SBB-Competitie voor Jonge Paarden in Heusden en Kortemark

Geweldige locatie + geweldig weer + talentvolle paarden/ruiters & amazones = geweldige sport. Een stelling die perfect toepasbaar was op de wedstrijden in Heusden en in Kortemark waar het gewest Roeselare als organisator van dienst was.

Heusden

In Heusden (foto) stond alweer geen maat op Ruben Houben (LRV Guigoven) met zijn Chardonnay van Visa Versa z (v. Cicero Z - fokkers: Houben Ruben & Jos Stevens) in de barrage bij de zesjarige springpaarden. De winnaar van Bekkevoort was in Heusden sneller van het nummer twee, nationaal indoorkampioen Jorich Spits die Remember S (v. Cascadello – fokker: Laurent Spits), had mee genomen naar Heusden. Jordy Verboven (LRV Meldert) reed Rianty van de Oude Hoeve (v. Arezzo-VDL – fokkers: Eric en Jannick & Jordy Verboven) naar brons.  Jan Stoffelen (LRV Minderhout) reed River-Woods-H (v. Jenson van ’t Meulenhof – fokker: Victor Hermans) naar plaats vier, voor Kobe Hendrix (LRV Hoeselt) met XCapri’s Hope (v. Capri).

Valerie Lormans (LRV Genk) reed Rolando van de Kersenheuvel naar winst bij de zesjarige dressuurpaarden in de LRV-reeks. De ‘Kersenheuvel’ staat voor de fokkerij van Annemie Claes uit Sint-Truiden en deze Rolando is een zoon van Orlando. In de Open-reeks is het goud voor Celine Swinnen (LRV Hechtel Eksel) met Rolex ‘W’ van Prinsenhof’s (v. Bon Coeur) en dan zijn we bij de fokkerij van Jan Claes in Hechtel-Eksel.

Alle uitslagen Heusden

Gewest Roeselare

In Stal de Ark in Kortemark toonde Bart Temmerman (LRV Kalken) zijn talent met jonge paarden nog maar eens. Hij reed er Racha van Spieveld (v. Matisse de Mariposa – fokker: Kris Vercauteren) in een barrage met vier naar de eerste plaats.  Brecht Bille sprong Roots vh Roelhof (v. Stakkato) naar plaats twee, voor Ruud D.C. (v.By Cera D’Ick) met Mathoue Bourdeaud’Hui in het zadel. Stieven Van Bunder (LRV Sint-Gillis-Waas reed Rainbow-Dash II van het Schaeck naar plaats vier.

Bij de zesjarige dressuurpaarden ging de overwinning naar Romy van de Kwadeberg (v.  Fidertanz). Deze Romy van de Kwadeberg is een fokproduct van Katelijn Sinnaeve uit Oudenburg.

Alle uitslagen Gewest Roeselare