SBB-Competitie voor Jonge paarden Weelde-Ravels II: Ideale omstandigheden, mooie winnaars

De tweede wedstrijd in de SBB-Competitie kon in perfecte omstandigheden afgewerkt worden. De terreinen in Poppel lagen er perfect bij en het aangename lenteweer zorgde voor blije gezichten bij ruiters, amazones, fokkers, eigenaars en publiek.

Bij de zesjarige springpaarden, sprongen 18 combinaties naar een dubbel foutloze omloop. In de barrage bleven negen combinaties  foutloos. Martijn Tormans (LRV Schoonbroek) reed Quiny van den Berg naar winst na een knappe barragerit. Martijn is een straffe (barrage)ruiter en Quiny van den Berg, gefokt door Gustaaf Van Massenhoven uit Schoonbroek, is een straffe combinatie van de genen van Iron Man van de Padenborre uit La Luna van het Roosakker (Echo van Spieveld x For Pleasure). Op de tweede plaats zien we Quintoucha VD (Casillas van de Helle x Negro). Met ‘VD’ zijn we bij de fokkerij van Edouard Van Dijck. Jeroen Geerts (LRV Sint-Lenaarts) reed de donkervosse merrie naar zilver. Paul Scheirs (LRV Booischot Pijpelheide) reed zijn zelfgefokte Quinto Star S.P. (Cumthago C x Epleaser van’t Heike) naar de derde plaats. Jorich Spits (LRV Merksplas) reed naar plaats vier met de KWPN’er Leaderbeat VDP (Etoulon VDL x Harley VDL). Plaats vijf was opnieuw voor een BWP-product, Quatro de Toxandria (Echo van Spieveld x VDL Corland – fokker: Frank Jacobs). 

vervolg top-tien zesjarige springpaarden

6

VAN LOOVEREN DIMITRY – QILANA (v. De Flor 111Z)

BRECHT

 

7

HENDRIX KOBE - QALANDO PRINSEVELD DSC (v. El Torreo de Muze)

 

8

KENIS SANDER – QUANTICO (v. Indoctro)

SINT LENAARTS

9

VAN LAER KRISTOF - QUERIDO DE L'ART (v. Elvis ter Putte)

KASTERLEE

10

SCHEIRS PAUL – QUINLAN (v. Cabrio van de Heffinck)

BOOISCHOT PIJPELHEIDE

 

Dressuur

Nick Driesen reed de BWP-merrie Quality van het Beukenhof (Sir Donerhall x Fidertanz) naar de eerste plaats in de Open-reeks voor zesjarige dressuurpaarden. Deze Quality van het Beukenhof werd gefokt door Liesbeth Molenbergs. Plaats twee was voor Ingrid Daeleman met Querido. Querido is een fokproduct van Ingrid Daeleman en Herman Van Den Broeck. Zij kozen voor de genen van George Clooney en Lord Leaterdale. Annelies Van Loveren (LRV Mol Achterbos) reed Quistelle van’t Kiezelhof naar brons. Deze dochter van San-Amour uit een Don Renoir-merrie is een fokproduct van Ludo Janssens.

Knappe prestatie van Elsje Van Den Bogaert (LRV Hingene) met haar Lavita I.K. (v. George Clooney). Ze reed zowel in de voormiddag als in de namiddag naar de eerste plaats in de reeks zesjarige dressuurpaarden LRV.  Sofie Geentjes (LRV Beerse) reed naar plaats twee met Sterhnstahl (v. Munchausen) en Dorien Van Sprengel (LRV Sint-Lenaarts) plaatste haar zelfgefokte BWP-merrie Q - Tee (Quarterback x Don Primaire) op plaats drie.

Bij de vijfjarige dressuurpaarden gaat de zege in de open reeks naar Stijn Rombouts (LRV Sint-Lenaarts) met Rebel King (v. Dream Boy). In de LRV-reeks is het goud opnieuw voor Eric Scheirs (LRV Schriek) met zijn zelfgefokte Roe D’Art. Deze Roe D’Art is een zoon van Thorgall Bioley uit een Carbano-merrie.

In de reeks vierjarigen-open gaan de eerste twee plaatsen naar Lotte Nestor van LRV Sint-Katelijne-Waver. Ze wint met Nirvana en rijdt naar plaats twee met Alessio.  In de LRV-reeks gaat het goud naar Rosanne Regtien (LRV Moerbeke Waas) met Narcisco.