Yarno Geeroms nieuwe nationale LRV-Eventingkampioen – Davy Goris wint KBC Gouden Teugel

“You win some, you loose some” maar als Yarno Geeroms (LRV Kerksken) met zijn Cassandra GZ (Breemeersen Crescendo x Hand in Glove XX), naar Moerbeke komt, dan is het prijs. Voor de derde maal op rij wint de stalruiter van Stal De Muze, de klasse Zwaar in Moerbeke-Waas. Derde keer, goeie keer voor Yarno, want nu ging het om de Nationale LRV-titel.  Yarno gaf een maseterclass cross-country rijden op de prachtige omloop die de organisatoren hadden neergepoot. Hij ging na de dressuur aan de leiding en behield die plaats na een foutloze cross binnen de tijd en één springfoutje in de afsluitende jumping.

foto's: www.hippofoto.be (alle foto's komen deze week online) - Resultaten: https://eventing.one/

 

Yarno
Yarno op weg naar de nationale LRV-titel 

 

De nationale titel gaat dus naar Yarno Geeroms, die in september 24 wordt en ondertussen al twee EK’s voor Landelijke Ruiters op zijn CV heeft staan. Exact 18 jaar geleden, reed Yarno overigens zijn allereerste cross. Dat was toen ook op de terreinen van LRV Sint-Isidoor Moerbeke Waas, een LRV vereniging met een hart voor de eventingsport.  De tweede plaats gaat net als vorig jaar naar Davy Goris met Contador Z (v. Casino). De ruiter van LRV Merksplas, wint meteen ook de KBC Gouden Teugel. De KBC Gouden Teugel, gaat naar de meest regelmatige jeugdruiter uit de reeksen Licht, Midden en Zwaar.  Davy wordt in juli 22 jaar en heeft net als Yarno al twee EK’s op zijn conto. De uittredende Nationale Kampioen Stefaan De Pauw (LRV Erpe Mere), reed een sterk kampioenschap, kwam als tweede uit de dressuur, hield die positie na een foutloze cross binnen de tijd. Maar in de afsluitend springproef moesten Stefaan en de door zijn vader gefokte BWP’er Kwinto van ’t Wijwater (v. Breemeersen Crescendo x Sire Nor Mand) nog een plaatsje toestaan in het eindklassement van de hoogste LRV-reeks.  Michoel Arnouts (LRV Assent) reed Mc Chouffe van ter Pamelen (Breemeersen Adorado x Littorio) naar de vierde plaats, voor Europees Kampioen van de Landelijke Ruiters, Robbe Verelst (LRV Zoersel) met Minos van den Brem (Triomphe de Riverland x Obourg). Johan Ooms (LRV Noorderwijk) reed Kaspar van de Molendrieshoeve (Cablo Z x Nagano) naar plaats zes.

 

davy
Davy Goris wint de KBC Gouden Teugel met Contadro Z 

 

In de klasse Midden reed Linde Van Boxstael (LRV Wambeek) van begin tot einde aan de leiding met haar Nina van ’t Farsenhoven (Vivaldi du Seigneur x Sheyenne de Baugy). Maarten Van Asselberghs (LRV Assent)  reed zijn Honki Tonki Boy (Muscaris d'Ariel x Corsaire de Vauban) naar nationaal zilver, voor Wannes Verelst (LRV Zoersel)  met Quartz (v. Diarado).  Plaats vier gaat naar Joachim Clompen (LRV Haaltert) met Calisto G Z (Cornado II Z x Calido I). Bram Bosch (LRV Lichtaart) reed Saffier van de Heikenshoeve (Le Blue Diamond van 't Ruytershof x Orlando) naar plaats vijf. Deze zesjarige (!) merrie won minder dan twee jaar geleden nog de BWP-aanlegtest  voor eventingpaarden in Merksplas. Ze laat ondertussen zien dat ze heel veel talent heeft voor deze mooie tak van de paardensport.

 

Linde Van Boxstael
Linde Van Boxstael wint de klasse Midden 

 

De klasse Licht werd opgedeeld in twee ringen. In ring drie ging het erelint na een sterke dressuurproef, een foutloze cross en springproef naar Michelle Malisart (LRV Merksplas) met Game Boy van het Schaeck Z (Gemini xx x Taloubet Z).  Thuisruiter Chris Verschueren (LRV Moerbeke Waas) reed Viper R.G.Z (Vigo d'Arsouilles x Cappucino van Berkenbroek) naar nationaal zilver. De bronzen medaille is voor Jeremien Vande Vyvere (LRV Pittem) met Nic Nac van ’t Jonkersleen (Jamal vd Heffinck x Tracy).  Ring vier leverde eindwinst op voor Caroline Decat (LRV Landen) met Zina Z (v. Zurich).  Ook Caroline eindigde op haar dressuurscore, net als nummer twee in de eindranking, Brent Van Pamel (LRV Erpe Mere) met Reality ter Brink (Carlow van de Helle x Orlando). Niels Andries (LRV Waasmunster) reed Kronos van den Dries (Nonstop x Vigo d'Arsouilles).

 

Michelle
Michelle Malisart (LRV Merksplas) met Game Boy van het Schaeck Z

 

Christine
Caroline Decat (LRV Landen) met Zina Z

 

In de B-reeks zijn er nationale erelinten voor Danny De Rijck (LRV Tessenderloo Schoot) met Je ’t Adore (v. Havel), Diane De Ripainsel (LRV Hoogstraten) met Gazzerop (v. Bustique), Ellen Van Massenhove (LRV Veldegem Ruddervoorde) met Iko Stan JCS (v. Up to Date), Gauke Simons (LRV Wuustwezel) met Tintoe Achterbroek (v. Bremen Plan XX) en Florence Bekaert (LRV Merelbeke) met Save the Breeding v/d Pietakker (v. Menko vd Wellington).