Thibault De Waele volgt zichzelf op als Oost-Vlaams ponykampioen in D-Midden

Thibault De Waele (LRV  Eksaarde Doorslaar) kwam, zag en overwon. Hij was zowel in het stijlrijden als in de Barema-A-wedstrijd de beste in de klasse D-Midden op het provinciaal indoorkampioenschap van LRV Oost-Vlaanderen op Stal De Kriekelaar in Meerdonk. Net zoals in 2023 trekt hij straks als provinciaal kampioen van LRV Oost-Vlaanderen naar de nationale ponykampioenschappen in Oud-Heverlee. 

Vier combinaties sprongen naar de barrage van de klasse D-Midden. Daarin bleven er twee foutloos. Thibault was met zijn Regina-Drum van het Juxschot (v. Kantje’s Fahran) de sneller dan Kjenta Franco (LRV Bassevelde) et Muze van de Delthoeve (v. Principal Dream v de Delthoeve). Rosie Sillis (LRV Moerzeke) reed Woody Woodpaker (v; Dexter Leam Pondi) naar brons, voor Frédérique Van De Vijver met Vonk van de Groenheuvel (v. Daho du Paradis). Thibault mocht met Viny van Texelhof (v. Eternity van de N. Ranch) ook aanschuiven voor zilver in het stijlrijden. Brons was er voor Rosie Sillis. 

In de reeks C-Midden kon enkel Mathis De Meyst (LRV Moerzeke)een foutloze omloop neerzetten. Hij was met zijn raspoetin meteen verzekerd van het provinciale erelint. Estelle De Wandel (LRV Moerbeke Waas) sprong met Peter naar provinciaal zilver, voor Febe Slachmuylders (LRV Lochristi) met M-Casanova van ‘t Morelhof (v. Vedet van de Vondelhoeve).  Het podium van het stijlrijden zag er net hetzelfde uit. 

In de kampioenschapsklasse B-Licht sprongen drie combinaties naar de barrage. Daarin bleven twee combinaties foutloos. Julynne Vic Vermonden (LRV Kallo) sprong daarin naar een knappe eerste plaats met haar Robbie F. (v. Tenkhoeve’s Roberto). Ponyclubgenote Olivia Vandermolen, reed Hambroeck’s Benthe (v. Den Bramel’s Bucco) naar zilver, voor Celest Minnebo (LRV Wachtebeke) met Momo (v. Carma’s Edel Boy). Ook in het stijlrijden was het goud voor Julynne Vic Vermonden, voor Olivia Vandermolen en Celest Minnebo. 

In de klasse C-Licht was het provinciale goud zowel in het stijlrijden als Barema-A voor Leontien Van Gysel (LRV Kallo) met Jolly’s Joke (v. Oosterbroek François). In de klasse D-Licht  reed Charlotte Van Gysel (LRV Kallo) met Juul naar provinciaal goud in de barema-A.  In het stijlrijden was die eer voor stijlicoon Frédérique Van De Vijver (LRV Eksaarde) met haar Cruz vd Molendreef (v. Cabrio vd Heffinck). 

 

Alle resultaten