Straffe ponysport op Provinciale Indoorkampioenschappen LRV Antwerpen

Een bomvolle rijhal Kraaienhorst in Brecht zag mooie ponyspringsport afgelopen zondag. De barrage van de klasse D-Midden was de kers op de taart van een fijn weekend waarin nog maar eens duidelijk werd dat het niveau van de pony's en van de ruiters, jaar na jaar stijgt. 

Zes van de 16 DM-combinaties sprongen naar de barrage op het parcours van parcoursbouwer Rudi Van Kerckhove. Daarin liet regerend nationaal Outdoorkampioene Kirsten Franken (LRV Wuustwezel) menige monden openvallen. Ze deed met haar razendselle Ulrike de L' Escaut (v. Kadans van de Groenheuvel) maar liefst vier seconden af van de al snelle barragetijd van Lieselot Kooremans (LRV Merksplas) met Pixie B (v. Cap Nord D'Hyrencourt).  Witse Geysen (LRV Wuustwezel) reed Qatar Optimus (v. Orchid's Romario) naar brons voor Florian Van Bylen en zijn Jerry (LRV Westerlo) en Lotte Bollansée (LRV Zoersel) met Oak Forest Elmo (v. Orlando).  In het stijlrijden gaat de zege naar Witse Geysen, voor Lotte Bollansée en Lieslot Kooremans. De klasse C-Midden gaat na een foutloze omloop naar Thibo De Winter (LRV Koningshooikt) met Skywalker van het Klavertje (v. Rex The Robber). 

In de klasse B-Licht sprongen zestien combinaties naar de barrage. Zes bleven foutloos. Ferre Adriaensen (LRV Rijkevorsel) was de snelste in een mooi uitgekiende barrage. Hij reed Igor naar de provinciale titel. Plaats twee gaat naar Michèle Verlinden met Oilily van het Rozendaelhof (v. Goldfinger). Joren De Winter reed met zijn Kileander van de Sparappelhoeve (v. Ten Ankers Bileander)  naar brons, voor Floor Meyvis (LRV Wuustwezel) met Lieke V. Baarle., Joren De Winter met Nette (v. Rakker L) en Jesse Van Steen (LRV Bornem) met Wonder vh Rozendaelhof (v. Twice as Nice vh Rozendaelhof). 

In het stijlrijden in deze sterk bezette reeks was het goud voor Jonas Van Looveren (lRV Sint-Lenaarts) met Zalero (v. Wian Henry).  Michèle Verlinden reed naar zilver. Het brons was voor Axelle Mariën (LRV Herenthout) met Parmante (v. Rakker L). Plaats ging naar Mille Goossens (LRV Rijkevorsel) met Ten Ankers Freemanca (v. Vivienne’s Vision of Freedom). Plaats vijf was voor Jesse Van Steen met Job (v. Bolster Goldleaf). 

In de barema-A van de klasse C-Licht gaat de gouden medaille en het groen-witte erelint naar Jitske van Lommel (LRV Wuustwezel) met Maradonna van het Strateneinde (v. Emmickhoven’s Diego). Linn Geysen (LRV Wuustwezel) reed Hoge Linthorst Ali B (v. Alex) naar plaats twee, voor Lobke Pauwels (LRV Bornem) met Moorstreet’s Lennon (v. Willow Tree’s Amigo).  In het stijlrijden was het provinciale erelint voor Lobke Pauwels. Jonas Van Looveren (LRV Sint-Lenaarts) reed Summer naar zilver, voor Linn Geysen. 

Maar liefst 35 combinaties in de klasse D-Licht. Daarvan bleven er 6 ook foutloos in de tweede fase. De snelste van allen was Lotte De Pauw (lRV Koningshooikt) met Rythmic van de Groenheuvel (v. Miraculix). Anna Desmedt (LRV Minderhout) pakte plaats twee met De Halgoren Allegro (v. Justice HR). Plaats drie ging naar Robin Janssens (LRV Weelde Ravels) met Gasmann ‘B’ vh Juxschot (v. Benneton). Lotte De Pauw won ook het stijlrijden in deze reeks. 

 

Alle resultaten - https://online.eqify.horse/competition/0bf80f35-c5ca-40a5-913b-57450731c375