SBB Competitie Jonge Pony's & KBC Dreamteam Cup 2021

SBB CVJPony

We zijn blij met de heropstart van de wedstrijden, maar ook de verplichte rustperiode heeft roet in het eten gestrooid wat betreft de kalender Jonge Pony’s en KBC Dreamteam Cup. De gewestelijke wedstrijden jonge pony’s kunnen we helaas voorlopig niet laten doorgaan. Hopelijk kunnen we er binnenkort nog enkele organiseren. Zo niet, dan kan er vrij ingeschreven worden voor het Nationaal in Eksaarde.

Niet-stamboekpony’s en niet LRV-leden kunnen deelnemen aan deze wedstrijden.

DATA WEDSTRIJDEN

Datum

Organisator

Provincie

Sluiting inschrijving

14/08/2021

Nationale Finale SBB Competitie voor Jonge Pony’s in Eksaarde

9/08/2021

 

INSCHRIJVINGEN

 • LRV-leden: inschrijvingen gebeuren door de clubverantwoordelijken in Equester. Het inschrijvingsgeld (5€/proef) en de eventuele waarborg (5€/proef) zal aangerekend worden via de financiële fiche van de vereniging. Info over de inschrijvingsprocedure vindt u in bijlage.
 • Niet-LRV-leden:  inschrijvingen gebeuren via het LRV secretariaat (Waversebaan 99 te 3050 Oud-Heverlee, e-mail: s.fannes@lrv.be). Het inschrijvingsgeld bedraagt 10€ per proef. Het inschrijvingsgeld dient voor sluitingsdatum gestort te worden op rekening BE 62 7364 0368 4661 met vermelding van de wedstrijd en naam van de ruiter.
 • !!! Gelieve bij de inschrijving steeds een kopie van de identiteitspapieren van de pony aan het LRV-secretariaat te bezorgen. (Waversebaan 99, 3050 Oud-Heverlee, e-mail: s.fannes@lrv.be) opdat wij de leeftijd alsook de identiteit kunnen controleren.
  Uitzondering : Indien de pony reeds deelgenomen heeft aan de wedstrijden jonge pony’s in het verleden, moet er geen identiteitspapier meer bezorgd worden.
 • Voor de leeftijdsbepaling van de pony’s wordt gekeken naar het geboortejaar. Een pony geboren op 01/07/2016 wordt vanaf 1 januari 2021 toch beschouwd als zijnde 5 jaar.
 • De wedstrijden staan open voor kinderen vanaf 7 jaar tot 16 jaar (kalenderjaar). Voor de springwedstrijden dienen de kinderen minstens 8 jaar oud te zijn (kalenderjaar) en geslaagd zijn voor de bekwaamheidsproef (LRV) en/of in het bezit zijn van een B-brevet (niet-LRV leden).
 • Het kalenderjaar waarin de ponyruiter 12 jaar wordt, is het laatste werkingsjaar dat men kan deelnemen aan wedstrijden met pony’s met een stokmaat tot 1.27m (s-, A- en B-pony’s).
 • Eén pony kan en mag zich inschrijven voor beide disciplines (dressuur en springen) van de SBB Competitie Jonge Pony’s.
 • Indien er op dezelfde dag en dezelfde locatie een andere wedstrijd wordt georganiseerd, kan deze jonge pony eveneens deelnemen aan deze wedstrijd. Voorwaarde is echter dat men maximum driemaal individueel aantreedt per wedstrijddag, waarvan maximum tweemaal springen. De voor-en namiddagwedstrijd wordt in deze optiek beschouwd als één wedstrijd.
 • Indien u niet deelneemt en niet afgemeld heeft voor sluitingsdatum, rekent LRV een waarborg van 5 € aan via de financiële fiche.
 • Voor bij-inschrijvingen (inschrijvingen, die toekomen na de inschrijvingsdatum en ter plaatse) wordt er 10€ per discipline, per pony aangerekend. Op een nationaal kampioenschap rijdt men op selectie en zullen er dus geen bij-inschrijvingen toegelaten worden.

PROGRAMMA

Het exacte programma van de dag wordt opgemaakt op basis van de beschikbare terreinen en het aantal ingeschreven deelnemers.

Dressuurwedstrijden

 • Op iedere wedstrijd rijdt iedere pony twee dressuurproeven, waarbij het eindklassement wordt opgemaakt op basis van de uitslagen van beide proeven.
 • De proeven kunnen van de website www.lrv.be gehaald worden :

 

Stokmaat a

Stokmaat A

Stokmaat B

Stokmaat C

Stokmaat D

4-jarigen

Proef 1

Proef 1

Proef 1

Proef 1

Proef 1

5-jarigen

Proef 1

Proef 1

Proef 1

Proef 8a

Proef 8a

6-jarigen

Proef 3a

Proef 3a

Proef 3a

Proef 9bis

Proef 9bis

 

Springwedstrijden

 • 4-jarigen: Twee afzonderlijke proeven niet op tijd, maar met een vastgestelde tijd voor iedere proef.
 • 5-jarigen: Twee omlopen niet op tijd, maar met een vastgestelde tijd voor elke omloop. Voor de dubbel foutlozen is er een afzonderlijke barrage niet op tijd voor de bepaling van de eerste plaats. De overige deelnemers worden geklasseerd volgens hun strafpuntentotaal over de beide omlopen.
  Een combinatie, deelnemer in de eerste omloop mag steeds starten in de tweede omloop.
  Voor het nationaal kampioenschap zal er een afzonderlijke barrage op tijd voor de eerste plaats gereden worden. De overige deelnemers worden geklasseerd volgens hun strafpuntentotaal over de beide omlopen en bij ex aequo volgens de tijd van de eerste omloop.
 • 6-jarigen: Twee omlopen niet op tijd, maar met een vastgestelde tijd voor elke omloop. Voor de dubbel foutlozen is er een afzonderlijke barrage op tijd voor de bepaling van de eerste plaats. De overige deelnemers worden geklasseerd volgens hun strafpuntentotaal over de beide omlopen en bij ex aequo volgens de tijd van de eerste omloop. Een combinatie, deelnemer in de eerste omloop, mag steeds starten in de tweede omloop.

HOOGTE PARCOURSEN :

 

Stokmaat a/A

Stokmaat B

Stokmaat C

Stokmaat D

4-jarigen

30 – 40 cm

40 – 50 cm

60 – 70 cm

70 – 80 cm

5-jarigen

40 – 50 cm

50 – 60 cm

70 – 80 cm

80 – 90 cm

6-jarigen

40 – 50 cm

60 – 70 cm

80 – 90 cm

90 – 100 cm

 

KBC

KBC-DREAMTEAM CUP

De KBC-Dreamteam Cup zal plaatsvinden op zaterdag 14 augustus 2021 in Eksaarde.

Deze Cup is een springwedstrijd, waarbij teams van drie combinaties het tegen elkaar rijden. De drie combinaties springen daarbij onderstaande hoogtes:

 • één combinatie een parcours op hoogte 65 cm  (enkel S-, A- of B-pony)
 • één combinatie een parcours op hoogte 85 cm  (enkel B-, C- of D-pony)
 • één combinatie een parcours op hoogte 100 cm (enkel C- of D-pony)

In het team moeten minstens pony's van 2 verschillende stokmaten zitten en minstens 1 A of B-pony moet deel uit maken van het team.

 • De teams worden bij voorkeur samengesteld uit leden van dezelfde ponyclub.  Indien dit niet lukt mag er respectievelijk  binnen het eigen gewest en dan binnen de eigen provincie naar een team gezocht worden. Enkel wanneer het binnen eigen ponyclub niet opgelost kan worden, mag er elders gezocht worden, maar een team mag maximum  uit 2 ponyclubs samengesteld worden. Er wordt gereden onder de club waarvan er 2 ruiters ingeschreven zijn

Bijkomende voorwaarden:

 • Een ruiter en/of pony mag maar éénmaal deelnemen
 • Het kalenderjaar waarin de ponyruiter 12 jaar wordt, is het laatste werkingsjaar dat men kan deelnemen aan wedstrijden met pony’s met een stokmaat tot 1.27m (s-, A- en B-pony’s).
 • Pony's die deelnemen aan de nationale wedstrijd jonge pony's, mogen geen deel uitmaken van een dreamteam.

Wedstrijdvorm :

 • De drie combinaties rijden hun basisparcours (barema A) : eerst alle combinaties op hoogte 65cm, daarna alle combinaties op hoogte 85cm, daarna alle combinaties op hoogte 100cm.
 • Het klassement wordt opgemaakt op basis van het totaal aantal behaalde strafpunten, behaald per  team. Indien er een ex aequo is, vindt uitsluitend voor de eerste plaats een barrage op tijd plaats. Daarbij worden de strafpunten van de drie combinaties opgeteld en enkel de tijd van de combinaties die de hoogte 85cm en 100cm wordt opgeteld. De combinatie, die springt op 65cm, dient binnen de vastgestelde tijd te rijden.
 • Het klassement van de teams, die geen barrage rijden, wordt bepaald door de som van de strafpunten van de drie combinaties en de tijd van de combinatie op 85cm en op 100cm wordt bij elkaar opgeteld.

De 8 beste teams zullen uitgenodigd worden om hun KBC-superfinale, samen met een professionele ruiter te rijden tijdens de Kerstjumping te Mechelen!

LRV-WEDSTRIJDREGLEMENT

!!! Opgelet: er wordt gereden volgens het LRV-wedstrijdreglement, waardoor wij wensen te benadrukken dat een safety cap en een bodyprotector bij de springwedstrijden verplicht is.

Wij wensen U alvast een succesvolle deelname.

Inschrijvingsformulier KBC Dream Team Cup 2021.