Reeks: LRV in Corona-tijden – Deel III - Interview met Voorzitter LRV Recreatie Olivier Teirlijnck

olivier teirlijnck

“Deze periode heeft me ook geleerd dat het allemaal wel wat rustiger kan.”

Olivier Teirlijnck

Voorzitter LRV Recreatie

Nationaal voorzitter van LRV Recreatie, Olivier Teirlijnck, bereidt zich volop voor op heropening van zijn winkel. Een eerste lichtje aan het eind van een schijnbaar oneindige tunnel. Want ook voor Olivier weegt Corona stilaan door. “Gelukkig heb ik zelf of mijn rechtstreekse omgeving niet met Covid-19 te maken gehad, maar het gemis aan sociaal contact, een cafeetje na een mooie tocht met de paarden, de onzekerheid … dat begint toch te wegen” opent Olivier, die nog net de laatste zinnen van premier Wilmés haar persconferentie meepikt. Het is woensdag 6 mei, dag 53 in de Corona-lockdown.

Heropening

Olivier: We zijn volop bezig met de heropening van de winkel. De winterdekens vervangen door exemplaren die voor de zomer geschikt zijn. Zorgen dat de winkel Corona-proof is. Daar komt wel wat bij kijken, maar we klagen niet want eindelijk kunnen we terug openen. Gelukkig beschikken we ook al twaalf jaar over een webshop. Dat heeft geholpen om de verplichtte sluitingsperiode te overbruggen, maar het maakt het verlies niet goed.

Zoniënwoud

Olivier: Plannen is bijzonder moeilijk. Organiseren is op dit moment onmogelijk. Afspreken met vrienden mag niet. Een mooie rit in het Zoniënwoud ook niet. Een cafeetje na de rit ook niet. Dat zijn toch zaken die ik heel erg mis. Langs de andere kant heeft deze periode ook geleerd dat het allemaal wat rustiger kan. Dat we niet altijd tegen 130 kilometer per uur door het leven moeten razen. Dat ik perfect kan leven zonder een overvloed aan vergaderingen. 

Recreatiecommissie

Olivier: Volgende week hebben we online een vergadering van de recreatiecommissie van LRV. Heel veel gaan we daar niet kunnen beslissen door de onzekerheid van het moment maar ik vind het belangrijk dat we elkaar toch even kunnen zien en spreken, al is het dan digitaal …

Olivier Teirlijnck