SBB-Competitie voor Jonge Paarden - 1 mei 2022 - Gewest Tielt - Programmaboekje online

Van harte welkom op de SBB Competitie van de Jonge Paarden te Gewest Tielt van aanstaande zondag 1 mei 2022. Hierbij alvast de praktische inlichtingen terug.

SBB-Competitie voor Jonge Paarden

Klik hier voor het programmaboekje met startlijsten en catalogus met afstamming paarden 

ALGEMEEN

 • De wedstrijd gaat door op de terreinen van Stal De Ark – Noordbosstraat 2A – 8610 Kortemark. Ruiters en amazones hebben gratis toegang..

SPRINGWEDSTRIJDEN

 • Om een vlot verloop te kennen, vragen wij steeds twee paarden in de piste.
 • De vierjarigen springen twee omlopen na elkaar met één combinatie tussen (zij blijven dus in de piste na hun eerste omloop).
 • De vijfjarigen springen één omloop in de net na de middag en één in de namiddag
 • De zesjarigen springen één omloop na de eerste omloop van de 5-jarigen en hun tweede omloop na de tweede omloop 5-jarigen
 • Men is VERPLICHT zich aan de startvolgorde te houden !
 • Wanneer een combinatie niet tijdig in de piste is, zal de 45 sec geactiveerd worden bij het doorrijden van de finish van uw voorganger.

Voor de springwedstrijden :

 • 4-jarigen: twee proeven niet op tijd, maar met een vastgestelde tijd. Er is geen totaalklassement over beide proeven. Voor de prijsuitreiking komen de combinaties in aanmerking die dubbel correct zijn.
 • 5-jarigen: twee omlopen niet op tijd, maar met een vastgestelde tijd voor elke omloop. Een barrage niet op tijd voor de eerste plaats. De overige deelnemers worden geklasseerd volgens hun strafpuntentotaal over de beide omlopen. Een combinatie, deelnemer in de eerste omloop mag steeds starten in de tweede omloop.

De 5-jarigen, die dubbel correct zijn, mogen na hun 2° omloop in het parcours blijven en wachten een 2° keer op de bel om onmiddellijk hun barrage te starten

 • 6-jarigen: twee omlopen niet op tijd, maar met een vastgestelde tijd voor elke omloop. Een barrage op tijd voor de eerste plaats. De overige deelnemers worden geklasseerd volgens hun strafpuntentotaal over de beide omlopen en bij ex aequo volgens de tijd van de eerste omloop. Een combinatie, deelnemer in de eerste omloop mag steeds starten in de tweede omloop.

De startvolgorde van de barrage van de 6-jarigen is volgens de tijd van de eerste omloop !! (en niet volgens de starttijd in het programmaboekje)

De prijsuitreikingen van de springwedstrijden zijn aansluitend aan de wedstrijden.

Programma: zie bijgevoegd overzicht

DRESSUURWEDSTRIJDEN

De dressuurwedstrijden gaan door in de binnenpiste !

Voor de dressuurwedstrijden werden alle combinaties op tijd geplaatst. De eerste omloop start om 09.00u en de tweede omloop om 13.00u. De prijsuitreikingen voor de dressuurwedstrijden zijn voorzien aan het plaatselijke secretariaat omstreeks 17.00 u.

De proeven kunnen in Word-formaat van de website www.lrv.be gehaald worden.

Eindklassement dressuurwedstrijden:

Voor het eindklassement van de dressuurwedstrijden worden de plaatsen van de voor- en namiddag bij elkaar opgeteld. Bij ex aequo telt eerst de som van de punten en vervolgens de plaats van de proef van de namiddag.

!!! BELANGRIJKE MEDEDELINGEN !!!

 • Het is essentieel dat de startlijsten strikt en stipt opgevolgd worden ! Het niet respecteren van de startvolgorde heeft automatisch uitsluiting tot gevolg.
 • Een hoofdstelnummer dient ten allen tijde aan de linkerzijde van het paard bevestigd worden (aan hoofdstel of zadeldoek).
 • !!! Alle LRV-combinaties dienen aan te treden in een correct LRV-uniform, zo niet zal hun inschrijvingsgeld aangepast worden naar de bijdrage van een niet-LRV-lid!
 • Een rijhelm  met driepuntsluiting is verplicht voor alle ruiters (geen dressuurhoed toegelaten !) van zodra u te paard rijdt, dus zowel op het wacht- als op het wedstrijdterrein !
 • De stewards ter plaatse zullen toezicht houden over de terreinen en zowel het uniform van ruiter, de uitrusting van paard alsook het correcte chipnummer van het paard controleren.
 • Ten allen tijde dient het stamboekbewijs van het dier voorgelegd kunnen worden. Indien het origineel stamboekpapier of een kopie niet voorgelegd kan worden, zal u niet starten.

Startlijsten dressuur