deelnemer TREK 2019

Het is hier overal prachtig rijden met afwisselende landschappen, doorheen de prachtig bloeiende Mechelse purperen hei, de bossen met Ardennengevoel, over de mijnterrils, met kiezelwegen hier en daar… Er zijn toch ook veel en lange zanderige galoppaden, met toffe stops, goede B&B’s, vriendelijke mensen en te paard of te voet, geen druppel regen. Wat wil je dan nog meer? Er is niets anders dan volle natuur, hoog zwevende buizerds, gillende torenvalken, vis opwachtende reigers, … tot een zwart roodstaartje toe. We zien ook een vos, hertjes en reetjes springen over ons pad of blijven met grote ogen staan kijken naar onze paardenstoet.

Kris van ATR

Deelnemer TREK 2019

TREK

De ‘TREK’ is een tweejaarlijkse bijeenkomst van ruiters en menner georganiseerd door de recreatieve afdeling van LRV.  Op het programma van dit uniek LRV-evenement staan een aantal wandelingen te paard of met de koets in de streek rond de uitvalsbasis maar ook gezellig samen zijn met bevriende paardenliefhebbers uit alle windstreken van het land en uit het buitenland.

Een terugblik op de TREK2019 in Bocholt

TREK 2019

#TREK2019

Voor wie het er nog nooit van gehoord zou hebben, de ‘TREK’ is een tweejaarlijkse bijeenkomst van ruiters en menners georganiseerd door de recreatieve afdeling van LRV. Dit jaar kon je ons van 16 tot 18 augustus terugvinden op de weides van Familiepark Goolderheide in Bocholt. We mogen alvast tevreden terugblikken op opnieuw een heel geslaagde editie. 

Tien jaar geleden waren we er ook al met onze paarden voor onze tweejaarlijkse TREK. De vriendelijke camping van Familiepark Goolderheide met goed en proper sanitair, zwembaden, speeltuinen en een vijver zorgde er alvast voor dat de verwachtingen hooggespannen waren. Naast kamperen op de weide kon er ook gekozen worden voor een plaats op de camping met eigen caravan of mobilhome of kon er eentje van Goolderheide zelf gehuurd worden. Paarden konden op de weide verblijven maar er waren ook enkele stallen beschikbaar. Voor elk wat wil dus. 

Het mooie aanbod trok veel deelnemers aan. In totaal konden we 168 ruiters, menners, grooms en begeleiders verwelkomen voor een weekend vol paardenplezier in het mooie Limburg. 

Op vrijdagochtend kwamen de eerste deelnemers al vroeg aan. Mensen die deelnamen aan de voortrek kwamen materiaal plaatsen om vervolgens terug te keren naar hun paarden en het laatste stuk te paard of met de koets te doen. Anderen kwamen met auto’s en vans, installeerden de paarden en hun tentjes op de weides om vervolgens op te zadelen en te vertrekken voor een mooie wandeling. Voor hen waren er verschillende routes uitgetekend die ze diezelfde dag nog konden rijden. Goolderheide ligt vlakbij knooppunten 62 en 63 van het Limburgs ruiternetwerk en is dus een ideale vertrekplaats. 

Op vrijdagavond werden we allemaal verwelkomd in het restaurant van Goolderheide waar de gemeente alvast trakteerde op een receptie. Na enkele officiële speeches konden we aan tafel gaan. Gedurende het hele weekend kregen we lekker eten dat op een zeer vlotte manier bediend werd. Wie nog niet wilde gaan slapen, kon nog naar de muziektent gaan voor een live optreden.

Op zaterdag stond de grote dagwandeling op het programma. Ook hier werden routes met verschillende afstanden voorzien die allemaal passeerden langs een pleisterplaats waar we konden picknicken. De mensen van Goolderheide hadden onze lunchpakketten naar daar gebracht en ook een heuse drankwagen waar we nog wat extra’s konden kopen. Het tweede deel van de routes bracht ons langs Het Hoeveterras, een boerderij/B&B/restaurant/paardenpension in de buurt. Daar konden we lekker hoeveijs eten of een soepje, wat toch meer aangepast was aan het triestige zomerweer die dag. De dag werd afgesloten met een indoor barbecue en een fuif met live-act. Dikke ambiance was het met voor elk wat wils, soms een beetje fout maar vooral erg plezant.

Ook op zondag waren de weergoden ons niet goed gezind. De regen viel met bakken uit de lucht maar dat kon de deelnemers van de Working Equitation en het TREC parcours niet deren. Volledig ingepakt in lange regenjassen deden ze alle oefeningen. Wie geduld gehad had om te blijven tot na het middagmaal werd beloond met beter weer. Later dan anders vertrokken er toch nog verschillende ruiters op wandeling. Een mooie afsluiter van alweer een geslaagd TREK weekend.


Herbeleef de routes!

Heb je Trek2019 gemist of wil je op een ander moment nog eens terug naar Goolderheide? Dan kunnen we je alvast de routes van de TREK aanbevelen. 

Alle routes zijn gebaseerd op de knooppunten van het Limburgse ruiternetwerk en beginnen en eindigen in Familiepark Goolderheide. 

De routes van zaterdag komen langs de picknickplaats (PN) waar je de paarden kan aanbinden en even tot rust kan komen.

 

Routes van vrijdag & zondag

Route 1: 13 kilometer 

63 – 64 – 100 – 69 – 65 – 30 – 62 – 63

Route 2: 18 kilometer

63 – 64 – 31 – 33 – 101 – 100 – 69 – 62 - 63

Route 3: 20 kilometer

63 – 50 – 35 – 34 – 31 – 64 – 63

Route 4: 26 kilometer

63 – 50 – 35 – 34 – 31 – 33 – 101 – 100 – 69 – 62 – 63

Routes van zaterdag 

PN = Picknick

Route 5: 22 kilometer

62 – 30 – 71 – 29 (PN) – 47 – 40 – 50 – 63 – 62