Tom Stoffelen zet het orgelpunt op drie dagen van Antwerpse Provinciale Indoorkampioenschappen

Ontdek de kampioenen

Drie drukke dagen en veel sfeer in Hippisch Centrum Moervelden te Broechem. De Antwerpse indoorkampioenschappen trokken veel volk naar de knappe accommodaties op de voormalige militaire site. Op vrijdag trok het provinciaal indoor-weekend zich op gang met een G-dressuurwedstrijd. Drie dagen later reed Tom Stoffelen als provinciaal kampioen van de klasse Zwaar de piste buiten. Daartussen zaten drie dagen van interessante sport en fokkerij-momenten.

Tom Stoffelen en Madam + maken indruk en zijn de nieuwe Provinciale Indoorkampioenen

Dat Tom Stoffelen van LRV Pulderbos de nieuwe Provinciale LRV-Kampioen in Antwerpen is, is niet meteen een verassing. Tom is net als zijn broer een heel getalenteerde ruiter en heeft ervaring in het winnen van titels. Dat hij dat met de nog maar achtjarige Madame + (Inshallah de Muze x Action Breaker)  van fokekr Raf Vinck uit Wommelgem, doet mag wel uw aandacht wekken.

Tom en Madam + bleven in een barrage met tien kandidaten, foutloos. Hij was ook de snelste van de drie foutlozen in de barrage. Straffe prestatie! Al kunnen we dat evengoed zeggen van de rest van de top-vijf.  Jurgen Aernouts uit Loenhout en Floor (v. Zirocco Blue VDL) finishten 5 hondersten (!) van een seconde later van de provinciale kampioen. Jorich Spits van LRV Merksplas en Gamble S (v. Baltic VDL) had zeventien honderdsten (!) meer nodig voor de barrage.  Maar de snelste van allen was thuisruiter Stef Bossaerts (LRV Broechem) met F-Magic van de Wilgendreef Z (v. Flamenco de Semilly). Hij pakte met een barrage die maar liefst vier seconden sneller was, de vierde plaats. Een fout op de allerlaatste hindernis hield hem van het erelint. Plaats vijf ging naar Wim Bartolomeeusen van LRV Sint-Lenaarts met Marlou van de Leeuwerk (v. Tonixe). Koen Snoeijs (LRV Minderhout) reed naar plaats zes met Zidane (v. Lupicor). Regerend nationaal indoorkampioen Raf Kooremans van LRV Merksplas en Cavalor Chai Chai (v. Westering Star), sprongen naar plaats zeven. Jan Stoffelen van LRV Minderhout sprong met Niara (v. Elvis ter Putte),  de nationale outdoorkampioen van de klasse Midden en winnaar van de reeks zesjarigen in de SBB-Competitie voor jonge paarden, naar plaats acht, voor Cato Somers van LRV Bevel met La Fayette (v. Olala de Buissy). Regerend Nationaal Outdoorkampioen, Jeroen Geerts met Japrilli VH (v. Echo van Spieveld), van LRV Sint-Lenaarts sloot de top-tien af.

Stef Brosens wint met Hassan in de klasse Midden

In de klasse Midden sprongen, zestien combinaties, na een dubbele foutloze omloop, naar de barrage. Daarin bleven er vier foutloos. De snelste was Stef Brosens van LRV Rijkevorsel met Hassan (v. Quadrillo). Lotte Vermeiren van LRV Meerle Meerseldreef sprong naar het zilver met Balou (v. Triomphe de Muze). Het provinciale brons ging naar Martijn Tormans van LRV Schoonbroek met Origi van ’t Roosakker(v. Echo van Spieveld). Martijn en Origi werden in oktober nog nationaal LRV-Kampioen in de klasse Licht. Melanie Valckx van LRV Vorselaar en Just for Pleasure de Looge (v. Epleaser van’t Heike) pakten de vierde plaats. Plaats vijf ging naar Lieke Brosens van LRV Meerle Meerseldreef met Ferdinand van ’t Palmenhof (v. Triomphe de Muze).

Kobe Malisart zorgt voor fokkersgeluk in de klasse Licht

Maar liefst 35 (!) dubbel nullers in de klasse Licht. Sterke reeks verschillende (jonge) paarden en ruiters/amazones  die veel kwaliteit toonden. Dertien combinaties bleven foutloos.  Kobe Malisart van LRV Merksplas is één van die jonge talenten. Hij won na een heel knappe barrage met O’Lalaika (v. Aktion Pur Z). Deze O’Lalaika komt uit Balalaika (v. Darco) uit de beroemde Impala-stam van de familie Hermans. Balaika is ondertussen in eigendom van Jan Malisart uit Kontich. De fokker van O’Lalaika glunderde na de barrage van de klasse Licht want ook op zevende plaats stond één van zijn fokproducten. Daarvoor zorgde Kristof Faes (LRV Kontich) met Elias Z (v. Elvis ter Putte) uit moeder Urdien (v. Skippy II). Nathalie Aernouts van LRV Kalmthout Achterbroek, sprong naar het zilver met Huwenta (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Jorich Spits van LRV Merksplas en Jirado van ’t Koningshof (v. Zirocco Blue) reed naar een derde plaats. Gitte Van Dijck (LRV Wuustwezel) sprong naar plaats vier met Never Again v/d Beerseheide (v. Elvis ter Putte). Haar clubgenote Nele Vermeiren en Madi – Lili (v. Diamant de Semilly) sprongen naar de vijfde plaats.

Alle resultaten 

Gewest Essen toont zich het sterkst

De Intergewesten-wedstrijd tussen de negen Antwerpse gewesten die volgend een landenwedstrijd-formule wordt verreden ging na een barrage tussen drie gewesten naar het gewest Essen. Hoogstraten pakte plaats twee voor het gewest Brecht.

Ontdek de Dressuurkampioenen en de winnaars in de nevenwedstrijden

Julie Ooms wint de Queenscup – Rik Heylen springt met meeste stijl bij de jonge ruiters/amazones

Op zaterdag werd de Queenscup gesprongen. Een spannende wedstrijd tussen 40 Antwerpse LRV-amazones van de klasse Midden en Zwaar. Vijftien dames plaatsten zich voor de barrage. Daarin toonde Julie Ooms van LRV Lille zich met Diarado-Son Z (v. Diarado) zich de snelste foutloze combinatie. Ze won voor Yvonne Christiaensen van LRV Meerle Meerseldreef met Chabbi V Z (v. Chablis Z) en Sybille de Cartier van LRV Weelde Ravels met Laga.

Resultaten Queens Cup

De stijlwedstrijd (max. 25 jaar) voor jonge ruiters ging naar Rik Heylen met O’ Lilly Juna. Geen toeval, want ook vorig jaar won de ruiter van LRV Lille deze wedstrijd al.  Zijn clubgenote Silke Versmissen sprong met Sinhus naar zilver. Het brons was voor Fran Mols van LRV Broechem met Papillon M. Jo Verstappen (LRV Bevel) en Aline Vervoort (LRV Broechem) maakten de top-vijf compleet.

Resultaten stijlwedstrijd

Stijn Rombouts bevestigt ook indoor

Nationaal LRV-Kampioen ZZ Stijn Rombouts (LRV Sint-Lenaarts) en Lars van de Hoederheide (v. Negro) pakten goud in het Antwerps Provinciaal Indoorkampioenschap Dressuur. Sakina Van Dijck (LRV Schriek) reed naar de tweede plaats met Sir Classic (v. Sir Donnerhall). Ze pakte ook de derde plaats met Bonvivant (v. Tolando). Anoek Op Den Kamp (LRV Oud-Turnhout) reed naar plaats vier met Keandro Farena (v. Apache). Maarten Geerts (LRV Herenthout) pakte de vijfde plaats met  Grace van ’t Hof van Eversem (v. Krack C).

In de klasse Zwaar 2 ging het goud naar Julie Huygelen van LRV Kontich met Harves van de Reimeurter (v. Wunder Boy van de Zuuthoeve). Tessa Fonken (LRV Weelde Ravels) reed naar plaats twee met Navarone vd Esberg (v. Special Agent Amour) voor Xanthe De Backer (LRV Broechem) met Lambada (v. Lord Loxley). In de Z1 -reeks was het erelint voor Dirk Vermeiren van LRV Oostmalle met Bonita (v. Sandreo).

Alle resultaten

Andorra VG-stam wint tweede jaar op rij de Antwerpse Breeders Cup

Op vrijdagavond stond traditioneel de Breeders Cup op het programma. Zeventien moiederstammen traden aan.  De zege was voor het tweede opeenvolgende jaar voor de Andorra VG-stam van Jef Van de Poel (Burggraaf x Heartbreaker x Saygon). De Piobe-stam van Joris van den Bergh pakte plaats twee. De Vienna-stam van Luc De Brabandere pakte plaats drie. De Andorra-stam werd vertegenwoordigt door Olympia (v. Andiamo) met Stephanie Hooyberghs op een hoogte van 1m. Nevada (v. Andiamo) op een hoogte van 1.10m. met Vincent Van de Poel en Helianthe (v. Quadrillo) eveneens met Vincent van de Poel op een hoogte van 1.20m.

Alle resultaten