Straffe Guust en rappe Lotte ... overheersen provinciale pony-indoorkampioenschappen LRV Oost-Vlaanderen

foto: Archieffoto (www.hippofoto.be)

D-Midden

Straffe prestatie van Guust Boon. Hij won een spannende barrage van de klasse D-Midden op het provinciaal indoorkampioenschap van LRV Oost-Vlaanderen. Met zijn Berlin de Iliers was de ruiter van LRV Lochristi de snelste in de barrage met vijf. Hij bleef ondanks het snelle bochtenwerk knap foutloos.  De tweede plaats ging naar Chloë De Roo (LRV Merelbeke) met Loeza.  Plaats drie was voor Frederique Van De Vijver (LRV Eksaarde Doorslaar) met Ramiro van het Overlede Goed.  Deze combinatie was een dag voordien wel aan de winst in de Nabor Cup waar ze won in het Dexter Leam Pondi-team.   Fleur Schroyens (Condor) en Kyara Stuer (Mirallahens) sprongen naar plaats vier en vijf. Beide dames komen eveneens uit de ponyclub Eksaarde Doorslaar. Deze club werd overigens sportclub van het jaar 2021 in de gemeente Lokeren.  

Ook in het stijlrijden was er goud voor Guust. Laura De Wispelaere (LRV Waarschoot) met Mallorca, Fleur Schroyens en Frederique van de Vijver kregen exact evenveel punten op plaats twee. Plaats vijf ging naar Kyara Stuer.

C-Midden

In de klasse C-Midden gaat de titel zowel in Barema-A als het stijlrijden naar Kato De Meyst (LRV Moerzeke) met haar Raspoetin. Ze mag uitkijken naar meer concurrentie op de nationale LRV-indoorkampioenschappen in Oud-Heverlee op zaterdag 5 maart.

B-Licht

In de klasse B-Licht sprongen zeven combinaties naar de barrage. Vijf van hen bleven foutloos.  Niemand bleek opgewassen tegen Lotte De Wannemaeker van LRV Brakel. Nadat ze een dag eerder de winst in de Nabor Cup pakte in het Cadet-Team, won ze ook provinciaal goud met haar Hopper Golden H.  Ze reed bovendien ook naar plaats twee met Glitter Golden H. Beide pony’s zijn afstammelingen van Cadet. Wout Van Moer (LRV Kallo) moest met Little King (v. Arenberg’s Maurits), tevreden zijn met de derde plaats en provinciaal brons. Janne Goethals (LRV Bassevelde) stuurde Stougjeshoeve Unlimited Joy (v. HBronheulog Limited Edition). Clubgenote Geike De Kesel sprong naar de vijfde plaats met Jessie (v. Ten Ankers Bileander).

Ook in het stijlrijden blonk Lotte De Wannemaeker met Hopper Golden H uit. Janne Goethals sprong stijlvol naar plaats twee, voor Luna Laemont (LRV Maarkedal) met Black Beauty en met Frietske. Febe Slachmuylders reed Tony naar plaats vijf;

C-Licht en D-Licht

In de klasse C-Licht was er barema-A-goud voor Floor De Witte (LRV Lokeren Heiende) met Pacienda Drum vh Juxschot (v. Lars van de Groenheuvel). Charlotte Van Gysel (LRV Kallo) en Fabelous van de Kruishoeve (v. Nabor) sprong naar plaats twee. Floor De Witte pakte ook brons met haar Kapoentje.  

Floor won met Pacienda ook groen-witte erelint in het stijlspringen. Plaats twee was voor Tuur De Vos (LRV Eksaarde Doorslaar) met Jasmine (v. Jeffrey). Charlotte Van Gysel (LRV Kallo) pakte het stijlbrons.

In de klasse D-Licht ging het goud in de Barema-A-wedstrijd naar Noor Keisse (LRV Bassevelde) met Parcival. Zilver was voor Lars De Roo (LRV Merelbeke) met Quinot van de Bucxtale (v. Machno Carwyn). Thibault De Waele (LRV Eksaarde Doorslaar) reed naar brons met Regina-Drum van het Juxschot (v. Kantje’s Fahran).

Het stijlrijden leverde Guust Boon nog een extra erelint op. Hij won deze reeks met  Cleostrade (v. Ginus) voor Kyara Stuer met Pettachi ter Elzen (v. Dexter Leam Pondi). Deze Pettachi maakte een dag eerder ook deel uit van het winnende Oost-Vlaamse team op de Nacor Cup in Brecht.  Kjenta Franco (LRV Bassevelde) sprong met Muze van de Delthoeve (v. Principal Dream vd Delthoeve) naar provinciaal stijlbrons.