Ruben Houben springt naar Nationale LRV-titel in Lummen

Provinciale LRV-Kampioen wint twee weken na elkaar

Het Nationaal LRV Kampioenschap Springen 2020 gaat soieso de LRV geschiedenisboeken in. Unieke locatie. Heel bijzondere omstandigheden. Verdiende kampioenen. Mooie sport. Prachtige parcoursen. #beleefLRV

"Ik rij al tien jaar in de klasse Zwaar en ik had tot vorige week zondag nog nooit gewonnen. Nu lukt het plots twee keer op rij. Eerst provinciaal kampioen en nu Nationaal LRV-Kampioen in de klasse Zwaar. In dit prachtige kader en dat op eigen Limburgse bodem. Dit moet nog even doordringen lacht Ruben Houben. "Onwezenlijk ... "

In de klasse Zwaar reden zeven combinaties na twee foutloze omlopen naar de barrage. Daarin bleef slechts één combinatie foutloos. De provinciale Limburgse kampioen Ruben Houben (LRV Guigoven) met No Nonsens van Visa Versa (v. Nonstop). Vooral de voorlaatste hindernis, een dikke oxer, bleek een struikelpaal voor de zes andere barragekandidaten.

Paul Scheirs (LRV Booischot Pijpelheide) reed naar zilver met Mannon van Duitschoolhof (v. Epleaser van ’t Heike). Patrick Scheirs (LRV Rillaar) pakte de derde plaats met Daan van de Vrunte (v. Jokina de Bornival). Stef Robberrecht (LRV Moerzeke) reed naar plaats vier met Duro Hof ter naillen. Elise Lopes van LRV Landen en Nette van Kattebeek sprongen naar de vijfde plaats. Plaats zes was voor Stijn Craessaerts (LRV Nederokkerzeel) met de Cicero-zoon Hamira van 't Roelhof. Tim Ooms (LRV Mol Achterbos) ging volop voor winst maar kreeg in de laatste lijn twee fouten met Kyba van de Jomaheide (v. Cassanova). Goed voor plaats zeven in het eindklassement. 

In de klasse Midden was er goud voor Sam Van Der Linden (LRV Meer) met Mona de Regor (v. I’Am Special de Muze). Hij bleef net als Caitlijn Vertongen foutloos in de barrage. De amazone van LRV Appels reed naar zilver met Liberty van ’t Sas (v. Edjaz van ’t Merelsnest). Stef Robberecht (LRV Moerzeke) sprong naar brons. Hij was met Gytta Hof ter Naillen (v. Nabab de Rêve) de snelste vierfouter.

De klasse Licht werd in twee reeksen gesplitst. Reeks 1 ging naar Yoren Maes van LRV Weelde Ravels met Gandur (v. Up to date).  Reeks twee was ook voor LRV Antwerpen. Aline Vervoort (LRV Broechem) won met Dardanelle van de Kroon.

 

#beleefLRV en het Nationaal Kampioenschap in tien beelden

Foto's dankzij www.hippofoto.be