Opnieuw ‘Paardenprocessie’ in Hakendover op Paasmaandag

LRV-ruiters/amazones van harte welkom!

Klik hier voor de uitnodiging en beleef een onvergetelijke dag #beleefLRV

"Vroeger kon en mocht je de processie in Hakendover gerust beschowen als een LRV-evenement" opent Mia Hombroux-Vandersteen namens het Processiecomité Hakendover: “Onder impuls van LRV-oprichter Kanunnik De Mey werden de ruiters aangespoord naar Hakendover te komen om deel te nemen aan de paardenprocessie. In die tijd waren de communicatiemiddelen niet groot maar gelukkig konden we rekenen op de volledige medewerking van LRV-nationaal en Boerenbond. De deelnemende LRV-ers kwamen van wijd en zijd, vnl van Brabant, Limburg en Antwerpen.

Je zag in onze processie nauwelijks een niet-LRV-ruiter. Maar de tijden veranderen en we verwelkomen tegenwoordig alleen nog de zeer trouwe LRV-ers uit enkele omliggende gemeenten. Ook de figuranten in de drie  ruitertaferelen zijn overwegend LRV-ers van verschillende clubs. Die figuranten leggen we dan ook in de watten want zij moeten een extra inspanning doen met hun historische kledij te paard. 
Voor de begeleiding van de grote groep ruiters kunnen we jaarlijks rekenen op minstens drie ervaren rotten in het vak van LRV-Vissenaken-Glabbeek.  Het zou uiteraard heel fijn zijn opnieuw een grote delegatie LRV-ers te mogen verwelkomen.

Door de coronacrisis kon de paardenprocessie niet doorgaan in 2020 en 2021 maar de leden van het Processiecomité hebben in die tijd ijverig gewerkt aan het aanvraagdossier voor erkenning als Vlaams cultureel erfgoed. Het is dan ook van groot belang dat we er alles aan doen om deze eeuwenoude traditie in stand te houden want wat zou een paardenprocessie zijn zonder paarden? De figuranten te paard zijn grote blikvangers maar het is de spectaculaire galop die ervoor zorgt dat onze paardenprocessie na Suikerrock het 2de grootste evenement is in Tienen."
 
Alle info en foto’s vind je op:
www.pp-h.be
Op de sociale media:
Facebook
Instagram