Update: Corona in de paardensport

De boodschap van de overheid in deze Corona-crisis is duidelijk: “Blijf thuis!”

Tot en met 3 april 2020 (voorlopig) kunnen er helaas geen LRV-activiteiten plaatsvinden. Daar horen ook groepslessen, wandelingen en andere niet paardrij-gebonden activiteiten bij.

De boodschap van de overheid in deze Corona-crisis is duidelijk: “Blijf thuis!”.  We moeten tevens alle mogelijke groepscontacten vermijden, alsook de zogenaamde “generatiemix”.

Alle georganiseerde sportactiviteiten tot 3 april moeten geannuleerd worden, ongeacht hun niveau, omvang en of ze openbaar of privé zijn. Dit geldt zowel voor indoor als outdoor activiteiten. Ook het actief ter beschikking stellen en verhuren van (private) sportaccommodaties valt daar onder.

In het kader van dierenwelzijn hebben paarden dagelijks nood aan verzorging en beweging.  ENKEL handelingen die noodzakelijk zijn om het dierenwelzijn te waarborgen blijven doorgaan.  Privélessen vallen niet onder de basisvoorwaarde van dierenwelzijn.

Ben je ziek of verkouden, blijf dan thuis!

Wat met rijden, wandelen, longeren?

We sporen jullie aan om alle sportactiviteiten on hold te zetten. Dierenwelzijn blijft uiteraard belangrijk, maar misschien kan je je paard regelmatig longeren en slechts sporadisch rijden, en dan ook in alle gevallen alleen? Het dierenwelzijn is uiteraard belangrijk, maar hieronder vallen de basisbehoeftes van een paard. Een gezellige wandeling met een vriend(in) of een privéles vallen niet onder de basisvoorwaarde van dierenwelzijn.

Het is absoluut niet de bedoeling om met verschillende mensen en paarden samen groepswandelingen te gaan organiseren.


Ondertussen kunnen we melden dat het secretariaat van LRV telefonisch en per mail bereikbaar blijft. Als u vragen heeft, proberen we daar zo goed mogelijk een antwoord op te formuleren.