
  • Je kan/mag deelnemen aan wedstrijden
  • Je kan aan verminderd tarief abonneren op LRV-Magazine (11 euro voor vier magazines per jaar) en EquiTime (6 nummers voor 25,50 euro per jaar) 
  • Als LRV-lid heb je regelmatig recht op kortingen bij onze partners

Stokmaat

Misschien heb je een kleine of een grote pony. Als je pony groter is dan 1,48m. dan is je pony, helaas geen pony meer, want dan heb je een paard op stal. Pony’s worden naargelang hun stokmaathoogte in vijf verschillende categorieën opgedeeld. Lees er hier alles over!

We wensen je alvast heel veel succes en heel veel (pony)plezier in je nieuwe ponyclub!

Marie Van Dijck

Na de zomer ga ik naar de paarden, daar zou ik ook graag een heel leuke tijd beleven binnen LRV. Ik ben een echte LRV-amazone. Ik rijd heel graag achttal en de sfeer binnen LRV vind ik super!

Marie Van Dijck

Vice - Nationaal Ponykampioen Barema A en Nationaal Kampioen Stijlrijden

Rijverenigingen

T Bonny NIS 2020

Je bent twaalf,  tweeëntachtig of alles daartussen. Je beschikt over één of meerdere eigen paard(en) of je of  je beschikt over één of meerdere paard(en) die je mag rijden. Je wil beter leren paardrijden in clubverband.  Dan kan je lid worden van een plaatselijke LRV-rijvereniging.

Klik hier om er één te vinden in je buurt die aan al je verwachtingen voldoet

In een LRV-rijvereniging word je begeleid door ervaren lesgevers. De meeste LRV-rijverenigingen bieden lessen en trainingen aan voor groepsdressuur, individuele dressuur en springen. Als lid (wedstrijdruiter) van een LRV-rijvereniging kan je deelnemen aan LRV-wedstrijden. (Individuele dressuur, groepsdressuur, springen, eventing, mennen). In verschillende LRV-Rijverenigingen kan je ook lid worden als ‘wandelruiter’. Je bent dan evengoed betrokken bij de werking van je LRV-rijvereniging maar je kan niet deelnemen aan wedstrijden.

Beleven

Paardensport in een LRV-rijvereniging beleven is meer dan alleen maar de sport beleven. Samen supporteren, samen napraten, samen organiseren … geeft een extra dimensie aan de LRV-beleving.

Ontdek hier de verschillende disciplines!


 

LRV-wedstrijd-ruiters/amazones betalen 80 euro LRV-lidgeld

Als ‘wandelruiter’ betaal je 21 euro LRV Lidgeld

  • Je bent verzekerd tijdens clubactiviteiten – voor zes euro kan je de verzekering uitbreiden naar een privé-verzekering  - Meer info globale polis en uitbreiding privé
  • Je kan/mag deelnemen aan wedstrijden
  • Je kan aan verminderd tarief abonneren op LRV-Magazine (11 euro voor vier magazines per jaar) en EquiTime (6 nummers voor 30 euro per jaar)  
  • Als LRV-lid heb je regelmatig recht op kortingen bij onze partners