SBB-Competitie voor Jonge Paarden Broechem II - Dankjewel LRV Broechem!!!

Een hele grote ‘dankjewel’ aan de organisatoren – LRV Broechem -  voor de ongelooflijke inspanningen die ze geleverd hebben om de tweede manche van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden te laten plaatsvinden in goede omstandigheden. En dat ondanks de overvloedige regenval in de week voordien. Toen het water hen letterlijk aan de lippen stond, hebben ze de handdoek niet in de ring gegooid. De jonge paarden konden in goede omstandigheden hun talenten tonen en ervaring opdoen en dat is de verdienste van alle medewerkers van LRV Broechem.

Emile Bouts en So Special van ‘t Gelutt winnen bij de zesjarigen

Bij de zesjarige springpaarden sprongen 10 paarden naar de barrage na twee foutloze omlopen. Vier van hen bleven ook foutloos in die barrage. De snelste combinatie was Emile Bouts, een neef van de Philippaerts-broers en begonnen in de ponyclub Bocholt, met So Special van ’t Gelutt (I'm Special de Muze x Okidoki van 't Gelutt Z) uit de fokkerij van Geert Somers in Assent bij Bekkevoort. Onicha van ’t Gelutt is een combinatie van Okidoki van ’t Gelutt uit Chinta van ’t Gelutt. (Chintan x Chinchin). Chinta van ’t Gelutt is actief op het 1m50 niveau onder het zadel van Sienna Charles. Gitte Bartholomeeusen (LRV Sint-Katelijne-Waver) beschikt ook over een bijzonder goed paard met Sissoko (v. Nixon van ’t Meulenhof x Diamant de Semilly). Ze reed naar plaats twee. De week voordien werd Gitte met deze merrie al knap negende. Sissoko werd gefokt door Gitte’s partner Bjorn Beuckelaers. Moeder Milana (Diamant de Semilly x Darco) springt op 1.50m-niveau.  De derde plaats was voor indoorkampioen Jonas Van Dijck (LRV Broechem) met Sombrero van de Beekhoeve (Hunters Scendro x Opium de Laubry), gefokt door Johan en Ellen Vandijck – Faes. Plaats vier was vooor Gert Veraghtert (LRV Zoersel) met zijn zelfgefokte Samson van het Zevenwindel (El Torreo de Muze x Carolus I). Stef Lenaerts (LRV Minderhout) en Sir Diamond van de Tolberg (Le Blue Diamond van ’t Ruytershof x Coriano Z) uit de stallen van Jan Leenaerts reed naar plaats vijf. Een week eerder plaatste Stef deze Sir Diamond al voor de barrage.

Lotte Rombouts (LRV Sint Lenaarts) reed Sky van’t Heihoefke (v. Andiamo) naar plaats zes. Jordy Verboven (LRV Meldert) sprong met Smoothy van de Oude Hoeve (v. Nixon van ’t  Meulenhof) naar plaats zeven, voor Pauline Geerts (LRV Kaulille) met Shaktie-Blesse (v. Newton van ’t Zorgvliet). Camille Verlinden (LRV Bekkevoort) en Sensa van de Nachtegaele (v. Ermitage Kalone) sprongen naar een negende plaats, voor Andy Smets (LRV Schoonbroek) met Spencer van de Paardenhoeven (v. Le Blue Diamond van ’t Ruytershof).

Bij de vijfjarigen spongen 25 combinaties naar een dubbel-foutloze omloop. Bij de vierjarigen konden 32 paarden een dubbel foutloos rapport voorleggen.


Supermario doet het weer

In de Open-reeks voor zesjarige dressuurpaarden ging de overwinning, net als een week eerder, opnieuw naar Stijn Rombouts (LRV Sint Lenaarts) met Supermario van de Hoenderheide.  Supermario is een zoon van Negro, uit een Burggraaf-moeder, Dante van de Hoenderheide. De moeder van deze Dante, Qolta van’t Roosakker, zette tien paarden op deze wereld, waaronder twee 1.60m-springpaarden.Julie Koninx reed Silvio van de Kempenhoeve (v. Everdale) naar plaats twee, voor Marijke Bax (LRV Wortel) met Navarro (v. Inspire).

In de LRV-reeks was het goud voor Jill Van Goolen (LRV Leest) met Nadia M. Plaats twee ging naar Fleur Vermeiren (LRV Schoonbroek) met Sutah (v. Fahrenheit), gefokt door Dirk Vermeiren.

Nick Van Laer (LRV Langdorp) reed Typhoon van Kinschot (Guardian S x IPS Bon Bravour) naar winst in de Open-reeks bij de vijfjarigen. Typhoon van Kinschot is een fokproduct van Lucas Wens.  Julie Koninx reed Ondia BH (v. Indian Rock) naar plaats twee, voor Nick Van Laer met Oliva (v. Negro), die een week eerder deze reeks won.  In de LRV-reeks was er goud voor Marissa Verhaegen (LRV Morkhoven) met Thori WMT (St. Schufro x Bon Bravour), gefokt door Willy Verhaegen. Lore Oomst (LRV Brecht) reed Tutu Chique Vo (Florishall Fve x Sandro Hit) naar de tweede plaats, voor Robbe Verheyen (LRV Bornem) met Omotion Belgique (v. Ghandi).

Bij de vierjarigen open-reeks ging de overwinning naar Charlotte Mast (LRV Geel ten Aard) met Papillon CLD (v. Cum Laude). Dorien Van Sprengel (LRV Sint Lenaarts) en haar zelfgefokte Utopia VS (Secret x Don Primaire) wonnen bij de vierjarigen in de LRV-reeks).  Katrien Vermeulen (LRV Herenthout) en Urby van de Sparrenhoef (v. Thorgal Biolley) reed naar het zilver, voor Tine Balcaen (LRV Nieuwenrode) met Uristo Fan Setiro (v. Cantario).

 

Alle resultaten