Uitkijken naar Nationale Finales AVEVE Eventing Cup

Voorlopige tussenstanden - selecties - staan online!

Eventing- en paardenminnend Vlaanderen kijkt uit naar Maarkedal 2022

Hoe hard kijken we dit jaar uit naar de Nationale Finales van de AVEVE Eventing Cup in Maarkedal? “Enorm!” Niet meer. Niet minder.

In 2021 moest LRV de Nationale Finales helaas afgelasten. Twee virussen, Covid en Rhino, waren de spelbrekers.  De Rhino-golf bleek snel onder controle en ondertussen is er ook helder perspectief voor sportwedstrijden in open lucht als het over dat andere virus gaat.

Het ziet er dus goed uit voor Maarkedal 2022! Heel goed zelfs, want ruiters, amazones, paarden en pony’s zullen nog nooit zo gemotiveerd geweest zijn om een nationale selectie te behalen, voor het LRV Eventing Kampioenschap.   Bovendien geldt de wedstrijd in de hoogste reeks, de klasse Zwaar, als een belangrijk selectiemoment voor het Europees Kampioenschap van de Landelijke Ruiters. Een wedstrijd op 3* niveau.

Voor de Nationale Finale van de AVEVE Eventing Cup selecteren de beste Eventingcombinaties zich op basis van de LRV Eventingwedstrijden in het najaar van 2021 en het voorjaar van 2022. Een eventingwedstrijd bestaat uit de onderdelen: dressuur, cross-country, en jumping. Wie in deze drie onderdelen het beste scoort wint. Lijkt simpel, … is het niet. Eventing gaat over vertrouwen in elkaar. Over gehoorzaamheid en ontspanning. Over uithouding en over horsemanship. Het is de meest veelzijdige discipline binnen de paardensport en ze wordt door veel paardensportliefhebbers de mooiste discipline genoemd omdat ze zo dicht aanleunt bij de natuur van het paard.

In Maarkedal, in de Vlaamse Ardennen, krijgen de combinaties een prachtig golvend landschap voor de hoeven geschoven. De parcoursbouwers hebben bijzondere aandacht voor de veiligheid van paard/pony en ruiter/amazone. Ze zijn nu al volop met de voorbereidingen bezig om er zowel tijdens de kampioenschappen van de paarden als van de pony’s één groot LRV-feest van te maken.  Want ook dat zal deugd doen straks.

De beste combinaties bij de pony’s rijden hun finales op zaterdag 23 april 2022. De beste combinaties bij de paarden in de reeksen B, L, M en Z strijden om het LRV Kampioenschap op 24 april 2022.
Van harte welkom in Maarkedal!


De voorlopige selectiestanden kan je terugvinden via deze link op de dag voor de respectievelijke kampioenschappen (in dit geval op 23/4 voor pony's en 24/4 voor de paarden)