Teleurstelling primeert na persconferentie veiligheidsraad!

Landelijke Rijverenigingen ontgoocheld na persconferentie veiligheidsraad

Deze week bezorgde LRV samen met Paardensport Vlaanderen een nota aan de overheid waar enkele concrete voorstellen werden toegelicht met het oog op een mogelijke heropstart begin juni: “zeer kleinschalige wedstrijden met een beperkt aantal combinaties, bijzondere aandacht rond hygiënische maatregelen en social distancing. Helaas bleek deze nota geen effect te hebben…

De genomen beslissing van de veiligheidsraad,  deze namiddag, is zeer rechtlijnig: ‘geen wedstrijden t.e.m. 31 juli en dit zonder het minste onderscheid’. Net zoals de meeste sportfederaties betreurt LRV deze beslissing ten zeerste en roept de overheid en alle betrokken instanties op om rond de tafel te zitten en de dialoog hier rond opnieuw op te starten in de hoop tot een aanvaardbare oplossing te kunnen komen.

De ontgoocheling is groot aangezien LRV zich volledig focust op kleinschalige-, landelijke-, recreatieve- en niet-commerciële wedstrijden. Door de sterk verankerde verenigingswerking wordt er met de beslissing van de veiligheidsraad niet enkel geraakt aan de nood om te sporten maar des te meer aan de sociale behoefte, iets wat in deze coronatijden zwaar om dragen wordt.

In het verlengde hiervan vraagt Landelijke Rijverenigingen eveneens ‘groen licht’ voor het geven van privélessen en meer duidelijkheid rond de toekomstplannen richting (pony)kampen deze zomer, iets wat in de persconferentie niet meer ter sprake kwam.

Tot slot wil LRV zijn leden bedanken! We zien, horen en voelen dat het niet altijd even makkelijk was, is en wordt. Desondanks dit alles merken we een enorme solidariteit, is er veel steun en zijn er heel wat creatieve acties die de kop opsteken! Blijf elkaar motiveren en vooral hou de moed erin!