Xanthe De Backer wint Z-Indoor dressuur – Selectielijst is gemaakt

Afgelopen zaterdag werd in Pulderbos ook de tweede Z-indoor dressuur verreden.  De knappe infrastructuur van LRV Pulderbos, het aangename semi-lenteweer en de hoogstaande sport maakten er een mooie wedstrijd van.  Met de ‘usual suspects’ op het podium in de hoogste reeks ZZ. Meteen na de wedstrijd kon de selectielijst gemaakt worden voor de provinciale indoorkampioenschappen op 26 februari in rijhal Kraaienhorst te Brecht.

ZZ

Xanthe De Backer van LRV Broechem en haar Obi van de Litzemaere (v. Bordeaux) won de ZZ-reeks. “Hij liep echt super in Pulderbos, het is er ook heel fijn rijden. Obis is echt aan het leren om de rust te houden in de proef. Hij liep heel lichtvoetig en zijn buiging wordt ook beter. We hadden nog een storing in het eerste galop-appuyement en er waren nog enkele ‘slordigheidjes’. Het kan dus zeker nog beter” knipoogt Xanthe.

De tweede plaats ging naar Annelies Van Looveren (LRV Mol Achterbos) die met haar Odessa van ’t Gestelhof (v. Lord Leatherdale) helemaal terug is in de hoogste dressuurreeks binnen LRV.  Anoek Op den Kamp (LRV Oud-Turnhout) reed Keandro Farena (v. Apache) naar brons. De vierde plaats ging naar Julie Huygelen (LRV Kontich) met Harves van de Reimeuter (v. Wunder Boy van de Zuuthoeve). Plaats vijf in deze sterk bezette reeks ging naar Cleo De Backer (LRV Noorderwijk) met Joplin van de Houthoeve (v. Tuschinski).

Zwaar 2

In de klasse Zwaar 2 was er goud voor Christoph Kreutziger (LRV Lippelo) met Diacontino C&T (Diacontinus). Julie Huygelen (LRV Kontich) reed naar zilver met Kinmar van de Reimeuter (v. Thunder van de Zuuthoeve). Sophie Bataille (LRV Lichtaart) reed naar de bronzen medaille met Guess Who (v. Vivaldi).

Zwaar 1

De reeks Zwaar 1 werd in twee ringen opgesplitst.  Liesbet Van Dessel (LRV Noorderwijk) won een reeks met Guirlache D’Illano voor Els Van Den Bulcke (LRV Hingene) en Celien Dierckx (LRV Dessel).  De andere ring werd gewonnen door Ines De Roover (LRV Morkohoven) met Fleur (v. Vivaldi), voor Anja Marcelis (LRV Broechem) en Jerry Verelst (lRV Lichtaart).