Winny-stam wint Breeders Cup

De Breeders Cup aan de vooravond van het Provinciaal Indoorweekend van LRV Antwerpen is terug van bijna twee weggeweest. Gelukkig want deze wedstrijd voor team bestaande uit drie nakomelingen uit dezelfde merriestam, heeft in het verleden meer dan zijn nut en bestaansrecht gerechtvaardigd.  In rijhal Kraaienhorst kwamen elf stammen aan de start. Een eerder bescheiden aantal maar LRV Antwerpen en BWP Antwerpen zijn  er van overtuigd dat er volgend jaar opnieuw een groot aantal stammen op de startlijst zullen staan.

De overwinning in deze teamcompetitie met parcoursen op 1m, 1.10m. en 1.20m. gaat naar de Winny-stam van Eric Timmermans uit Weelde. Winny is een merrie van Skippy II x Sheyenne de Baugy.  Raf Willemse had de vijfjarige Riverdance (v. Matisse de Mariposa) en Perlando (v. I’ m Special de Muze) onder het zadel. Zijn vrouw Esther Timmermans had de vijftienjarige Harvey (v. Clinton ), waarmee Raf eerder in de klasse Zwaar reed, onder het zadel. In de basisomloop bleven de drie combinaties foutloos. In de barrage kreeg Esther met Harvey een foutje maar ze waren in hun totaaltijd sneller dan de Danora van de Leeuwerk-stam (Argentinus x Renville) van Ronny Joosen,  die ook vier strafpunten in de barrage liet optekenen.  In deze stam kwam Wim Bartholomeeusen twee keer in actie. Met Marlou van de Leeuwerk (v. Tonixe) en met Pandora van de Leeuwerk (v. Grandslam VDL). Deze Pandora is een zoon van Marlou trouwens. Tinne Van Opdorp kwam met Ranora van de Leeuwerk (v. Dallas VDL) aan de start.  Stammerrie Danora zette overigens al verschillende internationaal springende paarden op deze wereldbol. De bekendste is wellicht de in 2007 geboren Hortensia van de Leeuwerk (v. Corland VDL) die met de Mexicaanse ruiter Manual Gonzalez Dufrane op het allerhoogste niveau in de sport loopt.

Plaats drie was voor de Valencia B-Stam (Darco x Flügel van la Roche) van fokker Leo Blockx . Qwinni-B (Elvis ter Putte x Heartbreaker) werd uitgebracht door Bart Damen. Ovita van den Berg (v. Balou du Rouet)  sprong onder het zadel van Jens Teunkens. Jens bracht ook Mardish van den Berg (v. Numero Uno) aan de start.

Alle resultaten