Topsport in de klasse D- en C-Licht

We keren nog één keer terug naar het Nationaal Ponytornooi in Rijkevorsel en de springklasse C-Licht en D-Licht. In deze twee reeksen werd er op het scherpst van de snee gereden en stonden een aantal topcombinaties bovenaan die we volgend seizoen wellicht zullen terugzien in de klasse Midden.

D-Licht

In de klasse Licht sprongen 32 (!) combinaties van de 73 starters naar de tweede fase. In die tweede fase bleven negentien combinaties. Wie wilde winnen, moest dus een absolute toptijd neerzetten. Louise De Clerck (LRV Merchtem) en haar Milo D.J.  (v. Ahorn’s Marengo) en Thibault De Waele (LRV Eksaarde Doorslaar) met Viny van Texelhof (v. Eternity van de N.Ranch) maakten er een heel spannend onderonsje van maar het was Louise die het haalde met 25 honderdsten verschil. Tiany Adriaensen (LRV Herselt) sprong naar plaats drie met Mora van het Koetshuis (v. Calipso van de Vondelhoeve). Fien De Conninck (LRV Asse) en Tonic van Prinsenveld (v. Konquistador van Orchid’s) reed naar de vierde plaats voor Sien Kenis (LRV Sint Lenaarts) met Jurist.  In het stijlrijden was het goud voor Thibault De Waele die maar liefst 94 (!) punten scoorde.  Er wordt in LRV Eksaarde Doorslaar blijkbaar heel goed gewerkt met de pony-combinaties, want Aurélie Van De Walle reed naar gedeeld zilver met Oksana van ten Torre (v. Calipso van de Vondelhoeve).  Louise Van Gysel (LRV Kallo) mocht ook mee aanschuiven voor een zilveren medaille met haar Mallorca.

thibault
Stjlrijden - Thibault De Waele (LRV Eksaarde Doorslaar) met Viny van Texelhof (v. Eternity van de N.Ranch)

 

C-Licht 

In de klasse C-Licht was het Niels Van Paemel (LRV Erpe Mere) die de snelste foutloze tweede fase realiseerde met zijn Evelien vh Paardeveld. Op één seconde gevolgd door Rhune Bleyen (LRV Leopoldsburg) met Filini (v. Emmickhoven’s Diego) en Leontien Van Gysel (LRV Kallo) met Miss Possible (v. Den Bramel’s Bucco). Plaats vier gaat naar Lieze Roesems (LRV Wambeek) met Nik (v. Vedet van de Vondelhoeve). Thibo De Winter (LRV Koningshooikt) reed Skywalker van het Klavertje (v. Rex The Robber) naar plaats vijf.  In het stijlrijden gaat de zege ex aequo naar Rhune Bleyen (LRV Leopoldsburg). Camille Leemans (LRV Grimbergen) en Viorka van de Mispelaere) sprong naar gedeeld goud met Viorika van de Mispelaere. Plaats drie was voor Leontien Van Gysel (LRV Kallo) met Miss Possible.