SBB-Competitie voor Jonge Paarden: BWP-paarden bezetten top-acht in Eksaarde Doorslaar

Zestien van de 34 zesjarige paarden sprongen in Eksaarde Doorslaar naar een dubbel foutloze omloop. In die barrage bleven negen combinaties foutloos. De snelste was Paul Scheirs van LRV Booischot Pijpelheide met de zelfgefokte Quinto Star S.P. (Cumthago x Epleaser van ’t Heike). 

(Paul Scheirs op de foto met Manon van Duitschoolhof - de moeder van Quinto Star S.P.) 

Tim De Loose (LRV Zele) reed eveneens zijn zelfgefokte Quintero van de Vossenhoek (Kannan x Sandro Boy)  naar plaats twee. Het brons was voor Quinlan (Cabrio vd Heffinck x VDG Group Zagreb) onder het zadel van Paul Scheirs die in een begenadigde dag verkeerde. Plaatstelijke vedette en oud-nationaal indoorkampioen Thomas De Cock (LRV Eksaarde Doorslaar) sprong met Qristallo Ten Dam (Cristallo I x Animo) naar plaats vier.  ‘Ten Dam’ staat voor de fokkerij van Vanessa Van Hoeke. De vijfde paats ging naar Kilian Franco met Quintus van ’t Martendonkerf (Wandor van de Mispelaere x Cooper van de Heffinck – f: Chris De Wispelaere). Geert Storme (LRV Westkapelle) zette Quatro van de Peereboom (v. Chatman) op zes. Plaats zeven was voor Quarantinette vt Hazelaerenhoekje (v. Urano de Cartigny) met Kilian Franco. Stefaan De Smet (LRV Bassevelde) plaatste Quirani van de Maltahoeve op plaats acht en Rozelien De Beck reed Cas van de Withoeve Z (v. Casual Chic Z) naar plaats negen.

Resultaten en de barrage herbekijken

Dressuur

Bij de zesjarige dressuurpaarden reed Daphne De Roover (LRV Sint-Gillis-Waas) naar goud met Liu-Jo van het Trichelhof (Apache vh Trichelhof x Dream of Heidelberg). Iris Goethals (LRV Bassevelde) reed Liefkes Star FH (v. H-Ekwador) naar zilver.  In de Open-reeks voor vijfjarige dressuurpaarden ging de overwinning naar Emily Van Mulders (LRV Ninove) met Tiziano Winhorses (v. Topas). In de LRV-reeks ging het goud naar Jan Michiels (LRV Moerzeke) met JM Sporthorses Fleuresse (v. For Romance I). In de Open-reeks voor vierjarige dressuurpaarden pakte Astrid Rombaut (LRV Sinaai) met haar Sting van ’t Muldershof (v. Hero). In de LRV-reeks gaat de overwinning naar Rosanne Regtien (LRV Moerbeke Waas) met Narcisco.