Spannende Provinciale Ponykampioenschappen in Nederokkerzeel

De spanning ging de hoogte op het Brabants Provinciaal Ponykampioenschap te Nederokkerzeel. Een opstijgend vliegtuig leek dat nog even te onderstrepen. Twee combinaties hadden zich kunnen plaatsten voor de barrage. Julie Lamberts met haar Krusader van Orchid’s (v. Kanshebber) uit de ponyclub van Kester en Eline De Ridder (LRV Opwijk) met Indiana. Twee vriendinnen die overigens met evenveel stijl door de omloop hadden gesprongen. De titel stijlrijden was al binnen voor allebei … nu de barrage nog.

In de barrage trok Julie Lamberts als eerste starter meteen alle registers open. Ze zette een razendsnelle tijd neer, maar kreeg finaal wel twee springfouten op het conto. Eline kon het rustig(er) aan doen nu, maar het werd nog bijzonder spannend toen ook zij een springfout liet noteren. Uiteindelijk mocht de overigens kersverse Belgisch kampioene eventing bij de pony’s ook deze titel op haar palmares schrijven. Het is al een bijzonder succesvol jaar geweest voor Eline. De derde plaats ging eveneens naar Eline met haar Joe de la Grivardry (v. Aston du Langwater). Zowel Eline als Julie worden twee ponyamazones om in het oog te houden komende zondag als het nationaal ponykampioenschap in hun eigen provincie wordt georganiseerd.  De derde plaats in het stijlrijden ging overigens naar Kobe Bruyninckx uit Bekkevoort met Iyuno van ’t Daelderhof (v. Kantje’s Norman). Hou die ook maar in het oog komende zondag.

De familie Lamberts was overigens in goeden doen in Nederokkerzeel. Broer Xander wou niet onderdoen voor zijn zus en won het stijlrijden in de klasse C-Midden met Miss Possible (v. Den Bramel’s Bucco). Nel Beelen (LRV Zoutleeuw) reed met Petite Ching-V (v. Kantje’s Fahran) naar zilver en Carla Porcu (LRV Wambeek)  met Isaura van de Bloemenhoeve (v. Calipso van de Vondelhoeve). In de Barema-A-wedstrijd was er dankzij een foutloze basisomloop en een foutloze barrage een gouden medaille voor Jitske De Hertogh (LRV Grimbergen) met Tesla van het Klavertje (v. Ulk d’Ete). Xander Lamberts en Nel Beelen pakten respectievelijk zilver en brons.  In de klasse B-Licht ging de provinciale titel naar Fien De Coninck van LRV Asse met Dona. Ze pakte met haar Olly Jumper van de Leeuw (v. Ive van de Delthoeve) ook een tweede plaats. Charlotte Blevi (LRV Opwijk) reed met Tess naar het brons. In het stijlrijden was Fien opnieuw de beste. Ze won met Olly Jumper van de Leeuw voor Margaux Van Rossem (LRV Wambeek) met Otje S.S. van de Delthoeve (v. Ive van de Delthoeve) en Louise De Clerck (LRV Merchtem) met Fioco (v. Ten Ankers Bileander). In de klasse AB ging de zege in het stijlrijden naar Nynke Van Den Eynde (LRV Asse) met Camai (v. Yaverland Carousel).

In de klasse D-Licht 2, ging de provinciale titel naar Mirte Van Ingelgom (LRV Nederokkerzeel) met P-Biebosschen Championata de Luxe (v. Champion de Luxe). Lotte Allard (LRV Geetbets) en haar Seven (v. Le Matsjo) reed naar zilver voor Kobe Bruyninckx (LRV Bekkevoortp) met Cartouche Leco (v. First Stayershof’s Ramzi H). In C-Licht 2 ging het provinciale goud naar Daxbeck Isadora (LRV Grimbergen) met Beaufort. Nore Saeys Willemse en Little Joe vd Scheure (v. Voltaire) en reden naar het zilver. In B-Licht 1 ging de titel naar de veelzijdige Fien De Coninck (LRV Asse) met Olly Jumper van de Leeuw (v. Ive van de Delthoeve) voor Elodie D’Hooghe van LRV Opwijk met Pipo.  In de reeks grote A-pony’s gaat de titel naar Nynke Van Den Eynde met Lotje.  Bij de allerkleinste pony’s was de zege voor Lize Brouwers van LRV Nieuwenrode met Amalia (v. Blijham).

In de hoogste reeks voor viertallen was het goud voor LRV Grimbergen, voor LRV Herent en LRV Wambeek.

- Alle resultaten -