Wijziging reglement Rankings JM Indoor Masters

Door het grote succes van de JM Indoor Masters dit seizoen, met bijna een verdubbeling van het aantal deelnemers, zijn we genoodzaakt enkele aanpassingen te doen in het reglement. We hebben daarom de beslissing genomen om de toegekende punten op basis van de behaalde positie op te trekken. Op die manier creëren we iets meer verscheidenheid op basis van de behaalde resultaten.

Reglement

Concreet wordt dit als volgt toegepast: 
Per kwalificatiewedstrijd krijgen de ruiters per proef rankingpunten toegekend als volgt:

 

Ranking

Punten

Winnaar

61 ptn

2e plaats

59 ptn

3e plaats

58 ptn

4e plaats

57 ptn

5e plaats

56 ptn

6e plaats

55 ptn

7e plaats

54 ptn

8e plaats

53 ptn

9e plaats

52 ptn

10e plaats

51 ptn

 

57e plaats

4 ptn

58e plaats*

3 ptn

59e plaats*

3 ptn

60e plaats*

3 ptn

 

Uitsluiting/ Opgave

1 pnt

 

Iedereen die de proef uitrijdt krijgt minimaal 3 punten. Een ruiter die uitgesloten werd of opgegeven heeft krijgt 1 punt. De 3 beste rankingpunten per combinatie doorheen alle kwalificatiewedstrijden zullen tellen voor de eindranking.

 

De nieuwe rankings zijn telkens terug te vinden op Equipe bij de start-en resultatenlijsten van de eerstkomende kwalificatiewedstrijd.

Reglement-  In geval van overmacht of in geval van uitzonderlijke omstandigheden behoort het aan de organisatie Jumping Mechelen, Paardensport Vlaanderen en LRV om een beslissing te nemen in een geest van sportiviteit, waarbij de geest van de geldende reglementen zo nauw mogelijk worden benaderd.