Tornooien kunnen plaatsvinden dankzij een aantal voorzorgsmaatregelen

U heeft zelf al aan ‘den lijve’ ondervonden dat het bijzonder warm is momenteel. De hitte heeft zijn impact op mens en dier, maar ook op organisaties heeft dit zijn impact.   Voor het aankomende weekend worden opnieuw zeer hoge temperaturen voorspelt in bepaalde delen van Vlaanderen. We zijn er van overtuigd dat mits de nodige maatregelen, de geplande tornooien toch kunnen plaatsvinden mits een aantal aanpassingen aan programma en voorzorgsmaatregelen. Welzijn voor paard en dier is daarbij altijd het belangrijkste uitgangspunt.
 
Mogen we aan de organisatoren vragen om voldoende fris water ter beschikking te houden en de trailers/vrachtwagens op voldoende afstand van elkaar te parkeren, zodanig dat paarden/pony’s er kunnen afgehaald worden en in de schaduw van de trailer geplaatst worden. Indien mogelijk.

  • Prijsuitreikingen bij voorkeur ‘te voet’ en niet ‘te paard/pony’
  • Deelnemers vragen we om het inrijden tot het minimum te beperken en verstandig om te gaan met de energie en temperaturen van paard/pony.
  • U heeft uiteraard zelf de keuze om al dan niet deel te nemen.

 
Gezond verstand en aanvoelen van onze paarden/pony’s zal in deze warme periode nog belangrijker zijn dan op andere dagen in het LRV-jaar. We zijn er van overtuigd dat dat ‘gezonde verstand’ voldoende aanwezig is bij al onze ruiters/amazones en organisatoren.

Hou onze LRV-website goed in de gaten. Voor wat betreft sommige tornooien (paarden en pony's) staat er nog overleg gepland vanavond en kunnen programma's nog wijzigen.
 
 


Ruitertornooi LRV Bree 14/08 begint een uur vroeger

Het ruitertornooi in Bree zal aanvangen om 8u. ipv. 9u. Dit omwille van de voorspelde hitte op zondag.
 


Programma Ruitertornooi Pulderbos gewijzigd

Door de extreme weersomstandigheden zijn de organisatoren genoodzaakt om het programma aan te passen. Alle reeksen worden zo veel mogelijk in de voormiddag gereden, dit om het zo aangenaam mogelijk te maken voor mens en dier. De individuele dressuur wedstrijden (ook B1/B2 en L1) starten om 08u30; alle springwedstrijden starten om 08u00; de groepsdressuur wordt gereden zoals gepland om 12u00.

  • De aangepaste startlijsten werden gemaild aan de commandanten en secretarissen van uw vereniging. Deelnemers die in de problemen komen met hun starturen, kunnen uitzonderlijk tot vrijdag 16u. een email sturen aan support@equester.be  of na vrijdag 16u.: irmavanderpeijl@telenet.be

Aangepast programma
 

Springen Dressuur
A terrein B terrein  
Reeks Start Einde Reeks Start Einde Reeks Start Einde
L reeks 1 08u00 09u42 M 08u00 09u42 ZZ-L2 08u30 11u18
L reeks 2 10u30 12u12 B 10u15 13u33 L1-B1 08u30 11u18
Z 12u45 13u45 A 13u45 14u45 Groeps 12u00 14u00