Straffe West-Vlamingen op AVEVE Eventing Cup LRV Grobbendonk

Het was twee dagen full-house op de LRV-Eventing-wedstrijd van LRV Grobbendonk. In de prachtige omgeving van het Heiken in Vorselaar, langs de kronkelende Nete, kregen de ponyruiters op zaterdag en de paarden zondag een pittig en gevarieerd cross-country-parcours voorgeschoteld. We nemen u mee naar zaterdag voor een dag vol pony-plezier. Morgen overlopen we de winnaars bij de paarden in de hoogste reeksen.

In reeks vijf, de hoogste en moeilijkste reeks bij de pony’s, kwam Sterre Leirs (LRV Zoersel) als nummer twee uit de dressuur.  Maar dankzij een snelle cross-country en foutloos springparcours steeg ze door naar plaats 1 met haar Pepsi. Stella Cammaert (LRV Merelbeke) had de hoogste dressuurscore laten optekenen, maar ze liep met meadow tegen een fout in de cross. Het leverde haar het zilver op, voor Kato Wijndaele (LRV Kerksken) met Orchid’s Aiko, die vorige week nog won in Merksplas.

In reeks vier was de zege voor Thibault Demeulemeester (LRV Torhout) met Poulabrandy Queen na een bijzonder straffe dressuurproef. Een foutloze cross en een foutloos springparcours.  Lentl Vandekerckhove (LRV Ardooie) moest niet veel onderdoen met haar Meike. Ze nam verdiend de tweede plaats mee naar West-Vlaanderen. Stig Van Gorp (LRV Gierle) hield de Kempische eer hoog, door dankzij een sterke dressuurproef en foutloze cross en springparcours op de derde plaats te eindigen. Plaats vier gaat naar Anouk Gryspeert (LRV Anzegem) met Clark en plaats vijf is voor provinciegenote Lentel Vandekerckhove met Eliot DJ.

In Reeks 2 voor de B-pony’s reed Axelle Mariën (LRV Herenthout) met haar Parmante naar de nummer 1 positie in dressuur. Ze gaf die dankzij een foutloze cross en een foutloos springparcours ook niet meer af. Maud Adriaensen, (LRV Rijkevorsel) heeft aan Ten Ankers Freeanca een ideale compagnon, dat bewees ze door tijdens haar tweede optreden in deze reeks 2, meteen de tweede plaats te pakken. Celest Minnebo (LRV Wachtebeke) reed met Momo naar de derde plaats, voor Finn Op de Beeck (LRV Herenthout) met Surprise en Jesse van Steen (LRV Bornem) met Job.

In reeks 1 was de overwinning eveneens voor een combinatie van LRV Herenthout. Leonie Van Elsen stond van start tot finish aan de leiding met haar Shine’s Spirit. Plaats twee was voor Jesse Van Steen (LRV Bornem) met Kianty en plaats drie ging naar Lina Coenen (LRV Koningshooikt) met Tiliahof Gipsy Girl. Helena Vermeiren (LRV Rijkevorsel) reed Dusty naar de vierde plaats en Feline Demeulemeester (Welsh Walter) (LRV Anzegem) deed er nog maar een West-Vlaams succesje bij op de vijfde plaats.

In reeks 3 voor C-pony’s gaat de zege naar Lore Daneels (LRV Lille) met Flor C. Bij de D-pony’s is er goud voor Lise Verachtert (LRV Lichtaart) met Stegsstedsgards Catago, Fleur Lomans (LRV Meerle Meerseldreef) met Cupido enRenske Bettens (LRV Grimbergen) met M’Gulliver.

 

www.eventing.one - (LRV / LRV ) voor meer resultaten