Terugkijken op AVEVE Eventing Cup - Manche Merksplas

Het eventingseizoen van LRV ziet er niet uit als een traditioneel eventingseizoen. Ook hier kent u de reden. Verschillende organisatoren haakten af. Begrijpelijk. Organiseren in Corona-tijden is niet evident. ‘Moeilijk’ tot ‘zeer moeilijk’ past beter.  LRV Merksplas vond in het weekend van 10 en 11 oktober toch de moed en de energie om de eerste manche van de AVEVE Eventing Cup te organiseren.

Pony’s

In reeks 5, de hoogste reeks bij de pony’s, ging de overwinning naar Edouard Noppe met Clark (v. Composer van de Beerkerheide). Na de dressuur stond de ponyruiter van LRV Ardooie op de tweede plaats. Een foutloze cross en een foutloos springparcours brachten hem naar de eerste plaats. Febe Bosschaerts (LRV Lille) en Gasmann ‘B’ van het Juxschot reden naar de tweede plaats. Caroline Van Rossum (LRV Zoersel) reed Kalando “E” van het Juxschot naar de derde plaats.  Oliver Sels (LRV Zoersel) reed naar plaats vier voor Arne Coenegrachts (LRV Minerhout).

Reeks 4 was voor Liesl Heylen (LRV Herenthout) met Red Star Drum van het Juxschot (v. Kantjes Fahran). Janne Aernouts (LRV Zoersel) en Katinka van het Wilderhof pakten plaats twee. Anaïs van Vaerenbergh (LRV Erpe Mere) reed naar de derde plaats.

In reeks 3 was er winst voor Eline Verhoeven (LRV Merksplas) met Tucker, Lars De Roo (LRV Merelbeke) met Hapyness,  Lotte Bollansée (LRV Zoersel) met Oak Forest Elmo en Nore Saeys Willemse (LRV Asse) met Little Joe V/D Scheure.

Reeks 2 voor B-pony’s ging naar Milan Sels (LRV Zoersel) met Ronaldo van de Nieuwe Heide (v. Borhof’s Gentle Gerwin). Lieselot Kooremans (LRV Merksplas) reed naar plaats twee met Rocky. Rube Sterckx (LRV Lille) en Plum van de Blommerschot pakten de derde plaats.

In reeks 1 voor de allerkleinste pony’s ging de zege naar Winther Dierckx (LRV Moerzeke) met Melody van ’t Peetershof. Mega Van Heeswijk (LRV Merksplas) en Joy reden naar plaats twee, voor Jaan Sterkens (LRV Genk) met Benni.

De winnaars van reeks 1, 2, 4 en 5

foto's www.hippofoto.be

Paarden

In een sterk bezette klasse Zwaar ging de zege naar Sybille De Cartier (LRV Weelde Ravels) met Un de Nanou (v. Verdi).  De combinatie kwam als vierde uit de dressuur. Ze reed naar de kortste tijd in de cross en bleef foutloos bij het springen. Het bracht haar finaal naar de eerste plaats. Een aangename kennismaking met deze nieuwe combinatie in de klasse Zwaar.  De tweede plaats ging naar oude bekende en de zilveren medaille van het EK, Bart Hermans (LRV Kasterlee) met zijn Gorki van de Pertjeshoeve (v. Electro). Bart kwam als leider uit de dressuur, reed een knappe cross maar kreeg twee fouten bij het springen. Geen probleem. Bart en Gorki lieten in Merksplas zien dat ze er altijd staan als er gecrost moet worden. Sien Kahn (LRV Mol Achterbos) pakte plaats drie met Dominant (v. Vainqueur). Kristien Both (LRV Geetbets) en haar Kaiser uit de Melle (v. Quorum de Laubrry) reden naar plaats vier. Plaatselijke combinatie, Davy Goris (LRV Merksplas) en Contador Z (v. Casino).

In de reeks Midden, ging de zege naar Tim De Moree (LRV Molenbeersel ’t Hasselt) met Levanto van ’t Kinroyderveld (v. Breemeersen Crescendo). Yarno Geeroms (LRV Haaltert) en Cassandra GZ pakte de tweede plaats op 25 deelnemers. Michelle Malisart (LRV Merksplas) en Kalinka (v. Pommeau) du Heup, hielden het brons in Merksplas.

De klasse Licht leverde vier winnaars op. Lotte Beyens (LRV Weelde Ravels) won met Blue Lagoon (v. Catalano) ring 5. In ring 4 was het goud voor Frans Mertens (LRV Oostmalle) met Ebora van ’t Heikanthof (v. Unique II Drum v/h Juxschot). Ring 3 was voor Christine De Haes (LRV Moorsel Tervuren) met Canyon de Nyze.

Sybille De Cartier