SBB-Competitie voor Jonge Paarden LRV Heusden - Laatste generale repetitie voor nationale finale in Sentowerpark

Veertien zesjarige paarden sprongen naar twee foutloze basisomlopen op de prachtige terreinen van LRV Heusden. Tien paarden bleven ook in de barrage foutloos. De snelste was Senorita van het Roelhof Z (Solid Gold Z x Quadrillo) onder het springzadel van Elien Minnoye (LRV Sint-Joris-Winge). Deze bruine merrie werd geboren in de stallen van fokker Gaston Thirry in Zoutleeuw.

Er gaat haast geen SBB-Competitie voor Jonge Paarden voorbij, of Chardonnay van Visa Versa (Cicero Z x Darco) staat bovenin het klassement. In Heusden was het niet anders voor het fokproduct van Jos Stevens en Ruben Houben (LRV Guigoven) die de merrie naar plaats twee reed.  Reality Miltoo, een zoon van Quasimodo vd Molendreef uit de merrie Grandy Miltoo (v. Chatman) van fokker Jan Geerits sprong met Kobe Hendrix (LRV Hoeselt) naar brons. Uit deze lijn komt ook het 1.60m-paard, Brazil-Miltoo (v. Gran Corrado) van de Franse ruiter Kevin Staut en Up to Date-Miltoo (v. Darco) die met Ludo Philippaerts internationaal presteerde. Plaats vier was voor de nationale kampioen van de klasse Zwaar, Martijn Tormans (LRV Schoonbroek), die Rioja van den Berg (Magnum van ’t Heike x Kannan) onder het zadel had. Kenners die ‘van den Berg’ lezen, weten dat we bij de fokkerij van Gustaaf Van Massenhoven in Schoonbroek zitten.  De top-vijf wordt vervolledigd door nog meer ‘schoon volk’. Rhapsody van het Meierhof, gaat terug op de befaamde Quinette Ut-stam die verschillende internationale sportpaarden heeft voortgebracht. Deze Rhapsody werd in Heusden gereden door zijn eigenaar en fokker Axelle Claessens (LRV Boutersem).

Bij de vijfjarigen sprongen zestien van de 85 deelnemende paarden naar een foutloze omloop. Bij de vierjarigen lukte dat voor 26 van de 75 paarden.

Dressuur

Bij de zesjarige dressuurpaarden in de LRV-reeks mag Eric Scheirs (LRV Schriek) met veel vertrouwen afzakken naar de nationale finales in het Sentowerpark. Hij reed zijn zelfgefokte Roe d’Art (Thorgal Biolley x Carbano) knap naar de overwinning in Heusden. In de LRV-reeks was het goud voor Kirana van Lint (LRV Herent) met Mydream vh Aegroshot (v. Glock's Dream Boy N.O.P.).

In de LRV-reeks voor vijfjarige dressuurpaarden, kon Sweet Nonsense (For Romance x Farewell) de jury het sterkst overtuigen. Sweet  Nonsense is een fokproduct van Marijke Vanhombrouck en werd in Heusden voorgesteld onder het zadel van Evelien Neven (LRV Zoutleeuw).  In de open-reeks was het Nazaré (v. Sezuan)  die de zege pakte. Peter Hoefman (LRV Kasterlee) reed Nazaré naar goud.

Bij de jongste paarden was het Tito van de Kempenhoeve, onder het zadel van Katrijn Bosch (LRV Genk) die de meeste punten scoorde. Ook deze zoon van Lissaro van de Helle, uit een Pavarotti van de Helle-moeder is geen onbekende, hij liep al naar verschillende klasseringen in de SBB-Competitie voor Jonge Paarden jaargang 2023.  In de open reeks is het goud voor Trebel van den Bruel (Picasso van den Bruel x Special Agent Amour). Inez Verschooten (LRV Kortenaken) reed het fokproduct van Walter Blockx en Lilly Vansweevelt en ook deze combinatie lijkt klaar voor de nationale finales, straks op 24 juni in Sentowerpark.

Alle resultaten