Ruben Houben toont topvorm op Limburgs Indoorkampioenschap

De Nationale LRV-outdoor-kampioen was in absolute topvorm op de provinciale LRV-Indoorkampioenschappen van LRV Limburg. Ruben Houben won de klasse Zwaar en de klasse Midden.

Klasse Zwaar

Twee combinaties bleven na twee omlopen foutloos. Dat lukte in de barrage alleen voor Ruben Houben (LRV Guigoven) met zijn No Nonsens van Visa Versa (v. Nonstop). Monique Becker (LRV Lummen) kreeg één fout op haar barrageconto met Morgana v/d Brouwershoeve (v. Nonstop), ze moest tevreden zijn met zilver. En (!) met brons want ze zette Ben van de Vrunte (v. Karioka del Follee) op plaats drie. Plaats vier was voor Jordy Verboven (LRV Meldert) met Jablo van de Oude Hoeve (v. Echo van het Neerenbosch). Olaf Van Beers pakte een top-vijf-plaats met Etanette C (v. Orlando).

Ruben H
Ruben Houben met No Nonsens van Visa Versa 

Klasse Midden 

In de klasse Midden was het goud voor Ruben Houben met Quick Diamant HR (v. Diamant de Semilly). Michel Soors (LRV Peer) pakte zilver met Madonna Tessa van de Breser (v. Carabas v/d Wateringhoeve).  Wout Michiels (LRV Lummen) reed naar brons met Octavia (v. Kannan).  Robin Zeelmaekers (LRV Lummen) reed naar plaats vier en Marth Vanrusselt (LRV Stevoort) sprong naar plaats vijf.

Klasse Licht

In de klasse Licht was Olivier Nouwen (LRV Heusden) aan de winst met Heros van het Hezerhof (v. Nonstop). Janne Martens (LRV Mpopertingen) sprong naar plaats twee met Amelie Z. Griet Geysen (LRV Stevoort) en Hanky Panky Ijzeren Lindenhof (v. Balthazar van de Roshoeve) pakte brons voor Inka Collas (LRV Vechmaal) en Carmen Moors (LRV Vlijtingen).

Klasse B

In de klasse B was er goud voor Janne Mercken van LRV Hoeselt met Kitty Van Vrijhern (v. Nonstop). Elise Ceyssens (LRV Meeuwen) reed naar plaats twee met Hot Key Sr (v. Harley VDL).  Zij won overigens het stijlrijden in deze reeks. Beide amazones zijn zogenaamde ‘+amazones’ die van de regel gebruik maken waarbij ponyruiters/amazones ook bij de paarden actief kunnen zijn. Beide amazones presteerden afgelopen week ook al sterk op het provinciaal ponykampioenschap. Meer en meer amazones en ponyruiters maken gebruik van deze regel.  Een ponyruiter/amazone dient dan wel zowel lid te zijn van de ponyclub als van de rijvereniging.  De derde plaats in barema-A-wedstrijd van deze reeks ging overigens naar Christina Schots (LRV meeuwen) met Gazelle-G (v. Flamenco Desemilly). In het stijlrijden was plaats Wout Michiels (LRV Lummen) met Rany-L (v. Arezzo-VDL).  Brosn ging naar Femke Loenders (LRV Peer) met Donna-Gracia (v. Don Primero). ‘+Amazone’ Janne Mercken reed naar plaats vier…

Klik hier voor alle resultaten