Yoren Maes en Anoek op den Kamp zijn nieuwe Antwerpse Kampioenen – LRV Herenthout kijkt uit naar confrontatie met LRV Bredene

In een week waarin het regenwater-tekort even geen issue was, wegens teveel van het goeie, bleef het op zondag wel nagenoeg droog in Koningshooikt en omgeving. Gelukkig want LRV Koningshooit zorgde een week na de ponykampioenschappen voor een knap provinciaal ruitertornooi. De sport kon gelukkig plaatsvinden op berijdbare bodems en het publiek was massaal aanwezig voor op en top LRV-beleving. En aan het eind van de dag werden verdiende provinciale kampioenen gekroond.

Groepsdressuur Zwaar A

LRV Bredene, of LRV Herenthout. Dat wordt in de hoogste reeks van de achttallendressuur, het onvermijdelijke duel. LRV Herenthout liet het hele zomerseizoen knappe proeven zien en lijkt helemaal klaar om de strijd met de West-Vlamingen aan te gaan op 2 oktober in Waasmunster op het Nationaal kampioenschap. (foto - archieffoto LRV Herenthout) 

In de reeks voor viertallen ZA lijkt de strijd opener te gaan worden. In deze goedgevulde reeks vertrekt LRV Grobbendonk als Antwerps Kampioen naar de Nationale Kampioenschappen. LRV Oud-Turnhout reed in Koningshooikt naar plaats twee. LRV Broechem neemt brons mee naar huis.

Springen

Bleven er na de eerste ronde in de klasse Zwaar nog zeventien (van de 50) kandidaten over voor de barrage, dan werd dat aantal na ronde twee ingeperkt tot vijf. In de barrage die over de provinciale titel zou beslissen bleven vier combinaties foutloos. De snelste was Yoren Maes (LRV Weelde Ravels) met zijn M’ Orange M, een zoon van Emerald van ’t Ruytershof. Paul Scheirs (LRV Booischot) reed zijn Manon van Duitschoolhof (v. Epleaser van ’t Heike) naar zilver, voor Kristof Van Laer (LRV Kasterlee) met La Vita de l’Art (v. Erco van ’t Roosakker). Opvallend drie thuisgefokte paarden uit hengsten van de sterke BWP-E-jaargang.  Mario Caluwé (LRV Puurs), aan een sterk en regelmatig seizoen bezig, plaatste Valentina DH Z (v. Va Vite) op plaats vier. Pasquinel Peetermans (LRV Herenthout) kreeg in de barrage één fout met Karaat van de Brandkreek (v. Thunder van de Zuuthoeve) en besloot haar provinciaal kampioenschap daarmee op de vijfde plaats.

Yoren Maes
Yoren Maes (LRV Weelde Ravels) wint klasse Zwaar met M’ Orange M, (Emerald van ’t Ruytershof) (archieffoto)

 

In de klasse Midden reed Rozelien De Beck met goud terug naar Leest. Ze won de barrage van de klasse Midden met Dourgana Hero Z  (v. Don’t Touch). Nathalie Aernouts (LRV Kalmthout Achterbroek) reed naar plaats twee met Huwenta (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Lore Van Den Bergh (LRV Wuustwezel) pakte brons met Jay van ’t Berlohof (v. High Sky du Sud).

Hoefsmid Kris Aernouts (LRV Rijkevorsel) wint met Quadruppel van ’t Klaterven (v. Echo van Spieveldà een reeks in de Klasse Licht. De andere reeks gaat naar Lotte Vermeiren (LRV Meerle Meerseldreef) met Balou (v. Triomphe de Muze).

Individuele dressuur

In de individuele dressuur is Anoek Op den Kamp (LRV Oud-Turnhout) aan het LRV-seizoen van haar leven bezig met Keandro Farena (v. Apache). Ze won op het Provinciaal Kampioenschap in Koningshooikt voor de zevende (!) keer dit seizoen. Julie Huygelen (LRV Kontich) en haar Harves van de Reimeurter (v. Wunder Boy van de Zuuthoeve) liepen naar zilver. Het brons ging naar Maarten Geerts (LRV Herenthout) met Grace van ’t Hof van Eversem (v. Crack C).

Anoek op den Kamp
Anoek Op den Kamp (LRV Oud-Turnhout) wint ZZ met Keandro Farena (v. Apache) - (archieffoto)

 

In de klasse Zwaar 2 was het erelint voor Tom Heurckmans (LRV Meerhout) met Marcoz v/d Lange Lo (v. Bretton Woods). In de reeks Zwaar 1 waren er gouden medailles voor Valerie Castermans (lRV Sint-Lenaarts) met Mauradi van de Heyvelden en voor Inge Deckx (LRV Dessel) met Miracle Messi (v. Sir Donovan).