SBB-Competitie voor Jonge Paarden – Goede paarden en mooie sport tijdens Finale in Sentowerpark

Oudsbergen -  Ideale springomstandigheden op de drie pistes van Sentowerpark die een hele dag het decor waren voor mooie springsport. De finale van de SBB-Competitie voor jonge paarden toonde nog maar eens dat de kwaliteit van de (Belgisch) gefokte paarden elk jaar toeneemt. Wellicht sprongen er een aantal sterren van morgen mee tijdens deze editie.  

Zesjarigen

Zeventien zesjarige paarden sprongen naar de barrage na twee foutloze omlopen. Tien combinaties bleven foutloos. De allersnelste was Monique Becker (LRV Lummen) met Laville Topfok (Lavillon x Bentley van de Heffinck) gefokt door de BVBA Topfok in Nieuwerkerken. Lavillon is op zijn beurt een zoon van de Franse legendes Diamant de Semilly en Laudanum XX.  Knap  hoe zij in de barrage de geweldige tijd van Ruben Houben (LRV Guigoven) nog kon verbeteren.  Ruben reed Quick Diamant HR naar plaats twee. De naam van deze ‘beste BWP’er’ laat u ongetwijfeld vermoeden dat Diamant de Semilly tekende voor het vaderschap en dat deze zoon van een Quidam de Revel-moeder, in de stallen van Ruben zelf geboren werd. Dat maakt het nog mooier.  Plaats drie ging naar Kobe Malisart (LRV Merksplas) met (Glen (ex- Golden Dream) x Jumbo Jet). Moeder O-Jay leverde overigens al verschillende internationaal springende paarden af.  D’Artagnan TS Z (Dominator 2000 x Palestro van de Begijnakker) sprong onder het zadel van Yasmine Vinck (LRV Sint-Lenaarts) naar plaats vier. Deze D’Artagnan is een fokproduct van Sofie Thoné.  De vijfde plaats is voor de BWP’er Quatro van Berimar (Chilli Willi x Game Boy) onder het springzadel van Glenn Aerts (LRV Heusden). Gefokt door de heren Ludo Philippaerts en Marniq Bervoets. Sport in de genen dus.

  • 6 - GREGORY VOS - QIANA VAN DE DORNEHOEVE (v. CICERO)
  • 7 - KEVIN VERMEULEN – LRV MEEUWEN - QUIDO V/H DINGENSHOF (v. MARIUS CLAUDIUS)
  • 8 - SAM POLLEUNIS - QUALITY P (v. OKIDOKI VAN 'T GELUTT Z)
  • 9 - BEN THIRY – LRV ORSMAAL - QIONA VAN HET AVENHOF (v. IRON MAN VAN DE PADENBORRE)
  • 10 - SANDER EVERAERT - QUESTOR JS (v. ECHO VAN T SPIEVELD)

Vijfjarigen

36 vijfjarige paarden slaagden in een dubbel-foutloze omloop. Dat is best knap want er stond wel iets te springen. Ook hier bleven tien combinaties uiteindelijk foutloos in de barrage. De schimmel Relax vd Bisschop (Di Cantero Van Ter Hulst Z x Berlin) uit de wereldbefaamde fokkerij van Tom De Craene spong met Aurelie Deloof (LRV Pittem) naar een razendsnelle barragetijd en een logische eerste plaats. Bovendien bleef de schimmel kwaliteit tonen tijdens zijn barragerit. Verderop in de pedigree van deze Relax zien we de Freja (v. Porche de Bornival) opduiken. Zij is de (stam)moeder van de fokkerij ‘van ’t Steentje’. Een quasi-garantie voor kwaliteit en sportinstelling dus.  Plaats twee gaat naar Joe Dimaggio 111 Z (Jenson van ’t Meulenhof x Spartacus TN – f: Stud 111) met Wesley Carmans in het zadel.  Kobe Hendrix stuurde Reality Miltoo (Quasimodo vd Molendreef  x Chatman) uit de fokkerij van Jan Geerits uit Bocholt naar plaats drie.  In de vaderlijn komen we via Quasimodo opnieuw uit bij stammerrie Freja … toeval?  Plaats vier gaat naar Riva van de Klotputten (Diamant de Semilly x Chatman) uit de fokkerij van Koen en Nick Maes LRV Arendonk). Het is Nick die deze Riva doorheen de barrage loodste. Plaats vijf is voor met Rasto van het Leliehof (S & L Exxon Hedonist x Camus – f: Luc De Brabandere en Caroline Van der Heyden) onder het zadel van Maxime Tips.

  • 6 - SYMEN WINKELS - DOREE PROVA Z (v. DYNAMITE VT HAZELARENHOEKJE)
  • 7 - KOBE HENDRIX - ROYAL VAN ’T GESTELHOF (v. TOULON)
  • 8 - KAREN CRAUWELS – LRV GELLIK - LA BELLE FLEUR VH VENUSHOF Z (v. LE BLUE DIAMOND VAN ’T RUYTERSHOF)
  • 9 - DAPHNE VAN DEN BROECK – WACHTEBEKE - ROSALY VAN B&E (v. ELVIS TER PUTTE)
  • 10 - SANDER KENIS - SINT LENAARTS - RIMINI VAN ORTI (v. TOULON)

 

Vierjarigen

Bij de vierjarigen sprongen 41 combinaties naar een dubbel-foutloze omloop. De BWP’ers werden apart beoordeeld op aanleg. Het klassement via deze link

Zowel bij de vijf- als de zesjarige ging deze Stephex-Zadelkast naar de winnaar
Zowel bij de vijf- als de zesjarige ging deze Stephex-Zadelkast naar de winnaar

 

Aurelie Deloof met Relax vd Bisschop