Sport / Fokkerij / Beleving gaan hand in hand tijdens Nabor Cup

Exact 20 jaar geleden waren we op een vrijdagavond te gast in de Kraaienhorst voor de eerste editie van de Naborcup! Een ongelooflijk succes, de ponyversie van de Darcocup! Twintig jaar later blikt Jan Fockaert, bedenker van deze wedstrijd en voorzitter van de provinciale ponycommissie Antwerpen, tevreden terug op deze fijne samenwerking met BRP.

Dit jaar kwamen er 23 teams aan de start, waaronder 7 kleine maat en 17 grote maat. In de kleine maat zagen we nakomelingen van Goldfinger, Ten Ankers Bileander, Ive Van de Delthoeve, Rakker L en Vivienne’s Vision of Freedom. Dat de kwaliteit van de kleine maat pony’s de afgelopen jaren enorm gegroeid is, konden we ook vaststellen op de Nabor Cup. Alle teams kwamen namelijk terug voor de barrage. De combinatie op 60cm rijdt niet voor de tijd, maar probeert het scorebord op 0 strafpunten te houden. Bij de combinaties op een hoogte van 70cm en 80cm worden de tijden van de barrage opgeteld.

Nakomelingen van Ten Ankers Bileander en Cadet gingen al meermaals lopen met het goud, maar dit jaar was de eer voor de nakomelingen van Goldfinger, tevens zelf een zoon van Cadet. Team 1 bestond uit Jonas Van Looveren en Skitless Van ‘d Oude Pastory (Goldfinger x Vivienne’s Vision of Freedom), interimamazone Lobke Vermeir en Mindy v/h Klavertje en Lobke Vermeir en Wablief de Weikes (Goldfinger X Nabor). Jonas deed het foutloos en netjes binnen de tijd. Lobke Vermeir loodste haar twee pony’s in een razendsnelle tijd door de barrage, een knap staaltje stuurwerk. We zien haar zeker in de voetsporen van haar nichtje Robin treden. Jan Fockaert, fokker en eigenaar van Goldfinger, was zonder meer trots op de prestatie van zijn nakomelingen. Goldfinger heeft, na vele ereplaatsen, nu ook een plaats verdiend op de erelijst van de Naborcup.

Het zilver ging naar het team van Ten Ankers Bileander. Finn Op de Beeck stuurde Kamille van de Lochtenberg vlotjes rond in de 60cm. Leon Van den Buys viel de laatste weken al op als één van de snelle mannen in BL. Hij flitste werkelijk door de barrage met Kiliana van het Haverveld. Joren De Winter en Kileander van de Sparappelhoeve stonden dus voor een moeilijke opgave… Snel gaan en vooral sneller gaan dan Lobke Vermeir. Joren kwam als laatste binnen en deed wat van hem verwacht werd. Spannend afwachten, maar uiteindelijk moesten ze nipt de duimen leggen voor team 1 van Goldfinger. Op plaats drie zagen we de winnaars van vorig jaar terug, namelijk het team van Vivienne’s Vision of Freedom. Het waren wel andere combinaties. Ten Ankers Freela werd bereden door Stan Verheyen, Maud Adriaensen nam ondertussen de teugels over van broer Max en reed Ten Ankers Freeanca (tevens de moeder van de winnende Skittles van ‘d Oude Pastory) feilloos door de barrage. Mille Goossens, vorig jaar wel deel van het winnende team, deed het ook uitstekend op de rug van Ten Ankers Freemanca. Op plaats 4 stond opnieuw een team van Goldfinger. Alle drie de pony’s komen uit de fokkerij van Jan Fockaert, van het Rozendaelhof. Laurens De Vos was in goede form en reed twee mooie foutloze omlopen met Naturel v/h Rozendaelhof. Ook June Caers gidste Queeny v/h Rozendaelhof  naar een mooie tijd in de barrage. Michèle Verlinden, een razendsnelle amazone, deed er alles aan om met Oilily v/h Rozendaelhof aan de tijd van het eerste team Goldfinger-nakomelingen te komen. Jammer genoeg viel er één balkje uit de lepels waardoor ze doorverwezen werden naar plaats 4. De 5de plaats was weggelegd voor de vertegenwoordigers van Ive v/d Delthoeve. In dit team zagen we Sieben Ceuppens met Magic Ive v/d Heuvelhoeve op 60cm en Otje SS v/d Delthoeve, tevens een vaste waarde op de Naborcup, op 80cm. Hun derde lid was een fokproduct van Ludo Jorens, namelijk Twenty-One LJ onder Ghysels Siem.

Grote maat

Het team met zonen en dochters van Konquistador van Orchid’s (v. Kanshebber) bleek het allersnelste team bij de grote maat. Kaylie Verduyn reed Ulrike foutloos rond in 80 cm. Lente Vandekerckhove was in 90 cm. razendsnel met Alana Prinseveld DSC. In 1m. deed Flore Dewulf niet onder voor haar teamgenotes. Ze bleef foutloos met Taline van Prinseveld en zette ook een razendsnelle barrage neer.  

konquistador
Het team met zonen en dochters van Konquistador van Orchid’s (v. Kanshebber wint bij de grote maat

 

Plaats twee gaat naar team Pablo (v. Pacific). Yelena Maertens zorgde voor knap foutloos werk in 80 cm. met Blessing Pralineo en Whatsapp van Duyversputten in 1m0. In de 90 cm. reeks was er foutloze en snelle barrage van Staf Van Steen met Hailey. Het Nabor Cup-brons gaat naar een team met Eternity van de N Ranch-nakomelingen. De zesjarige Winning Mood vh Juxschot sprong met Ruben De Winter in het zadel naar een mooie foutloze barrage in de 80cm.. Regerend nationaal LRV-Kampioene Kirsten Franken deed hetzelfde met Baloe van de Noordheuvel.  Winningmood Drum vh Dalhof  bleef dan weer netjes foutloos in de reeks 1m . met Sien Kenis.

Ook het Emmickhoven’s Diego-team op plaats vier kon enkel foutloze barrages  voorleggen. Gitte Laenen reed naar een foutloze barrage in 80cm met Graveline van de Delthoeve. Nike van de Delthoeve deed dat ook in 90 cm met Lotte Braeckmans en de nieuwe provinciale kampioen in C-Licht, Maradonna van het Strateneinde bleef met Jitske Van Lommel foutloos in 1m.  Plaats vijf is voor een team van de ponyhengst Machno Carwyn, met de pony’s Carpé Diem (Emiel De Muynck), Ventoux de St Georges ( Tiany Adriaensen) en Roadrunner (Nora Van Haest).

We zagen gepassioneerde supporterende ouders langs de kant, een hoge kwaliteit aan pony’s en ruiters en veel lachende gezichtjes in de piste.

De Naborcup, waar sport en fokkerij hand in hand gaan!

 

----

Ieder jaar worden door BRP-Antwerpen en LRV-Antwerpen twee verdienstelijke fokkers gehuldigd. De selectie gebeurt op basis van de deelname aan de Nabor-cup en de resultaten op de LRV-tornooien in het voorbije jaar.

  • J. KEMKERS – RODERESCH   als fokker van TEN ANKERS FREEMANCA  - Kleine maat
  • MARTINE MICHIELS als fokker van SKYBREACKER VAN DEN KIEVIT – Grote maat

free
J. KEMKERS – RODERESCH   als fokker van TEN ANKERS FREEMANCA  - Kleine maat

 

sky
MARTINE MICHIELS als fokker van SKYBREACKER VAN DEN KIEVIT – Grote maat