Veel regen maar ook veel mooie sport op Nationaal LRV Kampioenschap in Sint-Huibrechts-Lille

Veel regen aan de Peerderbaan, in Sint-Huibrechts-Lille, maar ook veel gemotiveerde en getalenteerde ruiters/amazones. Hetzelfde is trouwens te zeggen van de paarden.  Ze kunnen zich op de goede Limburgse bodem perfect laten zien want die blijkt ondanks de overvloedige regen van perfecte makelij. LRV Sint-Huibrechts-Lille zette een hele mooie organisatie neer om hun vijftigjarig jubileum te vieren. Proficiat!

LRV Herenthout demonstreert waar LRV-groepsdressuur voor staat

LRV Herenthout pakt de met ‘felicitaties van de jury’ de nationale LRV tittel in de klasse Zwaar A. LRV Herenthout mixt jong en oud, man en vrouw, … in zijn achttal en dat draait heel mooi uit.  In de reeks Viertallen Zwaar A gaat het nationale goud naar LRV Broechem, voor LRV Grobbendonk en LRV Oud-Turnhout.

Herenthout
LRV Herenthout 

 

Individuele dressuur

Straffe prestaties van de amazones in de hoogste dressuurklasse ZZ ook. Lotte Nestor, de Antwerpse provinciale kampioene en één van de favorieten bevestigde met haar Ferrari  (v. Fernando Torres) al het goede en pakte ook de nationale LRV-tittel mee naar LRV Sint-Katelijne-Waver! Proficiat Lotte! De tweede plaats gaat naar de Brabantse kampioene Tiny Grauwels (LRV Tienen) met Aripunâ van Sint Rochtus (v. Alabastro S Extra). Brons gaat naar de kampioene van 2020, Sakina Van Dijck (LRV Morkhoven) met Bonvivant. De vierde plaats gaat naar Julie Huygelen van LRV Konticnh met Harves van de Reimeuter (v. WunderBoy van de Zuuthoeve). Plaats vijf is voor Anoek Op Den Kamp (LRV Oud-Turnhout) met Keandro Farena (v. Apache).

In de klasse Zwaar 2 wint Annelies Van Looveren (LRV Mol Achterbos) met Odessa van ’t Gestelhof (v. Lord Leatherdale).

Kampioenen 2021
Lotte Nestor wint de klasse ZZ en Jolien Demeyer wint de klasse Zwaar 

 

Springklasse Zwaar

Vier combinaties sprongen door weer en wind na twee foutloze omlopen, naar de barrage van de klasse Zwaar. Daarin opende Thomas De Cock (LRV Eksaarde Doorslaar) de debatten met Lanson R (v. Echo van ’t Spieveld).  Hij bleef knap foutloos. De volgende combinatie op de startlijst Kristof Van Laer (LRV Kasterlee) was sneller met zijn La Vita de l’ Art (v. Erco van ’t Roosakker).  Kon het nog sneller? Ja dat kon... Martijn Tormans (LRV Schoonbroek) bleef foutloos en was sneller met Origi van ’t Roosakker (v. Echo van Spieveld). De kampioen van de zesjarigen van 2020 leek te gaan winnen, maar er moest nog één straffe amazone de ring in. Jolien Demeyer (LRV Wingene) dook met haar Grande-J (v. Clinton) nog onder de tijd van Martijn en bleef foutloos! Feest bij LRV West-Vlaanderen! Proficiat Jolien! Plaats vijf in de klasse zwaar ging overigens naar Jorich Spits (LRV Merksplas) met  zijn Pomme Castanoo (v. Apple Juice).

Springklasse Midden

In de klasse Midden gaat het nationale erelint na een barrage met tien combinaties naar Dennis Van Den Heuvel (LRV Weelde Ravels) met Othinka van ’t Lusthof. Ann-Florence Noppe (LRV Ardooie) en haar Noblesse (v. Breemeersen Adorado) sprongen naar zilver, voor Filip Laenen (LRV Geel Larum) met Kalypso (v. Breemeersen Crescendo). Ruben Lannoo (LRV Pittem) sprong naar plaats vier met Javeline (v.  Cooper van de Heffinck) en Evi Lenaerts (LRV Pulderbos) pakte plaats vijf met Pomme-Lynn van het Eikenhof (v. Carlow van de Helle).

Midden
Dennis Van Den Heuvel (LRV Weelde Ravels) met Othinka van ’t Lusthof

 

 

Springklasse Licht

In de eerste reeks van de klasse Licht gingen 25 combinaties naar de barrage. Daarin was Bram Bosch (LRV Lichtaart) met zijn vijfjarige Quadrilla van het Hemeldonk (v. Singular LS La Silla) de snelste foutloze combinatie. Het zilver ging naar Amelie Maes (LRV Ardooie) met Flamingo van de Kranenburg. Brons was voor LRV Wingene en Jolien Demeyer met haar Nabab de Rêve-zoon, Mika van ’t Landouwehof. Plaats naar Lotte Vermeiren (LRV Meerle Meerseldreef) met Balou (v. Triomphe de Muze). Plaats vijf was voor Carlijn Hagen (LRV Weelde Ravels) met Gandur (v. Up to Date).

Bram Bosh
Bram Bosch (LRV Lichtaart) met zijn vijfjarige Quadrilla van het Hemeldonk

 

In de tweede reeks Klasse Licht gaat het nationale erelint naar LRV Schoonbroek. Tom Goris wint met Presco P Vandemelle (v. Vannan). Hij bleef in de barrage foutloos en was sneller dan Kelly Dhondt (lRV Oedelem Beernem) met Marielle de Vauxelles (v. Va Vite). Het nationale LRV-brons was voor Isabeau Haesen (LRV Vlijtingen) met Lyrica (v. Luxus Kisser).  De vierde plaats ging naar Ben Thiry (LRV Orsmaal) met Quavallina (v. Lavalino ter Klomp). Plaats vijf was voor Nathalie Aernouts (LRV Kalmthout Achterbroek) met Huwenta (v. Tangelo van de Zuuthoeve).

Tom Goris
Tom Goris wint met Presco P Vandemelle (v. Vannan)

 

Klik hier voor alle uitslagen