SBB Competitie voor Jonge paarden Broechem II: Veel jong talent gespot

Op de tweede wedstrijd van de SBB-Competitie voor Jonge paarden in Broechem (Hippisch Centrum Moervelden) sprongen acht van de 82 ingeschreven zesjarige paarden, na twee foutloze omlopen, naar de barrage. Zes bleven ook in de barrage foutloos.

Ellen Minnoye wint barrage bij de zesjarigen

Elien Minnoye (LRV Sint-Joris-Winge) sprong met Senorita van het Roelhof Z (Solid Gold x Quadrillo ) naar de kortste tijd. Deze merrie is een fokproduct uit de fokkerij van Gaston Thiry uit Melkwezer. Stefaan De Smedt (LRV Bassevelde) reed Rapsody van de Maltahoeve (Bamako de Muze x Elvis ter Putte) naar de tweede plaats, voor Jan Stoffelen (LRV Sint-Lenaarts) met Ravaline van het Groeshof (Mistral Optimus x Tresor d’ Opaline). Het Groeshof staat voor de fokkerij van Frans Bruynen uit Wortel.  Met Roxette (v. Prince van de Wolfsakker) reed Jan ook naar de vierde plaats. Karen Crauwels (LRV Gellik) reed met La Belle Fleur vh Venushof Z (v. Le Blue Diamond van ’t Ruytershof) naar de vijfde plaats, voor opnieuw Jan Stoffelen met River-Woods H (v. Jenson van t Meulenhof).

Bij de vijfjarige paarden bleven 21 paarden dubbel foutloos, bij de vierjarigen slaagden 37 paarden in een dubbele foutloze omloop op het Broechemse gras.

Nieuw en talentvol dressuurbloed voor Stijn Rombouts

Stijn Rombouts (LRV Sint-Lenaarts) zag zijn nationale kampioen van 2019, Lars van de Hoenderheide (v. Negro) naar wereldkampioene Charlotte Fry vertrekken maar hij heeft ondertussen al nieuw en vers bloed op stal. Hij won de LRV-reeks met Rebel King (v. Dream Boy x Don Primaire) die gefokt werd door Dorien Van Sprengel. Eric Scheirs (LRV Schriek) reed zijn zelfgefokte Roe d’Art (v. Thorgal Biolley) naar de tweede plaats, voor Valerie Lormans (LRV Genk) met Rolanda van de Kersenheuvel. De Kersenheuvel bevindt zich in Sint-Truiden en staat voor de fokkerij van Annemie Claes.

In de open reeks voor zesjarigen ging de zege naar Morrigan B Schuilenbroeck (Guardian S x Rohdiamant – f: familie Sterkmans) onder het dressuurzadel van Jos Schepers (LRV Heusden). Eline Van De Mosselaer (LRV Koningshooikt) hield het na een overtuigende proef in de voormiddag bij één optreden en reed Romance H (v. Fuersten-Look) naar plaats twee.

Ook bij de vijfjarigen ging de LRV-reeks naar Stijn Rombouts. Hij won deze sterk bezette reeks afgetekend met Supermario van de Hoenderheide (Negro x Burggraaf – f: Jan Sips). Anna Notelé (LRV Geel ten Aard) reed Salinegro (v. Guardian S) uit de fokkerij van Evelyne Hendriks, naar plaats twee. Flore-Anne Siau (LRV Kalmthout Achterbroek) en No Blesse (v. Jakarta) reed samen met Brit Huyghe (LRV Moerzeke) naar plaats drie. Brit had de merrie Saluthea van de Riethoeve (. Feinrich) onder haar zadel. De Riethoeve staat voor de fokkerij van An D’Hondt uit het Oost-Vlaamse Meerdonk.

In de Open-reeks was de zege voor Lotte Nestor (LRV Sint-Katelijne-Waver) die de dag voordien met haar Nirvana (For Ferrero x Valdez) ook al nationaal indoorkampioene dressuur werd in de klasse Midden 1. Sakina Van Dijck (LRV Morkhoven), ook al een ex-nationale LRV-kampioen, rees Sumatra A.H. (v. Finest) uit e fokkerij van Paul Peeters uit Nijlen, naar plaats twee, voor Peter Hoefman (LRV Kasterlee) met Nazaré (v. Sezuan).

In de ring voor vierjarige dressuurtalenten (LRV-reeks) is de zege voor Tito van de Kempenhoeve (Lisaro van de Helle x Pavarotti van de Helle) onder het zadel van Katrijn Bosh (LRV Genk). Marissa Verhaegen (LRV Morkhoven) reed naar plaats twee met Thorvi WMT (v. St. Schufro) gefokt bij Willy Verhaegen in Westerlo. Linde Verbist (LRV Heist op den Berg) reed de door Dirk Wouters gefokte Thiga (v. Thorgal Biolley). In de Open-reeks gaat het goud naar Steffi Van Loo (LRV Kortenaken) met Teagan van ’t Jordenshof (Secret x Sir Donovan). Deze BWP’er werd ggefokt en opgeleid in het Brabantse Rillaar door Steffi zelf.

Alle resultaten