Wie waren de sterren die het meest in de kijker sprongen/liepen op beide wedstrijden?

In de serie ‘Ruiters’ op Canvas (aanrader) en nu al volledig te bekijken via VRTMax gaat het over België als ‘paarden- en ruiterland’. Top in de wereld. Verschillende toppaarden die op het allerhoogste niveau springen, zetten hun eerste galoppassen in de SBB-Competitie voor Jonge Paarden. Afgelopen week organiseerde het LRV Gewest Tielt een wedstrijd op Stal De Ark in Kortemark. LRV Kieldrecht Vrasene organiseerde op Syntra Midden Vlaanderen in Sint-Niklaas. Wie waren de sterren die het meest in de kijker sprongen/liepen op beide wedstrijden?


Gewest Tielt: Snapper vt Hazelaerenhoekje wint barrage bij de zesjarige springpaarden

53 zesjarige springpaarden aan de start in West-Vlaanderen. Twaalf combinaties sprongen na twee foutloze omlopen naar de barrage en in die barrage bleven nog eens zes paarden foutloos. De BWP’er Snapper V T Hazelaerenhoekje (foto)  (Quint vh Maarlo Z x Pikeur Lord Fauntleroy), gefokt door Marc Huyghe uit Eeklo, was met Kilian Franco (LRV Bassevelde) de allersnelste. Moeder Lovely V T Hazelaerenhoekje springt met Tim Van Den Broeck op 1.35m-niveau.  Sibelle Van De Plaetse Molen (Chacfly PS x Skippy II) en Ward De Meulenaere (LRV Ardooie) sprongen naar plaats twee. ‘De Plaetse Molen’ staat de fokkerij van Jan De Meulenaere uit Koolskamp.  Sensa van de Nachtegaele (Ermitage Kalone x Inshallah de Muze – fokker: Stal Nachtegaele / Marcel Jacobs) liet met Jan Lamberts (LRV Kester) mooie dingen zien en sprong naar plaats drie.

De vierde plaats gaat naar Silhouette van de d’Abijhoeve (Matisse de Mariposa x Vdl Groep Jos Van D'Abdijhoeve) onder het springzadel van Brecht Bille. Brecht reed Babouche vd Berghoeve Z (Big Star x Diamant de Semilly) ook naar de vijfde plaats. Tim Vanhevel (LRV Veldegem-Ruddervoorde) en zijn samen met zijn broer Tijs, gefokte Sagan van ’t Bergenhof (Nixon van 't Meulenhof x Casco) reden naar plaats zes in de barrage dankzij een rustig maar foutloos rondje in de barrage.

Dertien van de 74 deelnemende vijfjarigen sprongen twee foutloze rondjes. Bij hun vierjarige collega’s waren dat 25 van de 56 springpaarden.

Alle resultaten

Dressuur

Bij de zesjarige dressuurpaarden gaat het goud naar Nevermind (v. Iconic B) onder amazone Sigis Willemen (LRV Lo Reninge).  Bij de vijfjarige  is het goud voor de door Quinten Pauwels, gefokte  Timeless D’Opera (Kozinsky vd Dries x Sir Donnerhall I) onder het dressuurzadel van Anthony De Troyer. In de Open-reeks voor vierjarige dressuurpaarden is er goud voor Wim Nyssen (LRV Bredene) met Uxelle van de Sparrenhoef (Secret (Secret x Sir Donnerhall I) uit de fokkerij van Heidi Lambrechts.  In de LRV-reeks is er winst voor Utopya - De - La Croix Renard (Glamourdale x Special Agent Amour – fokker: Paul Vanvinckenroye) met Hélène Vanvinckenroye (LRV Zoutleeuw) in het zadel.


 LRV Kieldrecht Vrasene: Seppe Follon en Veni Vidi Vici vh Pannehof Z pakken winst bij de zesjarigen

88 (!) zesjarige springpaarden kwamen aan de start van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden in Sint-Niklaas. 25 combinaties bleven tweemaal foutloos en kregen een ticket voor de barrage. In die barrage konden nog eens 12 combinaties een foutloze ronde neerzetten. De snelste combinatie bleek Seppe Follon (LRV Rillaar) met Veni Vidi Vici vh Pannehof Z (Vigo d'Arsouilles x Kentucky ter Doorn – fokkers: Jelle Kumps en Elke Schoolmeesters).  Kilian Franco (LRV Bassevelde), die enkele dagen eerder in Kortemark won, reed Snapper V T Hazelaerenhoekje (v. Quint vh Maarlo) naar zilver, voor Martijn Tormans (LRV Schoonbroek) met Silvano van de Looise Heide (v. Global Express) die gefokt werd door de BVBA Eykens-Stessens in Geel.  Quinten Franco (LRV Bassevelde) zette Sinac van de Dreef (Nic Nac Quality x Lord Z), gefokt door Arnold en Tony Van Renterghem. Pinani NL (v. Plot Blue) sprong met Nicolas Van De Pol (LRV Poppel) in het zadel naar de vijfde plaats, voor nummer zes Koen Cerpentier (LRV Moerbeke Waas) met zijn zelfgefokte Sata Fee van d’ Abeelendreef (Hunter's Scendro x Capital). Chiara Rys (LRV Middelkerke) sprong met Seigneur van de Nachtegaele (Dieu Merci van T&L x Don Quichot – fokker: Isabel Lafaut) naar de zevende plaats.  Gitte Bartholomeeusen (LRV Sint-Katelijne-Waver) sprong Sevilla DW (v. Vigo d’ Arsouilles) en Sidibe de Muze (v. Eames de Hus) naar plaats  acht en negen. Rozelien De Beck (LRV Leest) reed haar zelfgefokte Calua vd Withoeve (v. Copycat Z) naar plaats tien. Charlotte Mahieu en Sensor de Balou van ’t Ravennest (v. Balou du Rouet) reden naar plaats elf. Louis Wauters  (LRV Merksplas)  sloot het lijstje foutloze barragegisten af met So Grey – Di Castanoo (Cigaret JVH Z x Baltic VDL) die door zijn vader Gerd Wauters werd gefokt.

Op zondag waren er 31 op 69  vijfjarige paarden die twee foutloze omlopen wisten neer te zetten. Op zaterdag lukte dat voor 21 van de 43 deelnemende vijfjarigen.  Bij de vierjarige paarden waren er 31 paarden die twee foutloze parcoursen afwerkten. 110 vierjarige springpaarden kwamen aan de start in Sint-Niklaas.

Dressuur

In de LRV-reeks voor zesjarige dressuurpaarden is er goud voor Frederic Delmotte (LRV Merelbeke) met zijn zelfgefokte Sundown (Jorlando di Luna Z x Warkant van ’t Gestelhof). In de Open-reeks is er goud voor Sakina Van Dijck (LRV Morkhoven) en Sumatra A.H. (Secret x Sir Donnerhall I). In de LRV-reeks reed Robbe Verheyen (LRV Bornem) naar goud met Omotion Belgique (v. Ghandi).  In de Open-reeks was er goud voor Kara Bosman (LRV Moerzeke) met de thuisgefokte Tikka Masala de Tamise (Just Wimphof x Sandro Song). U- Patchouli H (Just Wimphof x Dayano) liep onder het dressuurzadel van Sakina Van Dijck naar winst bij de vierjarige dressuurtalenten in de Open-reeks. In de LRV-reeks was die eer voor Samson (v. Sezuan) onder het zadel van Jan Michiels (LRV Moerzeke).

Alle resultaten zaterdag

Alle resultaten zondag