Nog eens nagenieten van een fantastische SBB-Finale voor jonge springpaarden - #beleefLRV

foto's danzij: Linda Vangansewinkel - https://lindavangansewinkel-cvo.weebly.com/contact.html - https://www.oypo.nl/nl/lindavangansewinkel

Veel volk, zon en goede paarden op de Nationale Finale van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden op de geweldige accommodatie van het Sentower Park in Opglabbeek. Dat resulteerde in mooie barrages waarin sterk gereden werd om de Nationale titels bij de jonge springpaarden. Ook de talrijk aanwezige handelaars zagen de kwaliteit en verschillende paarden zullen de komende weken ongetwijfeld van eigenaar veranderen.

Victor Lauwereysen wint met Karla bij de zesjarigen

Bij de zesjarige springpaarden gingen elf combinaties naar de barrage. Daarin was Karla onder het zadel van Victor Lauwereysen (LRV Merksplas) de beste. Karla is een dochter van Durango VDL. Moeder Porky (v. Caritas) kan als ze naar haar vierkoppige kroost kijkt, bijzonder trots zijn.  Ze zette immers al drie internationaal presterende paarden op de wereld. Twee 1.60m. springende paarden en een eventingpaard dat met de Nederlandse ruiter Gert Boonzaaijer op 2* niveau presteert.  De familie Lauwereysen kocht de merrie als jaarling. Victor leidde ze zelf op en bewees in het Sentower Park dat hij zijn job heel goed heeft gedaan.

Victor - Karla
Victor Lauwereysen (LRV Merksplas) met Karla 

Plaats twee was voor Ben Thiry met de BWP-merrie Pretty Woman van de Brouwershoeve (Galisco van Paemel x Heartbreaker – fokker: Gerry Brouwers).  Ook in de moederlijn van deze merrie zien we verschillende internationaal springende paarden terugkomen.  Ben Thiry van LRV Orsmaal  was in een begenadigde dag, want hij plaatse zich ook op plaats drie met Elton von Harry Z (Elvis ter Putte x Voltaire – fokker Heinz Mertens). Evi Lenaerts reed met de thuisgefokte Pomme-Lynn vh Eikenhof (Carlow van de Helle x Obourg) naar de vierde plaats dankzij een mooie foutloze barrage. Louis Wauters was de snelste vierfouter in de barrage. Zijn door vader Gerd Wauters gefokte Pretty Cornet Castanoo (Cornet Obolensky x VDL Cardento) sprong naar plaats vijf.

Julie Ooms
Julie Ooms met Lovely Levista Juna Z

Julie Ooms met Lovely Levista Juna Z bij de vijfjarigen
In de reeks van de vijfjarigen ging de zege naar Julie Ooms van LRV Lille met Lovely Levista Juna Z (Levisto Z x Toulon  - fokker: Werner Ooms).  Deze combinatie ging als laatste van start in de barrage met twintig kandidaten. Ze had goed naar de concurrentie gekeken, bleef in elke wending naar voor galopperen en bleef ook nog een knap foutloos in een heel snelle tijd.  Plaats twee was voor Charlotte Hus met Quibelle (Douglas x Chablis Z – fokker: Jos Hus). Kobe Hendrix sprong met Quote Quachacco (Chacco Blue x Bubalu VDL – fokker: Ruben Redde) naar de vierde plaats en Elke Appeltans mocht op plaats vier aanschuiven in de prijsuitreiking met Quena (Bamako de Muze x Emilion – fokker: NV Postelmans). Nikolas Matthijs (LRV Lochristi) reed Quelle Dame van de Voorde (Elvis ter Putte x Orlando – fokker: Luc Matthijs) naar de vijfde plaats.

Replay
Replay van 't Paradijs met Astrid Rooms - foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be 

Replay van ’t Paradijs scoort hoogste score op springaanleg

Bij de vierjarigen werden de dubbel-foutloze BWP-paarden beoordeeld op springaanleg door een BWP-jury. Het was de hengst Replay van ’t Paradijs (Bamako de Muze x Emerald) die overtuigend de hoogste score behaalde. Wie de stalnaam ‘van ’t Paradijs’ hoort weet dat deze Replay bij de familie Rooms in de Waterschootstraat in Sint-Niklaas werd gefokt. Astrid Rooms reed de hengst tweemaal netjes rond zodat hij al zijn kwaliteit kon laten zien.  Moeder Jeunesse van ’t Paradijs (Emerald x Heartbreaker) sprong zelf op 1.60m. niveau met Lorenzo di Luca. De tweede plaats ging naar Riane TB (Lavallino ter Klomp x Diarado – fokker: Stal TB) onder het zadel van Stefanie Bessemans (LRV Orsmaal). De moeder van deze Riana TB is Nina van het Avenhof (Diarado x Thunder vd Zuuthoeve) die met Cassandra Malherbe, internationaal presteert.  Plaats drie was voor Rashford (Vannan x Codex – fokker: Julien Beukeleers) onder het zadel van Gitte Bartholomeeusen (LRV Sint-Katelijne-Waver). Chelsea sprong zelf heel succesvol in de klasse zwaar. In de fokkerij is de schimmelmerrie zowaar nog succesvoller. Ze heeft ondertussen al vier paarden op deze aarde gezet die minstens 1.45m. springen, met Manchester (v. Quidam de Revell) als ambassadeur. Hij springt op negenjarige leeftijd al op 1.60m. niveau.  Gitte reed Retina D’Eclipse (Comme Il Faut x Caretino – fokker : Eclipse NV) naar plaats vier. Jorich Spits en Remember S (Cascadello I x Nabab de Rêve – fokker:  Laurent Spits) deden exact even goed.

Resultaten vierjarige BWP'ers 

Beste BWP’ers naar BK Gesves

Zoals vorige jaren mag ieder Belgisch stamboek jonge paarden afvaardigen naar het Belgisch Kampioenschap te Gesves van 16 tot 22 augustus 2021. Per leeftijdscategorie van vier, vijf en zes jaar kunnen vijf  BWP geregistreerde paarden rechtstreeks vertegenwoordigd worden. Deze wildcards zijn gereserveerd voor de vijf best presterende vier-, vijf- en zesjarige van de SBB-Finale. Zij worden eerstdaags verwittigd door het BWP-secretariaat. 

Proficiat aan alle ruiters/amazones/eigenaars en fokkers!


 

Victor Lauwereysen met Karla
Julie Ooms