Sorrento van de Looise Heide en Noxx van de Molen zijn de nieuwe SBB-springkampioenen

Veertig (!) vijfjarigen in de barrage van de Nationale Finale voor Jonge Paarden. 21 bij de zesjarigen. Stonden de parcoursen te makkelijk op het Sentowerpark? Absoluut niet. Er was gewoonweg heel veel kwaliteit aanwezig. Zowel qua paarden als hun ruiters/amazones en dat leverde prachtige sport op. #beleefLRV

Zesjarigen: Bram Bosch en Sorrento van de Looise Heide

In de reeks voor zesjarige paarden sprongen 21 combinaties van de 84 geselecteerden twee foutloze basisomlopen.  In de barrage bleven dertien van hen foutloos. De allersnelste was Bram Bosch (LRV Lichtaart) met zijn grote bruine ruin Sorrento van de Looise Heide (Casallco x Action-Breaker), gefokt door de BVBA. Eyskens – Stessens uit Geel. Moeder Orly van de Looise Heide sprong zelf op 1.45m-niveau.

Bram Bosch: “Sorrento heeft een fantastische instelling. Hij wil altijd naar de overkant. Het is een heel groot paard, met een enorme galop. Dat heeft vandaag zeker geholpen in de barrage, maar hij is bovendien ook heel handig. Hij wil altijd bijleren en dat maakt van hem een heel leuk paard om  mee te werken.  Ik stond er een beetje van versteld dat er zoveel combinaties foutloos door de eerste omloop sprongen. Ook de tweede omloop was pittig genoeg.  In de barrage moest ik het vooral van het eerste deel hebben, waar hij met zijn grote galop, voordeel had, maar ook na deel 1, bleef hij heel goed meedenken en meewerken. Sorrento heeft me een heel mooi verjaardagscadeau gegeven.” (knipoog)

Louis Wauters (LRV Merskplas) is altijd van de partij in de barrage van het nationaal kampioenschap voor jonge paarden. Het was dit jaar niet anders.  Louis stuurde So Grey – Di Castanoo (Cigaret JVH Z x Baltic VDL) naar de tweede plaats.  Als u ‘Castanoo’ leest, dan weet u wellicht dat we bij de fokkerij van Gerd Wauters in Merksplas  zitten. Jochen Dillen reed Silke van het Leliehof (Tangelo van de Zuuthoeve x Codex) uit de fokkerij van Luc De Brabander uit Sint-Katelijne-Waver naar brons. Plaats vier en vijf waren voor Mathieu Boureaud ‘Hui. Met de hengst Casper du Cache Pot Z (GFE Candy de Nantuel x Echo van ’t Spieveld – fokker: Olivier De Geest) reed hij naar de vierde plaats. Met Babouche van de Berghoeve Z (Big Star x Diamant de Semilly) pakte hij een vijfde plaats.

Resultaten Barrage

Vijfjarigen: Charlotte Degeest en Noxx  van de Molen Z

Charlotte Degeest (LRV Orsmaal) plaatste maar liefst drie paarden voor de barrage van de vijfjarige paarden.  Met Elite van de Molen Z (v. Emerald van’t Ruytershof) sprong ze naar een zevende plaats, maar winnen deed ze met Noxx van de Molen Z (Nixon van 't Meulenhof x Papillon Rouge). Deze Nixon-zoon werd gefokt bij Kristof Engelen.

Charlotte Degeest:Noxx heeft een enorme mentaliteit. Hij gaat voor mij door een vuur. Ik hoef alleen maar been te geven en hij doet perfect wat ik hem vraag.  Ik rij hem voor Stal De Molen in Alken. Hij is helaas niet van mij … “ (lacht)

Het nationale zilver ging naar Tom Mertens (LRV Weelde Ravels) met zijn zelfgefokte (samen met broer Wim), Tobi van het Eelshof (Pegase van 't Ruytershof x Flyinge Electro).  Stef Bossaerts (LRV Broechem) en Cuarto + RC Z (Cabrio Z x Up To Date – fokker: Roger Van Nuffelen) sprongen naar plaats drie. Moeder Diva gaf in 2008 het leven aan Ikker +, die met Nicola Philippaerts op het allerhoogste niveau sprong.  Jim Verwimp (LRV Noorderwijk) reed Think Twice van’t Lapbosch VR (Cicero Z van Paemel x Berlin – fokker: Angelique Coolen) naar plaats vier. Plaats vijf is voor Jozefien Lemaire (LRV Sint-Pieters-Leeuw) met T’ Amuse van de Rispen (Tangelo van de Zuuthoeve x Phin Phin.

Resultaten Barrage

Vierjarigen

Bij de vierjarige paarden sprongen 46 van de 122 deelnemende combinaties naar twee foutloze omlopen.

De dubbel-foutloze BWP-combinaties in de reeks vierjarigen, werden gejureerd door een BWP-jury op springaanleg.  De eerste plaats in deze reeks gaat naar Ut Mayo de la Drie (Ermitage Kalone x Kaiser van het Lambroeck) onder het zadel van Mathias Snoeijs (LRV Rijkevorsel). Plaats twee is eveneens voor een nakomeling van Ermitage Kalone die op zondagnamiddag het goede voorbeeld gaf, door foutloos te blijven in de 5* GP van Rotterdam. Utah van de Pitsemburg (Ermitage Kalone x Nonstop) onder het springzadel van Linde Verbist (LRV Heist op den Berg). Dries Goossens reed Utabor van ’t Langeriethof (v. Piece of Cake M) naar plaats drie, voor Ulricke Deluxe van ’t Paradijs (v. Toulon) en Udercover van ’t Paradijs (v. ‘Hunters Scendro). Beide paarden werden voorgesteld door Astrid Rooms.

Klik hier voor het jury-resultaat

Klik hier voor resultaat vierjarigen

Bedankt Houou Tomita voor de mooie foto's