Wat een talent(en) op Finale SBB-Competitie voor Jonge Pony’s! En wat een spanning in de KBC Dreamteam Cup

Het kader van Hippojump met de Gaeverbeek en de skyline van Waregem als achtergrond, bleken de ideale setting voor de Nationale Finales van de SBB-Competitie voor Jonge Pony’s en de KBC Dreamteam Cup. Zowel het springen als de dressuur vond plaats op de witte zandpistes in het midden van de bekende renbaan. Prachtige locatie, zon, talentvolle pony’s en ruitertjes en LRV Maarkedal die samen met de mensen van Hippojump een meer dan gelaagd LRV-Kampioenschap organiseerden. Dit smaakt alleszins naar meer. #beleefLRV

De beruchte Gaeverbeek en Waregem Koerse straks op de laatste dinsdag van augustus, inspireerden de barragekandidaten tot snelle barrageritten. Zowel bij de jonge pony’s als in de KBC Dreamteam Cup, waar 16 teams van de 58 (!) zich konden plaatsen voor de barrage, werd met het mes tussen de tanden gereden. Inzet. Nationale titels bij de jonge pony’s en een verzekerde startplaats op Jumping Mechelen voor de eerste acht teams in de KBC Dreamteam Cup.

Team Franken
Team Franken - LRV Wuustwezel 

 

Volgende teams mogen naar de Finale van de KBC Dreamteam Cup

1 - LRV Wuustwezel - Team Franken (Julie Franken, Thibo Franken, Kirsten Franken)
2 - LRV Wuustwezel - De Wuustwezelse Winnaars (Tjebbe Vanden Bergh, Floor Meyvis, Noé Vochten)
3 - LRV Opwijk - The Incredibles (Siem Ghysels, Louise-Marie Colman, Elodie D'hooghe)
4 - LRV Hoeleden - Team Blond Velperuiters (Estée Timmerman , Emma Timmerman , Ana Sueters)
5 - LRV Eksaarde Doorslaar - KD Queens (Rosanne Van Mele, Nette De Vos, Aurélie Van De Walle)
6 - LRV Koningshooikt - ROK team (Sieben Ceuppens, Pieter-Jan De Pauw, Lotte De Pauw)
7 - LRV Izegem - Izegem 2 (Lou Vandendriessche, Fredericq De Jonqhere, Lotte Gevaert)
8 - LRV Lochristi – Lobalo (Finn Van Acker, Geike De Kesel, Febe Slachmuylders)

klik hier voor het totaalklassement 

Springen Jonge Pony's 

Bij de zesjarige D-pony’s sprongen zes van de zestien combinaties naar de barrage. Drie van hen bleven tweemaal foutloos. De allersnelste (op één honderdste van een seconde (!)) was Washington van het Klavertje (Daho Du Paradis x Kanshebber) onder het zadel van straffe amazone Yelena Maertens (LRV Koningshooikt).  Fokker van deze goedgekeurde BRp-hengst is Rudy Van Kerckhoven uit Heist op den Berg, die eerder ook al Tesla van het Klavertje en Skywalker van het Klavertje, nationaal kampioen zag worden op de nationale indoorkampioenschappen van LRV.  Janne Caals (LRV Sint-Gillis-Waas) reed Walhalla de Res Nova (Eternity van de N.Ranch x Molenaar's Golden King) in haar allerlaatste ponywedstrijd naar zilver. Brons is er voor Saar Meyvis (LRV Wuustwezel) met Orchid’s Malissa (v. Kristall van Orchid’s).  Met Whatsapp van Duyversputten (v. Pablo) sprong Yelena Maertens ook naar een vierde plaats. Plaats vijf gaat naar Ipa Bellerose D’Andaine (v. Silver Bert) met Mille Siccard (LRV Oud-Turnhout) in het zadel. Cruz vd Molendreef Z (v. Cabrio van de Heffinck) sprong met Fréderique van de Vijver (LRV Eksaarde Doorslaar) naar plaats zes.

Bij de zesjarige C-pony’s kon enkel Lise Dupon tweemaal foutloos blijven. Zij mocht met Wish van Papinglo (Hightrick x Kanshebber) gefokt door Norbert Martens meteen aanschuiven als nationaal kampioen in de prijsuitreiking. Amy Van Schuerbeek (LRV Nederokkerzeel) kreeg met Dreamer een foutje in de tweede omloop en moest tevreden zijn met zilver. Hetzelfde overkwam Janne Goethals (LRV Bassevelde) met Kensington (v. Karlos). Zij reed met brons naar huis.

Bij de zesjarige B-pony’s sprongen vijf op vijf combinaties naar twee foutloze basisomlopen. Ook in de barrage bleven alle combinaties foutloos. De BRp-pony Wonder van het Rozendaelhof (Twice-As-Nice Vh Rozendaelhof x Varpullan Wieroch) bleek de allersnelste met zijn tienjarige amazone Jesse Van Steen (LRV Bornem). Wonder, is een fokproduct van de familie Fockaert  uit Itegem en toonde afgelopen winter in de klasse B-licht al dat hij over heel veel springkwaliteit beschikt, gekoppeld aan een prima mentaliteit.  Paulien Heylen (LRV Koningshooikt) reed Walli van de Nieuweheide (Cassius D.j. x Carmana's Edel Boy) na een knappe barragerit naar de tweede plaats, voor Dorinthe De Wandel (LRV Moerbeke Waas) met Woehoe van ’t Keerken. Maïté Van Ryckegem (LRV Eksaarde Doorslaar) reed Surprise van de Malle Ranch naar plaats vier, Dorinthe De Wandel sprong met Windsor van ’t Neerhof (v. Rafaello ter Rozendaele) naar plaats vijf.

Roderik Strubbe (LRV Lotenhulle) sprong met Rotherdale Harold na twee foutloze omlopen naar goud bij de zesjarige grote A-pony’s.  Bij de allerkleinste zesjarige pony’s is de titel voor Liedewij Van De Sijpe met Milly Van Stal Noordereind (v. Vanity vd Busxushof).

Bij de vijfjarige D-pony’s sprongen zeven van de 29 deelnemende pony’s naar de barrage. Het goud is voor Rosie Sillis (LRV Moerzeke) met Amour van ’t Neerhof (Calipso van de Vondelhoeve x Ten Ankers Bileander).  Constant Bartholomeus (LRV Sint-Gillis-Waas) sprong A Prestige van ’t Wezehof (v. Dexter Leam Pondi) naar zilver, voor Lotte De Pauw (LRV Koningshooikt) met A Magic Star van het Klavertje (v. Socrates Optimus).  In de reeks 5-jarige C-pony’s sprongen drie combinaties naar de barrage. Elodie d’Hooghe (LRV Opwijk) reed Arya van de Nieuwe Heide (Socrates Optimus x Ten Ankers Bileander) naar nationaal goud. Ferre De Cock (LRV Eksaarde Doorslaar) sprong met Nairobi van Duyversputten (v. Nadal Hero) naar zilver, voor Oona Vervaecke (LRV Anzegem) met Helena.  Bij de vijfjarige B-pony’s gaat de winst naar Lien Matterne (LRV Vissenaken Glabbeek) met Lente. Apple Juice van het Rozendaelhof (v. Cassius D.J.) sprong met Finn Op De Beeck (LRV Herenthout) naar de tweede plaats.  Bij de kleine A-pony’s was er goud voor Kato Konings (LRV Zoersel) met Pepper.

washington
Washington van het Klavertje met Yelena Maertens

 

Dressuur jonge Pony's 

Het goud in de dressuurreeks voor zesjarige D-ponys gaat naar Nijebert's Ties (Reduster Adios x Njebert’s Liewina)  onder het zadel van Lore Geebelen (LRV Peer). Janne Verstappen (LRV Lichtaart) reed de BRp-hengst White Face VTS (Dreiklang At x FS Don’t Worry) naar zilver, voor Rube Geluykens (LRV Bevel) met Rasha van ’t Riethof (v. Orchid’s Jim).

Bij de zesjarige C-pony’s gaat de gouden medaille naar Janne Goethals (LRV Bassevelde) met Kensington (v. Karlos). Bij de collega’s in de stokmaat B,  gaat het goud naar Walli van de Nieuweheide, met Paulien Heylen. Deze combinatie reed in het springen naar plaats twee. Wonder van het Rozendaelhof die eerder op de dag goud pakte in het springen, liep in dressuur naar de tweede plaats, voor Maïte Van Ryckeghem met Surprise van de Malle Ranch.  Rotherdale Harold en zijn ruiter Roderik Strubbe reed naar goud in de reeks voor A-pony’s.

Bij de vijfjarige kleine A-pony’s gaat de zege naar Norbert v. Stal van Poolland (v. Time Out vd Viersprong) onder het zadel van Maud Adriaensen (LRV Rijkevorsel).  Bij de net iets grotere collega’s is er winst voor Dromalga Smudge, met Janne Goethals (LRV Bassevelde).  Lien Matterne (LRV Vissenaken Glabbeek) liep naar winst met Lente bij de vijfjarige B-pony’s. Bij de vijfjarige C-pony’s wint Arya van de Nieuwe Heide met Elodie D’Hooghe. Deze combinatie won ook in het springen.  Bij de vijfjarige D-pony’s is het goud voor Double Trouble (v. Dating AT), de valkkleurige hengst onder het zadel van Jaan Sterkens (LRV Genk). Rube Sterckx (LRV Lille) reed Achille van ’t Heerle’s Hof (v. Socrates Optimus) naar de zilveren medaille. Gitte Laenen (LRV Lichtaart) en Southwind’s Aleksis – Amuse (v. Furioso v.H. Enkershof) reden naar het brons.

Bij de vierjarige D-pony’s is er winst voor Be My date DLM (v. Dating AT) onder het zadel van Céryl Vandenberghe. Booster (v. Pablo) loopt met Floor de Witte (LRV Lokeren Heiende) naar goud bij de vierjarige C-pony’s. Bicky Balou (v. Quibus van den Eekhoek) pakt goud bij de vierjarige B-pony’s onder het dressuurzadel van Maud Adriaensen (LRV Rijkevorsel) en bij de vierjarige A-ponys is de titel voor Be Happy van het Kreekhof (v. Cassius D.J.).

ALLE RESULTATEN