Toptalent Jonas Van Dijck is de nieuwe nationale LRV-Indoorkampioen - LRV Antwerpen wint de Interprovincie-wedstrijd

Jonas Van Dijck (LRV Broechem) moet maandagochtend naar school. Naar het zesde middelbaar. Maar Jonas doet dat vanaf maandag 4 maart als Nationaal Indoorkampioen van de klasse Z130 (Zwaar). De bijzonder getalenteerde ruiter won als laatste in een barrage met tien met zijn Orage d’Eté v/d Barthoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve), gefokt bij Sofie Van Dijck in Kessel. Jonas Van Dijck was in de LRV-ponywerking al bijzonder succesvol. Hij trekt die lijn gewoon door in de hoogste LRV-klasse. Hij werd vorige week nog gehuldigd als meest regelmatige Z-combinatie in de Antwerpse Z-klasse. Zijn Nationale titel is een bevestiging van zijn regelmaat en rijkunst. 

Jonas straalt als hij het over LRV, de nationale titel en over jonge paarden opleiden heeft: “Deze titel betekent heel veel voor mij. Ik ben fan van LRV. Het is de ideale leerschool om jonge en talentvolle paarden op te leiden. Deze sfeer vind je niet op andere wedstrijden. Dit is schoon en het maakt emoties los. Ook bij het publiek (glimlach). Orage d’Eté v/d Barthoeve is een tienjarige merrie. Een heel slim voorzichtig en fijn te rijden paard. Ze is perfect te rijden met een simpel bitje. Een fantastische merrie die altijd meedenkt.” 

Even stond LRV Oost-Vlaanderen bijna op zijn kop. Toen Thomas De Cock (LRV Eksaarde Doorslaar) aan de leiding kwam met Lanson-R (v. Echo van t Spieveld) van fokker Jan Ruijgers uit Lochristi. Enkel Jonas kon zijn tijd nog verbeteren en bovendien foutloos blijven. Thomas moest tevreden zijn met zilver maar kan terugkijken op een knap kampioenschap. Hetzelfde geldt voor de mentaal sterke nationale outdoorkampioen Stijn Crassaerts (LRV Moorsel Tervuren) die met zijn zelfgefokte Phantom van het Dorpelhof (v. Emerald van ‘t Ruytershof) naar een al even knappe bronzen medaille reed. Een bevestiging van wat hij eerder op het Nationaal Ruitertornooi van LRV Brabant in 2023 liet zien. 

Plaats vier gaat naar Pieter Vanhoof (LRV Mol Achterbos) met Riba HS (v. Jenson van ‘t Meulenhof). De initialen ‘HS’ staan voor de fokkers Jef en Lotte Huysmans - Soetemans. Aurelie Deloof (LRV Sijslele) verdedigde de West-Vlaamse eer en reed Ito (v. Marius Claudius) naar een knappe top-vijf-plaats. Eline Lopes (LRV Boutersem) reed haar Nette van Kattebeek (v. Darco) naar plaats zes, voor Wannes Notelé (LRV Geel ten Aard) met Pretty Woman van ‘t Heike (v. Balou du Rouet). Shelsey Berkvens (LRV Beerse) sprong Palma VG (v. Gitano) naar een achtste plaats. Provinciegenoot Toon Lommelen (LRV Mol Achterbos) reed de door Alfons gefokte Nobrigado (v. Thunder van de Zuuthoeve) naar plaats negen, voor Steven Mariën (LRV Herenthout) met Noortje van de Wendy Kurt Hoeve (v. Contadoro van de Helle) waarmee Steven eerder al teamzilver haalde op het EK Eventing voor Landelijke Ruiters in Zwitserland (2022) en goud op het EK in Zweden van 2023. 

Alle resultaten 

LRV Antwerpen wint interprovincie-wedstrijd voor LRV Brabant en LRV Oost-Vlaanderen 

In de Interprovincie-wedstrijd (formule Landenprijs) gaat het goud naar LRV Antwerpen. Het Antwerpse team bestond uit Jonas Van Dijck (LRV Broechem) met Orage d’ Ete v/d Barthoeve, Rik Heylen (LRV Lille) met Lentedame (v. Glasgow-W van het Merelsnest), Pieter Vanhoof (LRV Mol Achterbos) met Riba HS (v. Jenson van ‘t Meulenhof) en Steven Mariën (LRV Herenthout) met de veelzijdige Noortje v/d Wendy Kurt Hoeve (v. Contadoro van de Helle). Jef Van De Poel was de Antwerpse monitor van Dienst die ook dit jaar weer over een zeer sterke equipe kon beschikken. Na twee basisomlopen stonden er nul strafpunten op het strafblad en dat is bijzonder knap.  

LRV Brabant (4 strafpunten)  reed naar plaats twee, voor Oost-Vlaanderen (8 strafpunten).
LRV Limburg reed naar de vierde plaats, voor LRV West-Vlaanderen. 

Een dikke merci aan alle supporters, medewerkers en ruiters/amazones om er twee dagen LRV-feest van te maken in de Ruiterschool. Dit was 200% #beleefLRV !!!

LRV Antwerpen
LRV Antwerpen wint de Interprovincie-wedstrijd