Veel kwaliteit op Nationale LRV Dressuur Indoor-kampioenschappen

Na de paarden op zaterdag was het aan de ponycombinaties van de hoogste dressuurreeksen van de respectievelijke stokmaatcategorieën om het Nationaal LRV-Indoorkampioenschap Dressuur af te werken in de Ruiterschool in Oud-Heverlee.

Een overzicht van de hoofrolspelers die naar huis reden met eremetaal:

Janne Mercken wint D-Licht 2

In de hoogste reeks voor D-pony’s DL2 gaat de zege naar Janne Mercken van LRV Hoeselt met Othello van het Dijkhof (v. Orlando). Janne werd bij de twee jury’s op nummer 1 geplaatst. Dat betekent dat er eensgezindheid was over de dressuurkwaliteiten van deze Limburgse combinatie. Plaats twee gaat naar Marie-Laure Bleyen (LRV Bocholt) met Dancer fur Elise. Cosette De Fauw (LRV Izegem)pakt het brons met Cissi. Emma Cool (LRV Bazel) rijdt met een vierde plaats naar huis met haar Concierge (v. Constantin). Plaats vijf is voor Anse Overstijns (LRV Vissenaken Glabbeek) met Cermeer Hof’s Tarzan (v. Wengelo’s Ricardo).

Alle resultaten DL2

Spannend in C-Licht 2

In de reeks CL2 was de top drie bijzonder aan elkaar gewaagd. De optelling van de plaatsten gaven een ex aquo en dus gaven de punten de doorslag voor wie uiteindelijk het kampioenenlint mocht ontvangen. Dat gaat voor het tweede jaar op rij naar Emma Cool (LRV Bazel) met Café au Lait (v. Cappucino). Thibault Demeulemeester (LRV Torhout) pakte zilver met Luna, voor Lobke Pauwels (LRV Bornem) met Moorstreet’s Lennon (v. Willow Tree’s Amigo).

Alle resultaten CL2

Pauline Vanhaeverbeke zorgt voor West-Vlaams goud in B-Licht 1

In de reeks BL1 is het erelint voor Pauline Vanhaverbeke (LRV Ardooie) met Selehem’s Caddy Cadman (v. Shamrock Lord Caernafon). Emma Verwimp (LRV Herenthout) en Dewi reden naar plaats twee, voor Celest Minnebo (LRV Wachtebeke) met Muishoeken Tasha.

Alle resultaten BL1

LRV Bornem boven in AB2

In de reeks voor grote A-pony’s was LRV Bornem de grote slokop voor het eremetaal. Charlotte Fouquat en haar schimmel Bijou reed naar goud. Haar clubgenote Jesse Van Steen pakte zilver met Kianty (v. Cadet). Eleanor Broes (LRV Nederokkerzeel) reed naar het brons met Sunny.

Alle resultaten AB2

Jana Vissers en Toontje blijven winnen in SB1

Bij de allekleinste pony’s is de zege voor Jana Vissers (LRV Oud-Turnhout) met haar Toontje. Flore Costers (LRV peer) reed naar zilver met Cecil van de Josefinahoeve. Diewke Van De Walle pakte een bronzen medaille met haar Sterchen Schnuppy.

Alle resultaten SB1

Max Adriaensen vertrekt met titel op zak naar nationale eventingkampioenschappen

In de reeks DL1 reed Max Adriaensen (LRV Rijkevorsel) zijn Gitta van het Avenhof (v. Berkhof’s Billboard) naar goud. Sofie De Busschop (LRV Guigoven) en Tiger W pakten plaats twee, voor Bo Adriaensen (LRV Rijkevorsel) met Red Star Drum van het Juxschot (v. Kantje’s Fahran).

Alle resultaten DL1

Tesse Vandewinkel wint in C-Licht 1

De reeks CL1 ten slotte gaat naar Tesse Vandewinkel (LRV Leopoldsburg) met Bluebell van ’t Dalihof, voor Lore Geebelen (LRV Peer) met Maltashof Fallon (v. Hywi Trojan) en Febe Slachmuylders (LRV Lochristi) pakt met haar M-Casanova van ’t Morelhof (v. Vedet van de Vondelhoeve).

Alle resultaten CL1