Finale van de SBB Competitie voor Jonge Pony’s en KBC Dreamteam Cup

LRV Eksaarde Doorslaar en de ponycommissie van LRV Oost-Vlaanderen maakten er samen met de bijzonder gemotiveerde ponyruiters/-amazones een geweldig Nationaal Kampioenschap voor de jonge pony’s en de KBC Dreamteam Cup van.  Er zit niet alleen veel talent bij de ruiters en amazones, ook een aantal nog jonge pony’s tonen dat er in de toekomst rekening met hen moet gehouden worden.

Springen - Finale SBB-Competitie voor Jonge Pony's 

Bij de zesjarige D-pony’s sprongen op een hoogte van 1m. 3 combinaties naar de barrage na twee foutloze omlopen. In de barrage bleef enkel Leandra (Spoekedammetje’s Nick) met Alina Janssens (LRV Oud-Turnhout) foutloos. Het leverde de veelbelovende combinatie de nationale titel op in de hoogste reeks van de dag.  Mats De Conninck van de organiserende ponyclub en zijn Quicky van de Claevervallei (v. Vedet Lexus vd Claevervallei) sprongen naar plaats twee, voor Marte Malisart (LRV Kontich) met Undercover van den Kievit (v. Miraculux). Bij de vijfjarige D-pony’s was het goud voor Kornet PS, een zoon van Kanshebber met Fien De Coninck (LRV Asse) in het zadel.

Bij de zesjarige C-pony’s sprong Lotte De Pauw (LRV Koningshooikt) naar goud met Utinka van de Kouter (v. Kadans van de Groenheuvel) voor Janne Goethals (LRV Bassevelde) met Ulesco van de Bucxtale (v. Borghof’s Gentle Gerwin). Bij de vijfjarige C-pony’s bleef de gouden medaille in Eksaarde-Doorslaar. Star Light en Ferre De Cock sprongen naar een dubbel-foutloze omloop en dito  barrage. 

Twee combinaties in de barrrage van de reeks voor zesjarige B-pony’s. In die barrage was Frozen van de Nonnenbos onder het zadel van Charlotte Fouquaet (LRV Bornem) sneller dan Jolien Willemse (LRV Weelde Ravels) en haar Willemshof Isa. Bij de vijfjarigen sprong Estelle De Wandel (LRV Moerbeke Waas) naar goud met haar Villeken.

Thijn Noeyens (LRV Mersksplas) bleef dubbel foutloos bij de zesjarige A-pony’s met Toby Cartron Sligo Candy. Meteen goed voor goud. Hij mocht ook een gouden medaille ophalen bij de vijfjarige A-pony’s met Toby. Kato Van De Vyver (LRV Eksaarde Doorslaar) pakte hier zilver met Rayka van het Weidse Hof.  Bij de allerkleinste pony’s was de zege bij de zesjarige pony’s voor Lisanne Vervoort (LRV Merksplas) met Julleke.

Alle resultaten 

Britt
Britt De Leander (LRV Eksaarde Doorslaar) en Britt Vandendriessche op het podium van de zesjarige D-pony's Dressuur 

 

Dressuur - Finale SBB-Competitie voor Jonge Pony's 

Kensington van Equi Center (v. Kraneveld’s Kadans) liep onder het zadel van Britt De Leander (LRV Eksaarde Doorslaar) naar de nationale titel bij de zesjarige pony’s. Britt Vandendriessche (LRV Geetbets) en haar Chanel Cristalle  (v. FS Cocnut Dream) pakten zilver, voor Charlott Blevi (LRV Opwijk) met Orchard Red Ribson Pippin (v. Pippin’s Pride A.T.). Bij de vijfjarige D-pony’s gaat het goud naar Nisse Van Gorp (LRV Gierle) met Vivi Vas-y (v. Cassius D.J). Bij de vierjarigen is de zege voor Lotte Bollansée (LRV Zoersel) met Kantje’s Nibor (v. Kanshebber). Janne Goethals wint bij de zesjarige C-pony’s met Ulesco van de Buckxtale (v. Borghof’s Gentle Gerwin). Niels Van Pamel (LRV Erpe Mere) en Wibetoe vh Paardeveld (v. Golden Riverman) reed naar goud bij de vijfjarigen. In de reeks voor vierjarige C-pony’s ging de titel naar Louise Bens (LRV Westerlo) met Well Done van de Bartvelden (v. Quint van de Groebheuvel). Max Adriaensen (LRV Rijkevorsel) wint met Unicorn van de Broeckse Beemden (v. Cassius D.J.) in de reeks voor zesjarige B-pony’s. Bij de vijfjarigen is het goud voor Finn Van Acker (LRV Lochristi) met Cutie Dior (v. Golden Riverman). De reeks vierjarige B-pony’s ging naar Hanne De Pauw (LRV Koningshooikt) met Wirwar van de Nieuwe Heide (v. Borhof’s Gentle Gerwin). In de reeks van zesjarige A-pony’s pakte Charlotte Fouquaet (LRV Bornem) haar tweede gouden medaille van de dag met Bijou. Kato Van De Vyver reed naar goud bij de vijfjarigen met Rayka van het Weidse Hof. Bij de vierjarige A-pony’s won haar clubgenote Maïté Van Ryckegem (LRV Eksaarde Doorslaar) met Surprise van de Malle Ranch. Bij de allerkleinste pony’s was er goud voor Julleke en Lisanne Vervoort van LRV Merksplas.

Alle resultaten


KBC Dreamteam Cup: We kennen de acht teams voor Jumping Mechelen 

Maar liefst 39 teams stonden aan de start van KBC Dreamteam Cup met een startplaats op Jumping Mechelen voor de eerste acht teams als ultieme bekroning.  ‘De Sipskes’ (LRV Sint-Lenaarts) met Cis Kenis, Sien Kenis en Lore Sips in het team zijn al zeker van een plaatsje op ‘Vlaanderen’s Mooiste’. Zij wonnen op indrukwekkende wijze deze zeer geslaagde editie van de KBC Dreamteam Cup. Plaats twee gaat naar  ‘De Red Hot Chilli Peppers’ (LRV Zoersel). Plaats drie is voor ‘Team Rulovi’ (LRV Koningshooikt). Zien we ook op Jumping Mechelen in het gezelschap van een topruiter straks in Mechelen: ‘De Kadeekes, De Madammen, Wase Wolfjes 3, Wase Wolfjes Team 1 en De Zottekes.

Klik hier voor de resultaten