Woensdag was een drukke (LRV)dag op de Kersthappening in Lier

Drukke dag gisteren op de Kersthappening in het Azelhof. Na de proeven van de Jumping Mechelen Indoor Masters werd alles in gereedheid gebracht om te starten met de KBC Dreamteam.

De overwinning ging na een spannende strijd naar De Kadeekes met Maité Vanrijckegem (Zara), Dido Thierens (Rocky), Laure Cools (Lomitas) en profruiter Patrick Spits.  De Wase Wolfjes met Wout Van Moer (Little King), Charlotte Van Gysel (Fabelous Van De Kruishoeve), Marie Joëlle Goeminne en Nationaal LRV-Kampioen Jolien Demeyer reden naar de tweede plaats voor team Lochristi met Luna Laemont (Frietske), Marthe Boon (Magical Feeling V Stal D Hoeve), Gust Boon (Berlin Des Iliers) en topruiter Sam Polleunis.

KBC Gouden Teugel Stijlrijden

Na de spannende teamcompetitie en een gedwongen pauze door een elektriciteitsplannen in Lier, werd er opnieuw geschakeld naar het stijlrijden van de KBC Gouden Teugel Stijlrijden.

Niels Van Rossum van LRV Wambeek kreeg in de klasse C-Licht de meeste stijpunten met Angel. Hanne Jansen (LRV Hechtel -Eksel) reed Bento naar plaats twee. Louise Vermeir (LRV Wambeek) en haar Limoges Ter Dolen sprongen naar de derde plaats voor Thibault De Waele (LRV Eksaarde Doorslaar) met Boy en Lieselot Kooremans met Sensation SW (LRV Merksplas).

In de klasse D-Licht  was het goud voor Giel Kerkhofs van LRV Bocholt met Kantje S Ember. Lentel Vandekerckhove (LRV Ardooie) en haar Elliot Dj reden naar zilver. Het brons werd gedeeld door Elise Ceyssens (LRV Meeuwen) en Afelio van de Kerckenbulck en Laura De Wispelaere (LRV Waarschoot) met Mallorca. Lore De Koster (LRV Asse) reed met Celvin naar de vijfde plaats.

AVEVE Finale zesjarigen

In de laatste proef van de dag, de AVEVE Finale voor zesjarige springpaarden, sprongen vier combinaties naar de barrage. Deze finale met de beste zesjarige paarden uit de finale van de SBB-Competitie voor jonge paarden, kreeg met de combinatie Jorich Spits (LRV Merksplas) en zijn Pomme Castanoo (Apple Juice x Harley-Vdl – fokker: Gerd Wauters) een veelbelovende winnaar. Hetzelfde kan gezegd van de nummers twee en drie overigens. Kobe Hendrix reed Pierrot vd Bisschop (Denzel V T Meulenhof x For Pleasure) naar zilver. Brons was er voor Marijke Bax (LRV Wortel) met Joberlina van de Kapel (Understone Van De Kapel x Happy). Louis Wauters (LRV Merksplas) reed met Pretty Cornet Castanoo (Cornet Obolensky x Cardento), een tweede product van fokker Gerd Wauters in de top-vier.  Plaats vijf ging naar Marth Vanrusselt (LRV Stevoort) met Pia Double S (Nonstop x Silbersee).