Straffe springpaarden tijdens Nationale Finale SBB Competitie voor Jonge Paarden

LRV Genk was opnieuw graag gastheer op de knappe infrastructuur van Sentowerpark voor de Nationale Finale van de SBB Competitie voor springpaarden. Net zoals een dag eerder bij de springpaarden, bleek ‘kwaliteit’ ook hier het codewoord.  De vierjarige paarden die in twee foutloze omlopen slaagden werden ex aequo op nummer één geklasseerd. Voor de dubbel-foutlozen bij de vijf- en zesjarigen maakte een barrage het verschil.

 

jorich
Jorich Spits met Renember S samen met opa en fokker Laurent Spits 

 

Jorich Spits en Remember S springen naar goud bij de zesjarigen

 18 zesjarige van de  springpaarden sprongen twee foutloze omlopen en kwalificeerden zich voor de barrage. Zeven combinaties bleven ook in de barrage foutloos. De snelste combinatie, was Jorich Spits (LRV Merksplas) met de BWP-er Remember S. De ’S’ in de naam van dit paard slaat op de fokker van Remember, Laurent Spits uit Heist op den Berg. Laurent koos voor de Holsteinse hengst Cascadello I op de merrie Discovery S (v. Nabab de Reve). Het resultaat is deze Renember S die door de kleinzoon van Laurent wordt gereden … De moeder van deze Discovery S, Usaura S (v. Heartbreaker) zette verschillende paarden op de wereld, waaronder maar liefst twee 1.50m.-paarden en twee 1.60m-paarden. Voor Jorich Spits is het overigens al de tweede nationale LRV-titel in 2023. In maart werd hij nog nationaal indoorkampioen in de klasse Zwaar met  Gamble S (v. Baltic VDL – fokker: G Schets).

Zijn clubgenoot Louis Wauters is een ‘vaste klant’ in de barrage van de zesjarigen. Hij reed Camayenne JL Z (v. Cicero Z x Querlybet Hero – fokkers: Luc en Jules Leemans) naar zilver. De derde plaats gaat naar Ben Thiry (LRV Orsmaal) met zijn zelfgefokte Riane TB (Lavallino Ter klomp x Diarado). Nick Bossaerts (LRV Broechem) sprong met Reykjavik Odeveld (Bamako de Muze x Querlybet Hero) naar de vierde plaats. Deze Reykjavik Odeveld is een gezamenlijk fokproject van Joris De Brabander en Stal Odeveld. Monique Becker (LRV Lummen)  en Adelio (v. Adagio de Talm) reed naar de vijfde plaats, voor Domien De Swert (LRV Sint-Katelijne-Waver) met Raccoon van ’t Boschveld (v. Comme Il Faut – fokkers: Patrick, Jeroen en Domien De Swert uit Sint-Katelijne-Waver) en Kobe Malisart (LRV Merksplas) met Rambo vh Gebergte (v. Naxcel V. – fokker: Bob Janssens).

Killian Franco
Kilian Franco en Snapper van ’t Hazelarenhoekje samen met fokker Marc Huyghe en Jef Franck van SBB

 

Kilian Franco en Snapper van ’t Hazelarenhoekje winnen reeks vijfjarigen

Maar liefst 37 vijfjarige paarden bleven tweemaal foutloos in de basisomloop. Het leverde een interessante en spannende barrage op waarin Killian Franco (LRV Bassevelde) met de BWP’er Snapper van ’t Hazelarenhoekje de allersnelste combinatie was. Snapper is een zoon van Quint vh Maarlo Z uit de merrie Loveley V T Hazelarenhoekje (Pikeur Lord Fauntleroy x Cornet Obolensky). ‘Het Hazelarenhoekje’ is de fokkerij van Marc Huyghe uit Eeklo.

Ook in deze reeks sprong Louis Wauters naar de tweede plaats. Met So Grey – Di Castanoo (Cigaret JVH x Baltic VDL) was dat met een paard uit de eigen sterke fokkerij van Gerd Wauters in Merksplas. Thomas Mertens reed Scott van het Eelshof (Cohinoor VDL x Cicero Z)  uit de fokkerij van Jan Mertens uit Baarle-Hertog naar brons. Plaats vier in deze felbevochten barrage was opnieuw voor de achttienjarige Killian Franco, met Safir van ’t Martendonkerf (Equine America Valmy de la Lande x Diamant de Semilly – fokker : Chris De Wispelaere uit Evergem). Pieter Spits (LRV Merksplas) plaatste Santini V.I.P. (Oxford van de Middelstede x Gentleman – fokker: Johan Spits uit Merksplas) op plaats vijf. Daarmee werd het wel een bijzonder succesvolle finale voor de familie Spits-Kooremans in het Sentowerpark.

60 vierjarigen springen dubbel foutloos

Bij de vierjarigen sprongen 60 van de 132 combinaties een foutloze omloop. Een BWP-jury beoordeelde de dubbel-foutloze BWP-paarden op hun springaanleg. Klik hier voor het eindklassement 

De top vijf:

1 - PIETER SPITS - LRV Merksplas - TIGROTTO INFANTE - v. NIXON VAN ''T MEULENHOF

2 -GITTE BARTHOLOMEEUSEN - LRV Sint-Katelijne-Waver - TWITTER CASTANOO  v. WINDOWS VH COSTERSV. = CORNET OBOLENSKY D''12

3 - JOLIEN MARIS - LRV Schriek - TI AMORE VAN DE NOORDHEUVEL- v. AMADEO VAN ''T VOSSENHOF Z Z55616113

4 - ROMY LAMBERTS - LRV Hingene - TWISTHER VAN HET LELIEHOF - v. NIXON VAN ''T MEULENHOF

5 - BJORN VAN UYTVANCK - LRV Eksaarde Doorslaar - TILLY VAN DE DORPSHOEVE - v. LUIGI D''ECLIPSE