SBB-Competitie voor Jonge Paarden: Niels Reykers wint met Pipa in Lommel /Stef Robberecht met Pandora van de Kruishoeve in Eksaarde Doorslaar

In Lommel en Eksaarde-Doorslaar werd er afgelopen zondag gesprongen in de SBB-Competitie voor Jonge Paarden. De beste paarden van elke jaargang plaatsen zich voor de finales van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden in het Sentower Park (Oudsbergen) op 21 juli. Alle wedstrijden zijn trouwens live te volgen via LRV-TV. De finales worden live gestreamd door Clipmyhorse.

Bij de foto: Niels Reykers (LRV Schaffen) met Pipa 

Lommel: Top vijf kleurt BWP

Vier zesjarige paarden sprongen op de geweldige geopatbodem in Lommel naar de barrage van de SBB-wedstrijd voor Jonge Paarden.  Alleen de BWP-merrie Pipa onder het zadel van Niels Reykers (LRV Schaffen) kon daarin foutloos blijven.  Deze Pipa is een dochter van Darco-zoon Iron Man van de Padenborre en van Fantha van Bergvijver (Obsession B x Weltmeyer II) die in 2012 Modest van de Vroente (v. Jokina de Bornival) op de wereld zette. Deze Modest springt ondertussen op 1.45m. niveau.  Pipa werd geboren bij fokker Wilfried Timmermans uit Schaffen. Bram Bosch (LRV Lichtaart) moest een week na zijn tweede plaats in Ranst/Broechem, opnieuw tevreden zijn met zilver voor Pandora v/d Wateringhoeve (Bacardi-Rhum de Muze x Breemeersen Adorado) van fokker Dirk Govaerts. Pieter-Jan Anthonissen van LRV Beerse reed Palma de Mallorca (Cornet Obolensky x Amor de Kalvarie – fokker: Jan Mees B.V.B.A.) naar brons. Pauline Geerts (LRV Overpelt) sprong met Pink Lady van ’t Nachtegalehof (Plot Blue x Heartbreaker – fokker: Rene Paesen) naar een vierde plaats.  Bart Goetschalckx (LRV Merksplas) pakte met Palieter V/D Esberg (Kiekeboe x Mio D' Baugy – fokker: Jan Hillen) een vijfde plaats.

Bij de vijfjarige paarden bleven er acht combinaties dubbel foutloos. Vijf van hen knoopten daar ook nog een foutloze barrage niet op tijd, aan vast. Bij de vierjarigen lukten negen combinaties in een dubbele foutloze omloop.


Eksaarde-Doorslaar: Na Tielt opnieuw winst voor Pandora van de Kruishoeve

Stef Robberecht (LRV Moerzeke) bevestigde in Eksaarde-Doorslaar de kwaliteit van Pandora van de Kruishoeve. De merrie van fokker Eric Polfliet won na haar zege van een week eerder in Tielt opnieuw.  Pandora is een dochter van Cidane (Heartbreaker x Ramiro Z) op de merrie My Lady van de Kruishoeve (Elvis x Clinton) die op dit moment onder het zadel van Caroline Devos-Poels presteert. In een barrage met negen combinaties was veruit de snelste en bleef ze foutloos. Plaats twee was voor Pandora van de Leeuwerk (Grand Slam VDL x Tonixe) van fokker Ronny Joosen. Wim Bartholomeeusen (LRV Sint-Lenaarts) reed de merrie foutloos door de barrage. Rozelien De Beck (LRV Leest) kreeg met Dourgano Hero Z (Sea Coast Don't Touch Tiji Hero x Darco) één fout. In de barrage. Het leverde haar een derde plaats op.  Paradise de Beauty (Freeman VDL x Corland VDL – fokker: Hedwig Dieryck) sprong met Chiara Rys (LRV Middelkerke) naar de vierde plaats. Maxim Deprez (LRV Wingene) en Parodie van het Speienhof (Zirocco Blue x Ramiro’s Bube – fokker: Roger & Alain Deprez) pakten plaats vijf.

Stef Robberecht
Opnieuw winst voor Stef Robberecht en Pandora van de Kruishoeve 

 

Bij de vijfjarigen lukten zeven combinaties in een dubbel foutloze omloop. Zes van hen deden bleven ook foutloos in de barrage. Bij de vierjarige springpaarden lukten 16 combinaties in twee foutloze omlopen.

alle resultaten

eksaarde
Prijsuitreiking in Eksaarde-Doorslaar

 

Prijsuitreiking Lommel