Voorlopige tussenstand KBC Gouden Teugel Eventing. Steekt Mandy Martens, Yarno Geeroms nog voorbij op de hellingen van de Vlaamse Ardennen?

Yarno Geeroms (LRV Haaltert) staat met zijn Cassandra GZ aan de leiding in de voorlopige tussenstand (najaar + voorjaar) van de KBC-Eventingtrophy Gouden Teugel.  Mandy Martens (foto) van LRV Moerbeke Waas staat met haar Nabukodonsor T op plaats twee.  Joke Van Uytvanck (LRV Eksaarde Doorslaar) volgt op positie drie Letitia van de Meerputhoeve. Zondag zijn er extra punten te verdienen tijdens de nationale finales. 

De KBC Gouden Teugel wordt zondag uitgereikt tijdens de Nationale Finale van de AVEVE Eventing Cup te Maarkedal op 24 april 2022. 

---------

Reglement KBC-Eventingtrophy – Gouden Teugel

 

 1. In het seizoen zal er op basis van de uitslagen van de eventingwedstrijden van de Landelijke Rijverenigingen een regelmatigheidscriterium onder de naam ‘KBC-Eventingtrophy – Gouden Teugel’ worden bijgehouden.

 

 1. Met dit initiatief willen de Landelijke Rijverenigingen samen met KBC-Bank en Verzekeringen beloftevolle combinaties aanmoedigen en in de kijker zetten.

 

 1. Ruiters/amazones tot en met 23 jaar die deelnemen in de klassen Licht, Midden en Zwaar komen hiervoor in aanmerking.
   
 2. Puntentelling: overeenkomstig de behaalde plaats in het eindklassement van de wedstrijd behalen de combinaties punten voor dit regelmatigheidscriterium . 1ste plaats: 10 punten, 2de plaats: 7 punten, 3de plaats: 5 punten, 4de plaats: 4 punten, 5de plaats: 3 punten, 6de plaats: 2 punten, 7de plaats: 1 punt.

Voor de combinaties uit de klasse Midden worden deze punten vermenigvuldigd met 1.25.

Voor de klasse Zwaar is de coëfficiënt 1.5.

 1. Voor combinaties die tijden het seizoen overgaan naar een hogere klasse worden de punten per wedstrijd vermenigvuldigd met de desbetreffende coëfficiënt.
   
 2. De 3 beste uitslagen over het ganse seizoen komen in aanmerking.
   
 3. Op de nationale cross gelden verhoogde punten x 1.5
   
 4. De tussenstanden van dit regelmatigheidscriterium zullen te raadplegen zijn op www.lrv.be